Przy piwie Nowy Qsync

Discussion in 'Narzędzia użytkowe' started by klisza1993, Jan 21, 2020.

Loading...
Tags:
  1. klisza1993
    Offline

    klisza1993 Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Aug 2, 2017
    Messages:
    45
    Local Time:
    10:52 AM
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Podobno ms wyjsc Qsync w nowej wersji, ktora kaprawia funkcjonalność. Np oneway sync itd. wiecie cos na ten temat? Jakas beta??
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    8,834
    Local Time:
    10:52 AM
    Ratings:
    +1,847 / 39 / -9
    Followers:
    38
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x77 1 GbE
    Tak ma wyjść nowy Qsync :)
    Problem w tym ze 3/4 osob w QNAP nawet o tym nie wie... Nie wiem skad wziac, kogo zapytac :|
     
  3. klisza1993
    Offline

    klisza1993 Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Aug 2, 2017
    Messages:
    45
    Local Time:
    10:52 AM
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Dzis zobaczylem w google play store, ze ze jest Qsync PRO - tej wersji jeszcze nie sprawdzalem. Podobno mnostwo usprawnien
     
  4. pigers
    Offline

    pigers Do NOT CARE - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,620
    Local Time:
    10:52 AM
    Ratings:
    +1,821 / 41 / -21
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
  5. klisza1993
    Offline

    klisza1993 Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Aug 2, 2017
    Messages:
    45
    Local Time:
    10:52 AM
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Tak. Widzialem te aplikację. Dalej badziew. Parodia, kto to programuje. Nie potrafia zrobic prostej aplikacji.
     
  6. pigers
    Offline

    pigers Do NOT CARE - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,620
    Local Time:
    10:52 AM
    Ratings:
    +1,821 / 41 / -21
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    Czyżby programista się odezwał ?

    Chyba w życiu nie napisałeś apki która ma możliwośc customizacji.

    Ja mam za sobą 14 aplikacji napisanych dla biznesu i wiem jedno .. wszystkim nie dogodzisz.
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  7. klisza1993
    Offline

    klisza1993 Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Aug 2, 2017
    Messages:
    45
    Local Time:
    10:52 AM
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Nie chodzi o to zeby dogodzic. Ale wyobraz sobie takie cos jak mozliwosc wybory typu synchronizacji to raczej podstawa. Sporo na forum o tym pisano- narzekano, ze bardzo brakuje tej funkcji. Konkurencja taka jak np synology ma to od dawien dawna. Czyli MOZNA ! Gownem jest to ze na Windowsach nie mozna zmapowac sobie folderow jak sobie chcesz np wiele folderow w windows do jednego udosteonionego w qnap. Pomysl sobie jaka to udereka administracyjna. Zrobili nowa apke qsyncpro. Apka nadal nie ma tej funkcjonalnosci. W komentarzach w google Play store mowia sami za siebie. ;) To nie jest mi je "widzimisie"
     
  8. gentillo
    Offline

    gentillo Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Nov 10, 2012
    Messages:
    40
    Location:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    8:52 AM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53 100 Mbps
    Ogólnie rzecz biorąc nie jest dobrze. Brakuje wielu wg mnie podstawowych funkcjonalności. Co mnie najbardziej uwiera to brak możliwości zmiany lokalizacji domyślnego folderu na NASie. Zmieniłem ostatnio systemowy dysk na SSD 250. Po instalacji podstawowych aplikacji zostało mi ok 100 GB. W Qsync mam około 90 GB danych. Czyli zostaje 10. Synchronizacja z smartfonem to też dramat. Dlaczego nie ma możliwości wyboru trybu działania. Mam nieograniczony pakiet danych komórkowych. Dużo bardziej pasowałby mi model taki jak w dropboxie. Widzę jakie mam dane i pobieram w miarę potrzeby. Mam dużo pamięci w telefonie synchronizuję wszystko/część danych. A to tylko jeden z problemów w qnapie.
     
  9. klisza1993
    Offline

    klisza1993 Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Aug 2, 2017
    Messages:
    45
    Local Time:
    10:52 AM
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Jesli chcesz synchronizowac cokolwiek z tele do qnapa to maja jedna swoja aplikacje, ktora faktycznie dziala. QFILE - w ustwieniach apki masz mozliwosc "auto wysylanie" z wybranego folderu itp sprawdz sobie, mysle ze powinno Ci pomoc. Lecz tak czy siak, inne platformy tj dramat. Qsync to jest jakis zart stad korzystamz syncthing i przyznam szczerze, ze dziala idealnie ;)
     
  10. Pawliko
    Offline

    Pawliko TP-Link Pro Owner Q's Professional

    Joined:
    Oct 13, 2018
    Messages:
    454
    Local Time:
    10:52 AM
    Ratings:
    +91 / 3 / -3
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Przerabialem to i odpuscilem. Nextcloud polecam ;)
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  11. gentillo
    Offline

    gentillo Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Nov 10, 2012
    Messages:
    40
    Location:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    8:52 AM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53 100 Mbps
    Używam qfile. I w zasadzie używam praktycznie tylko jego. Qsync niby sobie pracuje ale nic ponad to. Właśnie zainstalowałem syncthing i już na pierwszy rzut oka jest dużo lepiej.
    --- Połączono posty, Apr 3, 2020, Data oryginalnego postu: Apr 3, 2020 ---
    A może ktoś zna jakąś alternatywę dla qmailagent?
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  12. pigers
    Offline

    pigers Do NOT CARE - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,620
    Local Time:
    10:52 AM
    Ratings:
    +1,821 / 41 / -21
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    imapsync ?
     
    • Lubię to! Lubię to! x 2
  13. klisza1993
    Offline

    klisza1993 Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Aug 2, 2017
    Messages:
    45
    Local Time:
    10:52 AM
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Ja na poczatku myslalem, ze sync thing to kupa - ale po zaglebieuniu sie w dokumentacje i specyfike dzialania tego softu to tj pieknei ! i cud ze az darmowe ;) dziala elegancko problem z kopia rozwiazany od tak.
    Uzywam Synology i Qnapa - qnap w wielu aspektach niestety ssie ;( min jesli chodzi o soft np do kopii czy np chatu itp