Pytanie jest jedno, dlaczego bez roli ActovDirectory i DomainCenter działało bardzo dobrze a podczas instalacji tych ról w pewnym momencie wydajność osiąga 1Mbit/s w zapisie.
Z tego co wiem to wywalili 2x4 i włożyli 2x8
[
Na 99% to wina niekompatybilnej pamięci RAM, dzisiaj potwierdzę to na 100%.
Czy jakby było tak jak piszesz, brak kompatybilności to czy nie działo by to się za każdym razem, bez względu na system i co na nim zainstalujesz ?
Według mnie jak nie ma kompatybilności to było by to na każdym systemie.
Tak naprawdę sam sobie nie mogę tego wytłumaczyć, tym bardziej że u Ciebie to działa, różnica platformy nie wielka, ale .......?
Można zgonić na pamięć, na dyski, na kontroler, na zaduch w moim domu, na 2 litry (beer) ,ale jak to wytłumaczyć że bez AD i DC to działało idealnie aż się posikałem bo takiej wydajności nie mam na swoim serwerze z kontrolerem Intela za 3800zł z Xenserver.
Dodam że skopiowałem obraz tej samej problematycznej maszyny na xenserwer i po zaimportowaniu bez problemu działa i testuje do dziś.
To wszystko wina PO !!!!
P.S
Tak co mnie jeszcze męczy to to że podczas instalacji AD instalują się role storage, obsługi dysków, robienia z nimi czego tylko dusza zapragnie czy to czasem nie miało wpływu, wiem bez sensu ale..... ?