Który model serwera NAS firmy QNAP kupić?

Dyskusja w 'Przed zakupem...' rozpoczęta przez użytkownika keczi20, 29 Czerwiec 2015.

Ładowanie...
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. keczi20
    Offline

    keczi20 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    28 Czerwiec 2015
    Wiadomości:
    22
    Local Time:
    13:13
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    No właśnie widzę że na morele za tyle jest :)

    Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
     
  2. Portal
    Offline

    Portal Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    31 Lipiec 2011
    Wiadomości:
    380
    Miejscowość:
    Białystok
    Local Time:
    13:13
    Oceny:
    +14 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    tez tam kupiłem, były z dystrybucji epa systemy :) (zapytałem się wcześniej)
     
  3. keczi20
    Offline

    keczi20 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    28 Czerwiec 2015
    Wiadomości:
    22
    Local Time:
    13:13
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    A to mam rozumieć że dobrze ;)?

    Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
     
  4. Portal
    Offline

    Portal Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    31 Lipiec 2011
    Wiadomości:
    380
    Miejscowość:
    Białystok
    Local Time:
    13:13
    Oceny:
    +14 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    wiesz ..jeżeli masz problem... to jest lepsze wsparcie techniczne dla dysków pochodzących z epa systemy, sam już pytałem w epa systemy o sprawy techniczne i dosłownie w ciągu kilku minut miałem odpowiedz na emaila...
     
  5. keczi20
    Offline

    keczi20 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    28 Czerwiec 2015
    Wiadomości:
    22
    Local Time:
    13:13
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    No to bardzo dobrze bo to też jest wazne;))

    Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
     
  6. Portal
    Offline

    Portal Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    31 Lipiec 2011
    Wiadomości:
    380
    Miejscowość:
    Białystok
    Local Time:
    13:13
    Oceny:
    +14 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    ale przed zakupem upewnij się, bo w Polsce jest kilku dystrybutorów (chyba 3)..a sklepy na ogol biorą tam gdzie akurat taniej...
    epa systemy wspierają tylko produkty z ich źródła, sprawdzają po nr seryjnym,

    kiedyś synology tez miałem z epa systemy i tez dużo pomogli...
     
  7. keczi20
    Offline

    keczi20 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    28 Czerwiec 2015
    Wiadomości:
    22
    Local Time:
    13:13
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Okey to będę pytał i się upewnie z góry dzięki bo napewno bym nie wiedział o tym:)

    Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
     
  8. Portal
    Offline

    Portal Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    31 Lipiec 2011
    Wiadomości:
    380
    Miejscowość:
    Białystok
    Local Time:
    13:13
    Oceny:
    +14 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    nie ma za co, jak kupisz to na pudelku powinna być naklejka z jakiej dystrybucji jest :)
     
  9. keczi20
    Offline

    keczi20 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    28 Czerwiec 2015
    Wiadomości:
    22
    Local Time:
    13:13
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Jeszcze mam pytanie bo już się zdecydowałem na zakup 253pro plus 4TB wd red ale czy warto dokupić jeszcze ram i czy 2gb dokupić albo może 4gb?. Jak już zamawiam to wole od razu wszystko mieć:)
     
  10. balagaan
    Offline

    balagaan Obłędny Rozmemłany Kołowrotek Q's Professional

    Dołączył:
    24 Luty 2014
    Wiadomości:
    409
    Miejscowość:
    Olsztyn
    Local Time:
    13:13
    Oceny:
    +92 / 5 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    TVS-x71
    Synology:
    Xpenology on VM
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Więcej zawsze lepiej,
    Pamiętaj, że obie kości muszą być tej samej wielkości.
     
  11. keczi20
    Offline

    keczi20 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    28 Czerwiec 2015
    Wiadomości:
    22
    Local Time:
    13:13
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    A czy rozumiem że 4 plus 2 nie zadziała? Bo do tej wersji tańszej jest włożony pojedyncza dwójka?

    Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
     
  12. balagaan
    Offline

    balagaan Obłędny Rozmemłany Kołowrotek Q's Professional

    Dołączył:
    24 Luty 2014
    Wiadomości:
    409
    Miejscowość:
    Olsztyn
    Local Time:
    13:13
    Oceny:
    +92 / 5 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    TVS-x71
    Synology:
    Xpenology on VM
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Sprzedaj ta fabryczne 2Gb i kup 1x 8GB, koszt trochę ponad 200, ale masz spokój. Jak będzie brakowało to kolejne 8GB i masz max.

    Mobilnie z LG G
     
  13. keczi20
    Offline

    keczi20 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    28 Czerwiec 2015
    Wiadomości:
    22
    Local Time:
    13:13
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
  14. apofis
    Online

    apofis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    15 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    259
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    13:13
    Oceny:
    +52 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
  15. keczi20
    Offline

    keczi20 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    28 Czerwiec 2015
    Wiadomości:
    22
    Local Time:
    13:13
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    To super :) to zamówię sobie od razu ale czy kiedyś ten qnap odczyta drugie 8gb czyli 16gb?:)

    Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
     
  16. apofis
    Online

    apofis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    15 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    259
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    13:13
    Oceny:
    +52 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Wiesz co - teoria mówi że max 8GB. Praktyka pokazuje że ludzie mają po 2x8GB i spokojnie widzi im 16GB. Mi aż tyle pamięci nie potrzeba więc zdecydowałem się na 2x4.
     
  17. keczi20
    Offline

    keczi20 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    28 Czerwiec 2015
    Wiadomości:
    22
    Local Time:
    13:13
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Rozumiem myślę że mi 8 GB też starczy:)

    Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
     
  18. SzymonKul
    Offline

    SzymonKul Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    6 Lipiec 2015
    Wiadomości:
    2
    Local Time:
    13:13
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-100
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-100 802.11ac
    16 GB to trochę sporo, ale gromadzenie zdjęć z każdego roku życia twojego dziecka trochę zajmuje.
    --- Połączono posty, 6 Lipiec 2015, Data oryginalnego postu: 6 Lipiec 2015 ---
    16 GB to trochę sporo, ale gromadzenie zdjęć z każdego roku życia twojego dziecka trochę zajmuje.
     
  19. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 161
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    13:13
    Oceny:
    +1 131 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    tylko co RAM ma wspolnego z HDD :>
     
  20. keczi20
    Offline

    keczi20 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    28 Czerwiec 2015
    Wiadomości:
    22
    Local Time:
    13:13
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    No właśnie nie bardzo zrozumiałem tą wypowiedź z tym 16GB:D... ale już zamówiłem dysk 4TB WD RED no i Qnap-a 253pro plus 8GB ramu:D Yupiiiiiii :>
     
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.