Rozwiązany Klient torenta ze specyficznymi funkcjami

Dyskusja w 'Stacja pobierania i QGet' rozpoczęta przez użytkownika Yorgi, 29 Marzec 2018.

Ładowanie...
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Yorgi
    Offline

    Yorgi Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    17 Sierpień 2016
    Wiadomości:
    15
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Cześć
    W skrócie, nie udało mi się znaleźć informacji, ani tematu który by to poruszał.
    Chodzi o klienta lub opcje w tych dostępnych (instalowałem już wszystko), który miałby możliwość nazwania katalogu tak jak ja bym chciał żeby się nazywał. Wszystkie klienty BT, nazywają katalog zgodnie z nazwą torenta, niestety.
    Pytanie numer dwa, czy któryś z klientów jest w stanie po wskazaniu folderu zawierającego pliki (ale nie nazywającego się dokładnie tak samo) nie ściągać na nowo zawartości i tworzyć nowy podkatalog tylko sprawdzić i pliki i zacząć go seedować?
    Niestety nie udało mi się znaleźć takiej funkcjonalności, na windowsowym (PC) utorencie mamy takie funkcje.
    Ewentualnie jeżeli nie ma takiej możliwość to jakaś podobna alternatywa.

    Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.4 0516 Build 20180315
    Model serwera: QNAP TS-251A
     
  2. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    1 170
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +101 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Jeśli mówimy tylko o filmach, to i owszem jest taka możliwość Radarr się nazywa. To ni klient torrent ale razem tworzą super mieszankę.
     
  3. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 741
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +1 495 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Rtorrent
     
  4. Yorgi
    Offline

    Yorgi Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    17 Sierpień 2016
    Wiadomości:
    15
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Właśnie w rtorrencie nie byłem w stanie tego wymusić.

    @Floyd, już sprawdzam Radarr, a jest jeszcze sonarr - rozumiem że polecasz Radarr tak? Czy coś ja pokiełbasiłem?
     
  5. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 741
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +1 495 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Wystarczy ze ma ten sam katalog. Dodajesz torrenta i po sprawie.
     
  6. Yorgi
    Offline

    Yorgi Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    17 Sierpień 2016
    Wiadomości:
    15
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Zaraz to sprawdzę, ale w pierwszej kolejności się chyba zabije.
    Nie mogę odpalić Radarr, wydaje mi się że mam zablokowany port 7878, niestety tak jak porty po uPnP porty się odlokowały tak ten nieszczesny nawet przez ręczne dodanie nic nie daje...
    Macie jakiś pomysł na walkę z UPC?
    upload_2018-3-29_22-57-27.
    upload_2018-3-29_22-58-36.
    upload_2018-3-29_22-59-24.
    Restart rutera od UPC nic nie daje.. nawet w fali załamania dodałem Nasa do DMZ... ta sama sytuacja. Jakieś pomysły?
     

    Załączone pliki:

  7. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 440
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +1 158 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    na pewno Radarr jest wlaczony ? dziala w sieci lokalnej ?
     
  8. Yorgi
    Offline

    Yorgi Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    17 Sierpień 2016
    Wiadomości:
    15
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Właśnie nie działa :-(
    Radarr zainstalowany, qmono też. Jakieś pomysły? Po kliknięciu w Radarr otrzymuje:
    upload_2018-3-30_18-48-53.
     
  9. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 440
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +1 158 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
  10. Yorgi
    Offline

    Yorgi Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    17 Sierpień 2016
    Wiadomości:
    15
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Na 100%, ten film oglądałem już z 10 razy, ale gość instaluje ten dodatek, Radarr i po prostu go odpala. U mnie jest kicha, jakieś pomysły jeszcze? Adres jest dobry.
    @Silas Mariusz@Silas Mariusz Sprawdzone, faktycznie działa. Głupi ja nie odznaczyłem opcji "Nie dodawaj nazwy torenta do ścieżki", nie wiedziałem że to to. Dzięki
     
  11. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 440
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +1 158 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    qmono dziala ?

    moze restart NASa ?
     
  12. Yorgi
    Offline

    Yorgi Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    17 Sierpień 2016
    Wiadomości:
    15
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Restart był nie pomógł, teraz jeszcze przeinstalowałem qmono na wersję 5.10, nic nie pomogło. A czy się uruchamia? Hmm nie wiem jak to sprawdzić. W procesach go nie ma, uruchomić siłą też się nie da bo nic się nie dzieje. Jakieś pomysły?
     
  13. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    1 170
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +101 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Qnamo polecam 5.4, 5.10 będzie działał Radarr ale Jackett póki co nie (program który się przydaje do Radarr).
     
  14. Yorgi
    Offline

    Yorgi Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    17 Sierpień 2016
    Wiadomości:
    15
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    No to wróciłem do poprzedniej wersji, aczkolwiek dalej nie chce się odpalić Radarr jakieś pomysły? W ogóle temat nie powinien być rozwiązany :D
     
  15. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 741
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +1 495 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Temat jest out off topic!
     
  16. Yorgi
    Offline

    Yorgi Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    17 Sierpień 2016
    Wiadomości:
    15
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Czyli co zakładać następny... ehm
     
  17. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 440
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +1 158 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    tak - bo pisalismy o torrent client a popłyneło w Radarr'a.
     
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.