Udzielamy pomocy myQNAPcloud Link - Error code: -1.

Discussion in 'Inne' started by skuterrex, Mar 19, 2020.

Loading...
  1. skuterrex
    Offline

    skuterrex Passing Basics Beginner

    Joined:
    Mar 19, 2020
    Messages:
    7
    Local Time:
    1:45 PM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x28A
    Ethernet:
    802.11ad
    TS-x28A 802.11ad
    Wersja oprogramowania Firmware: 4.4.1.1216
    Model serwera: QNAP TS-228A

    Witam, od jakiegoś czasu NAS wysyła mi następujące błędy powiadomienia na e-maila.

    App Name: myQNAPcloud
    Category: myQNAPcloud Link
    Message: [myQNAPcloud] myQNAPcloud Link service for myQNAPcloud website is unavailable. You cannot manage or share the file(s)/folder(s) stored on this QNAP device via myQNAPcloud web site. Error code: -1.

    Po czym za jakiś czas wysyła następującego e-maila.

    App Name: myQNAPcloud
    Category: myQNAPcloud Link
    Message: [myQNAPcloud] myQNAPcloud Link service for myQNAPcloud website is ready.

    I tal kilka razy na dobę.
    Co jest tego przyczyną i w jaki sposób mogę to naprawić?
    Już wyłączałem całe urządzenie i ponownie włączałem i nadal wysyła mi takie powiadomienia.
    Proszę o pomoc w tej sprawie.
     
  2. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    7,812
    Local Time:
    1:45 PM
    Ratings:
    +1,669 / 34 / -7
    Followers:
    32
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x77 1 GbE
    A nie rozłącza Ci neta?
     
  3. skuterrex
    Offline

    skuterrex Passing Basics Beginner

    Joined:
    Mar 19, 2020
    Messages:
    7
    Local Time:
    1:45 PM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x28A
    Ethernet:
    802.11ad
    TS-x28A 802.11ad
    Nie zauważyłem żeby takie coś miało miejsce. Ale podsuwałeś mi jedną myśl, bo zmieniałem delikatnie ustawienia w routerze i switchu, ale nie wydaje mi się żeby to była tego przyczyna.
    --- Połączono posty, Mar 24, 2020 at 7:01 PM, Data oryginalnego postu: Mar 19, 2020 ---
    Niestety nic się nie zmieniło. Nadal przychodzą mi te powiadomienia, a i nie zauważyłem, żeby zrywało mi internet, bo bardzo się temu przyglądałem. Czy ktoś ma może jakiś pomysł z jakiego powody przychodzą mi te powiadomienia?
     
  4. pigers
    Offline

    pigers [PowerUser] - nie wiem i nie znam się Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    9,341
    Local Time:
    1:45 PM
    Ratings:
    +1,381 / 36 / -15
    Followers:
    5
    QNAP:
    TS-453 PRO
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-453 PRO 1 GbE
    a) masz na pewno świeżą wersję programu ?
    b) zmień hasło do konta i sparuj ponownie nasa.
     
  5. miras_74
    Offline

    miras_74 Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Jan 3, 2015
    Messages:
    3
    Local Time:
    11:45 AM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x70
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x70 802.11ac
    u mnie jest podobnie...
    nie wiem czy ma to jakieś znaczenie - pojawiło się to po złączeniu kart sieciowych (Port Trunking).
     
  6. pigers
    Offline

    pigers [PowerUser] - nie wiem i nie znam się Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    9,341
    Local Time:
    1:45 PM
    Ratings:
    +1,381 / 36 / -15
    Followers:
    5
    QNAP:
    TS-453 PRO
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-453 PRO 1 GbE
    a domyślna brama jest dobra ?

    upload_2020-3-25_9-35-46.

    u mnie nie ma wyboru .. ale jak masz dwa interfejsy sprzężone ..
     
  7. skuterrex
    Offline

    skuterrex Passing Basics Beginner

    Joined:
    Mar 19, 2020
    Messages:
    7
    Local Time:
    1:45 PM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x28A
    Ethernet:
    802.11ad
    TS-x28A 802.11ad
    A)Wydaje Mi się, że wszystko mam aktualnie.
    B)O jakim haśle masz na myśli żeby je zmienić? o hasło do konta admina, użytkownika? bo chyba do myQNAPclaud nie ma osobnego hasła.

    Jeśli chodzi o bramę domyślną to u mnie jest ustawione na automatycznie i jest tylko jedna karta sieciowa
     
  8. pigers
    Offline

    pigers [PowerUser] - nie wiem i nie znam się Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    9,341
    Local Time:
    1:45 PM
    Ratings:
    +1,381 / 36 / -15
    Followers:
    5
    QNAP:
    TS-453 PRO
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-453 PRO 1 GbE
    tak, do tej usługi i powinno to być osobne hasło.
     
  9. skuterrex
    Offline

    skuterrex Passing Basics Beginner

    Joined:
    Mar 19, 2020
    Messages:
    7
    Local Time:
    1:45 PM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x28A
    Ethernet:
    802.11ad
    TS-x28A 802.11ad
    Możesz wskazać mniej więcej gdzie zmienia się to hasło, gdyż nigdzie po wejściu w aplikacje na myQNAPclaud Link na NAS-ie nie potrafię znaleźć takiej opcji.
     
  10. pigers
    Offline

    pigers [PowerUser] - nie wiem i nie znam się Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    9,341
    Local Time:
    1:45 PM
    Ratings:
    +1,381 / 36 / -15
    Followers:
    5
    QNAP:
    TS-453 PRO
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-453 PRO 1 GbE
  11. skuterrex
    Offline

    skuterrex Passing Basics Beginner

    Joined:
    Mar 19, 2020
    Messages:
    7
    Local Time:
    1:45 PM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x28A
    Ethernet:
    802.11ad
    TS-x28A 802.11ad
    masz na myśli te główne kona QNAP?
     
  12. pigers
    Offline

    pigers [PowerUser] - nie wiem i nie znam się Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    9,341
    Local Time:
    1:45 PM
    Ratings:
    +1,381 / 36 / -15
    Followers:
    5
    QNAP:
    TS-453 PRO
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-453 PRO 1 GbE
    nie wiem co masz na myśli - ale to jest konto do tego ... a że z definicji kazde hasło mam inne ...
     
  13. skuterrex
    Offline

    skuterrex Passing Basics Beginner

    Joined:
    Mar 19, 2020
    Messages:
    7
    Local Time:
    1:45 PM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x28A
    Ethernet:
    802.11ad
    TS-x28A 802.11ad
    zmieniłem hasło i będę obserwował. teraz z niewiadomych przyczyn w przeciągu 30 min dostałem ok 30 maili z tymi informacjami na przemiennie że jest błąd po czym że wszystko działa.
    --- Połączono posty, Mar 26, 2020 at 8:13 PM, Data oryginalnego postu: Mar 26, 2020 at 7:56 PM ---
    nadal dzieje się to samo nawet po zmianie hasła
     
  14. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,503
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    1:45 PM
    Ratings:
    +150 / 5 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Też tak mam. Obawiam się że porostu Provider ma nadmiar prac na łączach. Tak sobie to tłumaczę. Po prostu DDNS ma problem z połączeniem z Tobą.

    Może być też tak że myqnapcloud ma problemy z indeksacją IP.

    Zrestartowałem Router i od tamtej pory mam spokój.
     
  15. skuterrex
    Offline

    skuterrex Passing Basics Beginner

    Joined:
    Mar 19, 2020
    Messages:
    7
    Local Time:
    1:45 PM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x28A
    Ethernet:
    802.11ad
    TS-x28A 802.11ad
    Ja testowo wyłączyłem w serwerze DDNS ale nic to nie dało. Już kilka razyw wyłączałem i włączałem switch i router i nadal to nic nie dało.
    Wczoraj napisałem do pomocy technicznej QNAP i otrzymałem wiadomość, że jest to drobny problem sieciowy i podobnież będą pracować nad rozwiązaniem tego problemu
    --- Połączono posty, Mar 27, 2020 at 6:24 PM, Data oryginalnego postu: Mar 27, 2020 at 6:13 PM ---
    A i nie wydaje mi się, że sieć jest nadmiernie obciążana gdyż nie pracuję za dużo ten NAS