Rozwiązany Plex HDStation błąd odtwarzania filmów.

Dyskusja w 'Przesyłanie mediów (DLNA, iTunes, ...)' rozpoczęta przez użytkownika _Floyd, 9 Maj 2017.

Ładowanie...
Tagi:
  1. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    904
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    08:12
    Oceny:
    +66 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    No więc tak. Byłem strasznie zadowolony z DLNA bo wszystko działało aż do momentu kiedy chciałem odpalić jeden film AVI. Myślę sobie ok to świetny moment abym poznał jedna z dla mnie nowych funkcjonalności NAS. Odpaliłem HDStation a w nim Plex (o dziwo jestem tak z niego zadowolony że nawet zrezygnowałem z instalacji KODI, co prawda mam problem z MetaDanymi ale może przejdzie).

    No i zalogowałem się na Plex HDStation przez kod PIN. Wszystkie firmy się wyświetliły poprawnie. Niestety przy próbie uruchomienia filmu czeka mnie nie miła niespodzianka. Czekam ponad 3 minuty aby film się uruchomił, a jak już łaskawie to zrobi film odpala się z przyspieszeniem tzn. nie ma dźwięku a obraz jest przesuwany z większa prędkością niż powinien.

    Mam to na każdym filmie, jakie posiadam na NAS.

    Czy ktoś z Was miał podobne problemy?

    Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.3 Build 20YYMMDD
    Model serwera: QNAP TS-253A


    \\\EDIT

    Problem został rozwiązany. Skasowałem całe HDStation i Linux Station. Zainstalowałem na nowo; Restart; Odinstalowałem Kodek Pack; Zainstalowałem; Restart. Aktualnie filmy działają na HDStation.

    PS. Jednak nie będę instalował Kodi, Plex w zupełności wystarczy.

    P.S. Sterowanie telefonem jest dużo lepsze niż pilotem!
     
  2. tomaszmarian
    Offline

    tomaszmarian Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    3 Kwiecień 2016
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    08:12
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    100 Mbps
    HS-251 100 Mbps
    Mam identyczny problem.
    Której wersji HD Station używasz?
     
  3. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    904
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    08:12
    Oceny:
    +66 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Z tego co pamiętam problemem był CodeckPack i potrzeba jego przeinstalowania.

    Następnym błędem było majstrowanie ww ustawieniach dźwięku w samym Plexie. Włączenie np. DDS powodowało ze filmy przyśpieszały i nie było dźwięku. Jak by kodeki były złe, lub sam sprzęt tego nie wspierał.

    Mam HD 3.1B

    Aktualnie mam kombinacje PLEX www z FilmWeb + Kodi z Plec Conecktor. I spisuje się lepiej niż dobrze!
     
  4. tomaszmarian
    Offline

    tomaszmarian Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    3 Kwiecień 2016
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    08:12
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    100 Mbps
    HS-251 100 Mbps
    Dzięki za odpowiedź _Floyd,
    większość problemów ustała po zainstalowaniu HD 3.1A ((nie tnie już YT, odtwarza HDplayer itp.)

    Jednak nadal pozostaje kwestia PLEX'a na TV, tutaj tnie nadal.

    Czy mógłbyś zrobić screeny / zdjęcia swoich ustawień w PLEX na HD? Grzebałem w tym pół dnia ale nadal problem pozostaje.

    I prosiłbym Cię o instalkę HD 3.1B to może jest w niej coś poprawione więcej niż w moim aktualnym HD 3.1A.
     
  5. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    904
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    08:12
    Oceny:
    +66 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    HDStation mam instalowane prosto z App Center od Q. W zasobach forum jest również HDStation:
    HD Station [Intel x86_64]

    Co do ustawień Plex w HD Station to mam ustawienia standardowe, jak przy pierwszej instalacji, beż żadnych zmian.

    Plex przez www działa Ci dobrze?
     
  6. tomaszmarian
    Offline

    tomaszmarian Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    3 Kwiecień 2016
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    08:12
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    100 Mbps
    HS-251 100 Mbps
    Tak,
    przez www oraz mobile wszystko działa OK.

    Problem tylko z TV.
     
  7. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    904
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    08:12
    Oceny:
    +66 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Spróbuj skasować wszystko i zainstalować świeżą kopię.

    Zainstaluj również Kodi i zobacz jak tam Ci filmy działają.
     
  8. tomaszmarian
    Offline

    tomaszmarian Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    3 Kwiecień 2016
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    08:12
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    100 Mbps
    HS-251 100 Mbps
    Świeżą kopię PLEX'a na HD?
     
  9. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    904
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    08:12
    Oceny:
    +66 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Tak. Skasuj wszystko:
    upload_2017-7-17_11-33-51.

    I zainstaluj ponownie.

    Lub
    upload_2017-7-17_11-35-4.

    Wybierz usuń i zainstaluj ponownie.

    Mała uwaga Plex dla HD Station to nie ten sam Plex co w AppCenter.

    Sprawdź też czy masz zainstalowany KodekPack.
     
  10. tomaszmarian
    Offline

    tomaszmarian Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    3 Kwiecień 2016
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    08:12
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    100 Mbps
    HS-251 100 Mbps
    Aha,
    czyli miałeś na myśli świeże całe HD :>
    Tak, to jasne, że to 2 plexy, rozumiem, że tego z App nie ma sensu przeinstalowywać?
    KodekPack jest.
     
  11. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    904
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    08:12
    Oceny:
    +66 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Nie ma sensu. Skoro Ci działa to nie naprawiaj =].

    Spróbuj w takim razie przeinstalować całe HD Station i zobaczymy czy Ci odpali cokolwiek.

    Jak nie warto spróbować Kodi.
     
  12. tomaszmarian
    Offline

    tomaszmarian Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    3 Kwiecień 2016
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    08:12
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    100 Mbps
    HS-251 100 Mbps
    OK,
    którą wersję KODI najlepiej?
     
  13. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    904
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    08:12
    Oceny:
    +66 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
  14. Musor
    Offline

    Musor Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    5 Marzec 2018
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    08:12
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Panowie, pomocy.
    Mam taki sam problem jak Wy. Przez HD Station w Plexie wszystkie filmy w DTS i innych wariantach dźwięku wielokanałowego odtwarzają się jakby dwa razy za szybko i bez dźwięku. Wczoraj, kiedy pierwszy raz zainstalowałem i odpaliłem HD Station było ok, dzisiaj dramat.
    Próbowałem już sposobu z odinstalowaniem HD Station, restartami, doinstalowałem CodexPack i nic. Żadnych efektów.
    Doszedłem tylko do tego, źe dotyczy to tylko filmów z dźwiękiem wieloknałowym. Jeśli jest zwykłe stereo lub AAC nie ma problemu.
    Amplituner dekoduje wszystkie formaty (Denon X2000) także to też nie w nim problem, szczególnie że pierwszego dnia było ok Nic nowego nie doinstalowywałem też od wczoraj.
    Czy jest jakieś jedno sprawdzone rozwiązanie tego problemu?
     
  15. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    904
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    08:12
    Oceny:
    +66 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Gdy miałem taki problem wyłączyłem wszystkie opcje:
    upload_2018-4-10_7-53-25.

    Polecam Kodi z PlexKodiConect (najnowszy wymaga 4GB ram), ale ustawienie tego trwa trochę dłużnej niż Plex na HDStation.
     
  16. Musor
    Offline

    Musor Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    5 Marzec 2018
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    08:12
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    No właśnie tylko wyłączenie wszystkiego uśmierca możliwość wyplucia dźwięku wielokanałowego do AVR.
    Na razie znalazłem rozwiązanie przejściowe. Wywaliłem Plex Home Theater z HD Station i zainstalowałem Plex Media Player. Wygląda trochę gorzej, ale z dźwiękiem nie ma żadnego problemu. Zagraniczne fora twierdzą, że Qnap nie aktualizuje Plex Home Theater dla HD Station już od jakiegoś czasu i stąd problemy we współpracy z najnowszymi wersjami Plex Media Server.
     
  17. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    904
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    08:12
    Oceny:
    +66 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Jak napiszesz w tej sprawie do Qnapa, to Qnap odpowie Ci że za aktualizację Plexa odpowiada producent a nie oni.
     
  18. Musor
    Offline

    Musor Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    5 Marzec 2018
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    08:12
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    No widzisz i tu jest cały problem, że PHT to nie soft Plexa tylko ponoć QNAPA :D
    Wszyscy, którzy pisali do Plexa na zagranicznych forach są odsyłani właśnie do Q.
     
  19. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 927
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    08:12
    Oceny:
    +1 104 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
  20. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    904
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    08:12
    Oceny:
    +66 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    A dziś otrzymałem aktualizacje tej aplikacji?! To znaczy że ktoś musiał ja przygotować.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.