D

Damian9876

Guest
Cześć. W Kodi na TV próbuję dodać moje multimedia, głównie filmy. Nie trzymam tego w folderze Multimedia tylko własnym folderze (udziale sieciowym). Ten folder mam zmapowany i widoczny z windowsa jak lokalizacja sieciowa, mam do tego pełny dostęp i mogę na laptopie tak oglądać filmy.
W Kodi daję "Dodaj źródło wideo" i "Przeglądaj" i próbuję znaleźć mój folder (udział sieciowy). Nie jest widoczny na niebiesko (tak jak Folder domowy, Główny system plików i Lista odtwarzania wideo) czyli pewnie lokalnie na dysku dostępne pliki. Próbuję wybrać któryś z udziałów sieciowych - kolor czerwony - np. Otoczenie sieciowe Windows, Sieciowy system plików, wszystkie inne opcje wraz z "Dodaj lokalizację sieciową". Niektóre nie znajduję nic, niektóre wywalają "Bład 2: udział niedostępny".
Gdzie leży przyczyna i jak prawidłowo dodać pliki do KODI? Mam 2 dyski złączone w jeden wolumin, na którym mam jeden własny folder (udział sieciowy) w którym mam wszystkie własne pliki wraz z multimediami które chcę oglądać na TV

Jeśli otrzymałeś poprawną odpowiedź na swoje pytanie, oznacz ją jako prawidłowe rozwiązanie za pomocą ikony znajdującej się obok wiadomości.

Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:

1. https://forum.qnap.net.pl/threads/problem-z-dodaniem-multimedi%C3%B3w-w-kodi.6968/