Rozwiązany Kilka pytań początkującego

Discussion in 'Inne' started by fido, Apr 3, 2019.

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. fido
    Offline

    fido Passing Basics Beginner

    Joined:
    Apr 3, 2019
    Messages:
    15
    Local Time:
    8:17 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    O ustawieniach admina, portów bo zmieniałem żeby nie mieć konfliktu z routerem, ustawienia cloud, serwer mediów (dlna), synchronizacji Qsync
     
  2. wojtekdu
    Offline

    wojtekdu Systems Admin... Q's Expert

    Joined:
    Mar 6, 2015
    Messages:
    285
    Location:
    Lisów
    Local Time:
    8:17 AM
    Ratings:
    +33 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    A zrobiłeś kopię w:
    upload_2019-4-4_18-15-13.
    Tworzy się tam taki mały plik *.bin, który ma zapisane ustawienia?
     
  3. fido
    Offline

    fido Passing Basics Beginner

    Joined:
    Apr 3, 2019
    Messages:
    15
    Local Time:
    8:17 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Tak zanim go sformatowałem i zrobiłem ustawienia fabryczne NAS zrobiłem kopię, ale jak ją chciałem przywrócić to coś nie do końca poszło bo jakieś alarmy pojawiły się i problemy z volumenem, teraz jeszcze raz próbuję ale zanim wgrałem kopię z pliku utworzyłem nowy volumen.
     
  4. wojtekdu
    Offline

    wojtekdu Systems Admin... Q's Expert

    Joined:
    Mar 6, 2015
    Messages:
    285
    Location:
    Lisów
    Local Time:
    8:17 AM
    Ratings:
    +33 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    Spróbuj zrestartować NAS. Nieraz trzeba trochę czasu zanim NAS zacznie normalnie pracować (indeksowanie itd.) Jak zrobiłeś kopię powinno się wszystko przywrócić bez problemu.
     
  5. Penerros
    Online

    Penerros Network Architect Q's Professional

    Joined:
    Oct 28, 2016
    Messages:
    427
    Location:
    Zielęcin
    Local Time:
    8:17 AM
    Ratings:
    +55 / 1 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS_x53Be
    Ethernet:
    1 GbE
    TS_x53Be 1 GbE
    Robiłeś backup na tej samej wersji firmware, na jaką chcesz przywrócić?
     
  6. fido
    Offline

    fido Passing Basics Beginner

    Joined:
    Apr 3, 2019
    Messages:
    15
    Local Time:
    8:17 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Tak backup zrobiłem 3.04 a aktualizacja firmware była wcześniej.
     
  7. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    8,231
    Location:
    Wrocław
    Local Time:
    8:17 AM
    Ratings:
    +1,235 / 33 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    kopia dotyczy ustawień nasa - nie robi ona folderów , aplikacji etc

    @Silas Mariusz@Silas Mariusz - czy możemy dostać opis co dokładnie jest zawarte w kopii zapasowej z panelu WWW ? "itp jest baardzo nie jasne"


    upload_2019-4-4_21-55-14.
     
  8. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    7,099
    Location:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    8:17 AM
    Ratings:
    +1,569 / 31 / -6
    Followers:
    31
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    • Przyjaciel Przyjaciel x 1
  9. fido
    Offline

    fido Passing Basics Beginner

    Joined:
    Apr 3, 2019
    Messages:
    15
    Local Time:
    8:17 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    • offtop !!
    null null
    Witam
    Mam pytanie czy żeby przesłać plik video wielkości ponad 3GB trzeba coś ustawiać bo jakoś nie mogę przesłać w różnych miejscach mi się zatrzymuje, chyba że to wina telefonu że po czasie się blokuje ale przecież z drugiej strony wifi nie jest wyłączane.
    --- Połączono posty, Apr 25, 2019, Data oryginalnego postu: Apr 8, 2019 ---
    Witam
    Mam już dysk w serwerze i teraz chciałbym go wymienić na innego i dołożyć drugi. Jak to zrobić żeby ustawienia zostały i te dane co mam na dysku w serwerze wraz z podziałem na foldery.
    --- Połączono posty, May 12, 2019 ---
    Koledzy czy jest jakaś możliwość odczytu danych na dysku z serwera na komputerze stacjonarnym ?
    --- Połączono posty, May 17, 2019 ---
    Kolejne pytanie może ktoś odpowie

    Jeśli mam dwóch użytkowników A i B to jak zrobić żeby instalując jakiś dodatek np. surveillance station na użytkowniku A i jest on widoczny na panelu tego użytkownika to żeby tak samo ten dodatek był dostępny do użytkownika B na jego pulpicie ?
     
Thread Status:
Not open for further replies.