Witam,
od pewnego czasu mam problem z wydajnością przy oglądaniu niektórych filmów przez PLEX na TV.
Podczas oglądania obciążenie procesora sięga niemalże 100% i odtwarzanie zacina się.
Powyłączałem nawet wszystkie inne aplikacje, choć ich nie wiele używam, ale to nic nie zmieniło.
Filmy HD z dubbing-iem, lub oryg.wer.językową (bez napisów).
W tle nie generują się też miniaturki, czy wyszukuje info. o filmach (baza filmów jest stała od jakiegoś czasu).
Sprawdziłem, że podczas odtwarzania procesor najbardziej obciąża proces "Plex New Transcoder" - ponad 90%, a proces "Plex Media Server" to tylko ok. 0.4-1.5%.
Co dziwne, po zakupie tego urządzenia, na początku działało to super, te same filmy odtwarzały się bez problemów!
W konfiguracji serwera, ani w podłączeniu nic się takiego nie zmieniło.
Rainstalacja PLEX'a, czy instalacja poprzednich wersji nic nie zmieniła.
Proszę, o pomoc, może ktoś coś podpowie....
Wersja oprogramowania Firmware: 4.2.1 Build 20160601
Model serwera: QNAP TS-451
hdd: 4x2T
ram: 4G
Plex ver.: 0.9.16.6
TV z PLEX połączone kablem przez router Cisco epc3928ad
Ps.
ten sam film, który się u mnie zacina sprawdziłem u znajomych na:
TS-251 (QTS 4.2.1 (20160201)); 2G RAM
i u nich nie było problemów z odtwarzaniem
pozdrawiam,
MieKac
od pewnego czasu mam problem z wydajnością przy oglądaniu niektórych filmów przez PLEX na TV.
Podczas oglądania obciążenie procesora sięga niemalże 100% i odtwarzanie zacina się.
Powyłączałem nawet wszystkie inne aplikacje, choć ich nie wiele używam, ale to nic nie zmieniło.
Filmy HD z dubbing-iem, lub oryg.wer.językową (bez napisów).
W tle nie generują się też miniaturki, czy wyszukuje info. o filmach (baza filmów jest stała od jakiegoś czasu).
Sprawdziłem, że podczas odtwarzania procesor najbardziej obciąża proces "Plex New Transcoder" - ponad 90%, a proces "Plex Media Server" to tylko ok. 0.4-1.5%.
Co dziwne, po zakupie tego urządzenia, na początku działało to super, te same filmy odtwarzały się bez problemów!
W konfiguracji serwera, ani w podłączeniu nic się takiego nie zmieniło.
Rainstalacja PLEX'a, czy instalacja poprzednich wersji nic nie zmieniła.
Proszę, o pomoc, może ktoś coś podpowie....
Wersja oprogramowania Firmware: 4.2.1 Build 20160601
Model serwera: QNAP TS-451
hdd: 4x2T
ram: 4G
Plex ver.: 0.9.16.6
TV z PLEX połączone kablem przez router Cisco epc3928ad
Ps.
ten sam film, który się u mnie zacina sprawdziłem u znajomych na:
TS-251 (QTS 4.2.1 (20160201)); 2G RAM
i u nich nie było problemów z odtwarzaniem
pozdrawiam,
MieKac