M
- Status
- Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 729
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
Geniusz! Ten eksperyment tyczy się 2mpix?Jeśli będziecie chcieli zaryzykować to możecie wgrać FM : ftp://78.102.14.99/FTP/Cantonk/IP/01_IP_kamery/01_FW/KIP_200_H_3516C_IMX222/2015_01/
Oryginalny soft :
Nowy :
Inna sprawa jak się będzie kamera zachowywać
Proponuje nie zmieniać parametrów w kamerze![]()
M
mariuszsal
Guest
Mario, każdej - pisałem o tym w recenzji tych cam. Co soft to inne ustawienia. I wcale to nie musi działać dłużej jak kilka restartów. Taka uroda.
@unr3al2 sprawdź na tym sofcie jak się będzie zachowała po pewnym czasie przy nagłym włączeniu mocnego oświetlenia.
Walnij jej jak możesz lampką w oko. U mnie się resetowała wtedy
@unr3al2 sprawdź na tym sofcie jak się będzie zachowała po pewnym czasie przy nagłym włączeniu mocnego oświetlenia.
Walnij jej jak możesz lampką w oko. U mnie się resetowała wtedy
U
unr3al2
Guest
Oj tyle czasu nie będę miał ponieważ w weekend pewnie będzie już powieszona jako straszak 
Zapalałem światło i gasiłem.
Ale inaczej też kamera może się zachować na dworze
Zapalałem światło i gasiłem.
Ale inaczej też kamera może się zachować na dworze
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 729
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
Gość z Roleskiego powiedział dobre hasło: "za 50zł netto? to EPA nawet Ci kamery nie sprzeda"
M
mariuszsal
Guest
Ma rację w tej cenie nie ma nawet co się krzywić. Ale przestrzegam kupujących aby nie eksperymentowali wzorem @unr3al2 bo może się to różnie skończyć. Odpalić, podłączyć do Qnapa i nagrywać - będzie długo i bezproblemowo działać.
Grzebanie w softach u mnie zakończyłem na 4 uwalonych sztukach, bo pomimo wczesnego sukcesu po jakimś czasie kończyło się bootloopem
Grzebanie w softach u mnie zakończyłem na 4 uwalonych sztukach, bo pomimo wczesnego sukcesu po jakimś czasie kończyło się bootloopem
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 729
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
I widzisz czym jest community QNAP? Wzmaga inżynierie... zaczynamy kombinować.
Przyznam się, że też uwaliłem kilka robiąc update'y niesprawdzonymi firmwareami.
Ale zostawiajać kamery w stanie fabrycznym działają bardzo okay. I na tym trzeba przestać.
Przyznam się, że też uwaliłem kilka robiąc update'y niesprawdzonymi firmwareami.
Ale zostawiajać kamery w stanie fabrycznym działają bardzo okay. I na tym trzeba przestać.
U
unr3al2
Guest
Mariusz, a możesz dać obraz live z tej kamery 4mpx?? Chdzi mi w nocy i najlepiej w ciemności (bez oświetlenia ulic itp)
z tego co mi wiadomo sa 1.3 i 2 .....o 4 pixelozach nie wiemMariusz, a możesz dać obraz live z tej kamery 4mpx?? Chdzi mi w nocy i najlepiej w ciemności (bez oświetlenia ulic itp)
To zerknij w post #5z tego co mi wiadomo sa 1.3 i 2 .....o 4 pixelozach nie wiemMariusz, a możesz dać obraz live z tej kamery 4mpx?? Chdzi mi w nocy i najlepiej w ciemności (bez oświetlenia ulic itp)
a o merx ci chodzi..ale to juz nie sprzety po 50 netto..To zerknij w post #5z tego co mi wiadomo sa 1.3 i 2 .....o 4 pixelozach nie wiemMariusz, a możesz dać obraz live z tej kamery 4mpx?? Chdzi mi w nocy i najlepiej w ciemności (bez oświetlenia ulic itp)
Wiem 380zł, ale cena też dobraa o merx ci chodzi..ale to juz nie sprzety po 50 netto..To zerknij w post #5z tego co mi wiadomo sa 1.3 i 2 .....o 4 pixelozach nie wiem
M
mikhnal
Guest
Zachęcony eksperymentem @unr3al2 też zdobyłem się na odwagę i updejtnąłem FW kopułowej kamery 2Mpix plikiem z eftepa. Jestem w szoku, obraz jest znacznie lepszy, szczególnie z nocy wreszcie coś widać. Wybaczcie, ale zrzutu ekranu nie pokażę, zbyt nieatrakcyjną przestrzeń nieumeblowanego mieszkania pokazuje.
M
mikhnal
Guest
Jeszcze jeden plus znalazłem nowego opro: obraz z podglądu przestał wreszcie migotać na żarówkach led 
a to rzadkość bo nawet w lepszych rejestratorach widać jak ledy migają
dziala jeszcze po zmianie ?Jeszcze jeden plus znalazłem nowego opro: obraz z podglądu przestał wreszcie migotać na żarówkach led![]()
U
unr3al2
Guest
- Status
- Brak możliwości dodawania odpowiedzi.