Rozwiązany Problem po migracji do RAID1

Dyskusja w 'Macierz oraz woluminy dyskowe' rozpoczęta przez użytkownika Moyrez, 1 Październik 2013.

Ładowanie...
  1. Moyrez
    Offline

    Moyrez System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    8 Wrzesień 2013
    Wiadomości:
    140
    Miejscowość:
    Kraków
    Local Time:
    18:48
    Oceny:
    +27 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Używam już Transmission więc rtorrent mogę usunąć tylko nie mogę tego zrobić z poziomu QTS (jakiś błada tam wywala) a z terminala nie wiem jak, pomożesz?
     
  2. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 553
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:48
    Oceny:
    +1 462 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Jak jakiś to nie pomogę bo nie wiem :)
     
    • Ciastko Ciastko x 1
  3. Moyrez
    Offline

    Moyrez System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    8 Wrzesień 2013
    Wiadomości:
    140
    Miejscowość:
    Kraków
    Local Time:
    18:48
    Oceny:
    +27 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Błąd jest natury manualno-graficznej, klikam w centrum aplikacji w QTS na rtorrent na skrót "więcej" i się nic nie dzieje, nie przechodzi do okna, gdzie zazwyczaj można usunąć aplikacje.
     
  4. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 553
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:48
    Oceny:
    +1 462 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Off-topic. Usuń program ręcznie z katalogu /share/MD0_DATA/.qpkg/...
    Trzymajmy się początkowego problemu.
     
  5. Moyrez
    Offline

    Moyrez System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    8 Wrzesień 2013
    Wiadomości:
    140
    Miejscowość:
    Kraków
    Local Time:
    18:48
    Oceny:
    +27 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    ....i niestety po wykonaniu Twoich poleceń, restarcie i uruchomieniu skanu wywala ten sam błąd...:!
     
  6. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 553
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:48
    Oceny:
    +1 462 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Cóż mogę Ci powiedzieć...
    Kod (Bash):
    1. cd /share/MD0_DATA/.qpkg
    2. mv "rtorrent++" "rtorrent++.disabled"
    3.  
    4. reboot
    jeśli po reboocie problem będzie nadal występował to może spróbuj...
    Kod (Bash):
    1. cd /share/MD0_DATA
    2. mv .qpkg ".qpkg-disabled"
    3. mkdir -p .qpkg
    4.  
    5. reboot
     
  7. Moyrez
    Offline

    Moyrez System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    8 Wrzesień 2013
    Wiadomości:
    140
    Miejscowość:
    Kraków
    Local Time:
    18:48
    Oceny:
    +27 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    tylko właśnie wszedłem przez sftp do katalogu /share/MD0_DATA, ale on jest pusty :glupi:
     
  8. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 553
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:48
    Oceny:
    +1 462 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Dyski SSD oraz włączony CACHE? MD0_DATA zmień na CACHEDEV1 lub CACHEDEV2
    Kod (Bash):
    1. umount /share/MD0_DATA/Download
    2.  
    3. # lub
    4. umount /share/Qdownload
     
  9. Moyrez
    Offline

    Moyrez System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    8 Wrzesień 2013
    Wiadomości:
    140
    Miejscowość:
    Kraków
    Local Time:
    18:48
    Oceny:
    +27 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Nie za bardzo rozumie jak mam zrobić to pierwsze polecenie, możesz trochę bardziej łopatologicznie?
    --- Połączono posty, 19 Listopad 2013, Data oryginalnego postu: 19 Listopad 2013 ---
    ufffffff.....poszedł w końcu test, wielkie dzięki !!!

    Jak to przejdzie mam coś potem odkręcać z i uruchamiać ręcznie usługi jakimś poleceniem ?
     
  10. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 553
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:48
    Oceny:
    +1 462 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Chyba nie :) Zostawić jak jest...