Rozwiązany Konfiguracja TS-119P+

Dyskusja w 'Serwer WEB i aplikacje (PHP oraz bazy danych SQL)' rozpoczęta przez użytkownika adudu, 10 Luty 2014.

Ładowanie...
  1. avis
    Offline

    avis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    4 Grudzień 2010
    Wiadomości:
    370
    Miejscowość:
    52°17'21.9"N 21°02'45.2"E
    Local Time:
    02:06
    Oceny:
    +124 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x20/TS-x21
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x20/TS-x21 1 GbE
    no dobra masz tą strone na zewnątrz wypuszczoną??
     
  2. adudu
    Offline

    adudu Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    24 Styczeń 2011
    Wiadomości:
    30
    Miejscowość:
    Konin
    Local Time:
    03:06
    Oceny:
    +6 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    wpisując adudu.eu wchodzi mi strona na joomla ale jak pisze cript.adudu.eu nie ma https i wskakuje mi strona logowania qnap sam sprawdź. Chyba nie mam czegoś skonfigurowanego nie wiem co. Może mi pomożecie?!
     
  3. avis
    Offline

    avis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    4 Grudzień 2010
    Wiadomości:
    370
    Miejscowość:
    52°17'21.9"N 21°02'45.2"E
    Local Time:
    02:06
    Oceny:
    +124 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x20/TS-x21
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x20/TS-x21 1 GbE
    no to zobacz co mi otwiera

    zwróć uwage na adres który oznacza że ruch idzie na porcie 443

    adudu.JPG
     
  4. adudu
    Offline

    adudu Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    24 Styczeń 2011
    Wiadomości:
    30
    Miejscowość:
    Konin
    Local Time:
    03:06
    Oceny:
    +6 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    wejdź jeszcze raz na tą stronę teraz zobacz
     
  5. avis
    Offline

    avis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    4 Grudzień 2010
    Wiadomości:
    370
    Miejscowość:
    52°17'21.9"N 21°02'45.2"E
    Local Time:
    02:06
    Oceny:
    +124 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x20/TS-x21
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x20/TS-x21 1 GbE
    dalej mam to co na moim screenie ale z tego co widzę to bardziej już kwestia joomli podstaw jakąś prosta stronkę np taką jak ja mam http://home.target-polska.pl/ pod https i wtedy testuj virtual hosty a joomle zostaw na deser
     
  6. adudu
    Offline

    adudu Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    24 Styczeń 2011
    Wiadomości:
    30
    Miejscowość:
    Konin
    Local Time:
    03:06
    Oceny:
    +6 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    w tym czasie co patrzyłeś zmieniłem jeszcze indziej porty. Fajnie dalej sprawdzam co i jak mi brakuje później będę pisał co do konfiguracji.
    --- Połączono posty, 17 Luty 2014, Data oryginalnego postu: 17 Luty 2014 ---
    Oki masz racje Joomla jest bardzo obszerna tylko serwer musi być dobrze ustawiony. Czy LADP musi być ustawiony jak chcę użytkowników wpisywać na swój serwer? a później połączyć z Joomla.
     
  7. avis
    Offline

    avis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    4 Grudzień 2010
    Wiadomości:
    370
    Miejscowość:
    52°17'21.9"N 21°02'45.2"E
    Local Time:
    02:06
    Oceny:
    +124 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x20/TS-x21
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x20/TS-x21 1 GbE
    po co ci LDAP joomla ma swoją bazę dla useròw
     
  8. adudu
    Offline

    adudu Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    24 Styczeń 2011
    Wiadomości:
    30
    Miejscowość:
    Konin
    Local Time:
    03:06
    Oceny:
    +6 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    A jak ją połączyć z qnap może wesz?
     
  9. avis
    Offline

    avis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    4 Grudzień 2010
    Wiadomości:
    370
    Miejscowość:
    52°17'21.9"N 21°02'45.2"E
    Local Time:
    02:06
    Oceny:
    +124 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x20/TS-x21
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x20/TS-x21 1 GbE
    No przecież joomla wymaga bazy na mysql ktora tworzyles i to tam trzyma dane i userach
     
  10. adudu
    Offline

    adudu Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    24 Styczeń 2011
    Wiadomości:
    30
    Miejscowość:
    Konin
    Local Time:
    03:06
    Oceny:
    +6 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    A jak połączyć te dwie basy danych żeby między sobą wymieniały dane?
     
  11. avis
    Offline

    avis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    4 Grudzień 2010
    Wiadomości:
    370
    Miejscowość:
    52°17'21.9"N 21°02'45.2"E
    Local Time:
    02:06
    Oceny:
    +124 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x20/TS-x21
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x20/TS-x21 1 GbE
    ale co chcesz łączyć ze sobą LDAP-a i bazę Joomli?? po co żeby mieć więcej problemów. Przecież LDAP to takie linuxowe Active Directory, widziałeś gdzieś witrynę typu Joomla z uwierzytelnianiem za pomocą usług katalogowych?
     
  12. adudu
    Offline

    adudu Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    24 Styczeń 2011
    Wiadomości:
    30
    Miejscowość:
    Konin
    Local Time:
    03:06
    Oceny:
    +6 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Nie LDAP. Qnap ma swoich użytkowników na videostacji żebym nie musiał robić następnych użytkowników bo są dwie bazy pod qnap joomla.
     
  13. avis
    Offline

    avis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    4 Grudzień 2010
    Wiadomości:
    370
    Miejscowość:
    52°17'21.9"N 21°02'45.2"E
    Local Time:
    02:06
    Oceny:
    +124 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x20/TS-x21
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x20/TS-x21 1 GbE
    Sorry ale teraz to już sie pogubiłem mógłbyś bardziej klarownie
     
  14. adudu
    Offline

    adudu Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    24 Styczeń 2011
    Wiadomości:
    30
    Miejscowość:
    Konin
    Local Time:
    03:06
    Oceny:
    +6 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    ten wcześniejszy tekst
    To już nie jest istotne. Joomla ma swoją bazę danych i nie wymienia użytkowników z bazą danych Qnap które zapisuje do własnych programów (Video stacja, Multimedia stacja, Muzyk stacja). Zastanowiłem się i w końcu jak będę chciał udowtępnić coś z tych programów to przecież można wstawić linka i nie muszę twożyć użytkowników. Będzie nawet bezpieczniej :)
    --- Połączono posty, 18 Luty 2014, Data oryginalnego postu: 18 Luty 2014 ---
    Teraz certyfikat mam plik certyfikatu plik.csr co teraz mam z nim zrobić żeby wczytać plik certyfikatu ssl. Qnap ma formatat x509PEM i .......
     
  15. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 925
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    03:06
    Oceny:
    +1 103 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Sprawdź czy to ci pomoże.
    Wiesz kto wystawił ci certyfikat ;)
     
  16. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 441
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    03:06
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Ale CSR nie jestem chyba certyfikatem?
    --- Połączono posty, 18 Luty 2014, Data oryginalnego postu: 18 Luty 2014 ---
    I mam racje.
    What is a CSR (Certificate Signing Request)?
     
  17. adudu
    Offline

    adudu Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    24 Styczeń 2011
    Wiadomości:
    30
    Miejscowość:
    Konin
    Local Time:
    03:06
    Oceny:
    +6 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    To co dalej z tym zrobić trzeba?. Zakupiony był w home i odnich dostałem ten plik i nie wie co dalej.
     
  18. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 441
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    03:06
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Może skontaktuj się z home.pl lub przeanalizuj ponownie procedurę zakupu?
     
  19. adudu
    Offline

    adudu Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    24 Styczeń 2011
    Wiadomości:
    30
    Miejscowość:
    Konin
    Local Time:
    03:06
    Oceny:
    +6 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    To jak to w czytać do serwera żeby działał?.
     
  20. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 441
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    03:06
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.