Help Problem myQnapcloud, ograniczony transfer, link myqnapcloud.com nie działa

boxicz

Nowy użytkownik
Noobie
Jul 2, 2021
2
0
1
36
QNAP
null
Ethernet
1 GbE
Cześć, jestem nowym użytkownikiem Qnap, większość terminologii związana z konfiguracją sieci jest mi obca, dlatego proszę o wyrozumiałość.

Mam Qnapa TS431P2, zrobiłem podstawową konfigurację przestrzeni dyskowej, skonfigurowałem myQnapcloudlink i tu pojawiają się problemy
- xxx.myqnapclod.com - łączenie się przez tą nazwę nie działa, muszę używać smart link'a w postaci qlink.to/xxx - wtedy mogę się połączyć zewnętrznie do swojego Qnapa

- transfery danych przy zdalnym dostępie do Qnapa jest na poziomie 700Kb/s. Upload sieci, gdzie podłączony jest qnap ma 60 Mb/s, więc wykorzystuje tylko procent możliwości

Internet od UPC, Qnap połączony bezpośrednio do routera, nic nie przestawiałem w ustawieniach routera. Nie wiem jakie informacje byłyby jeszcze pomocne. Jeśli będzie trzeba, to porobię screeny.

Czytam forum od kilku dni, szukałem rozwiązań, ale z moim poziomem wiedzy niestety sam nie jestem w stanie znaleźć rozwiązania. Będę super wdzięczny za pomoc.

Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.4.1715
Model serwera: QNAP TS-431P2

porty nie są przekierowane
listę ich masz w myqnapcloud (w sensie w aplikacji w nasie)

porty nie są przekierowane
listę ich masz w myqnapcloud (w sensie w aplikacji w nasie)
Ok, zgłębiam temat i szukam po innych wątkach, ale nie do końca jeszcze wiem jak to zrobić. Włączyłem UPnP, kliknąłem "zastosuj w routerze", ale nic się nie zadziało, ciągle wyskakuje błąd. Wszedłem na konfigurator w UPC i jest tam możliwość ręcznego przekierowania portów, ale potrzebowałbym kilku rad:
- nowa reguła dla opcji przychodzącej czy wychodzącej?
- protokół TCP ?
- źródłowy/docelowy adres IP - nie mam stałego adresu ip, czy w obu wypadkach mam zaznaczyć wszystkie, pojedyncze czy jakiś zakres?
- źródłowy zakres portów - to te porty zewnętrzne, np 8084 a docelowe zakresy portów, to te z NAS, np 8080?

Dołączam screena z Qnapa i info o portach + opcje przekierowania portów z upc

Dzięki!

Attachments

• qnap.png
    qnap.png
    510.9 KB · Views: 129
Włączyłem UPnP,
BŁĄD !
nie włączamy !

zgooglaj twój model routera ... + przekierowanie portów
i tam zobaczysz jak to trzeba dobrze zrobić
Ale widać, że Ziomeczek nie czyta za wiele, ale później pojawi się lament, że pliki pokasowane, że włam że Bóg wie co jeszcze.

Ja zmieniłem porty, włączyłem automatyczne przekierowanie. Wcisnąłem zastosuj w routerze, porty się zmieniły w routerze, potem wyłączyłem automatyczne przekierowanie a porty zostały zamienione.

Users search this thread by keywords

1. Problem myQnapcloud, ograniczony
  2. qlink transfer
  3. Myqnapcloud
  4. reguła