Problem z instalacja rtorrent'a

Dyskusja w 'Centrum aplikacji QPKG' rozpoczęta przez użytkownika Ruda, 25 Październik 2008.

Ładowanie...
  1. Ruda
    Offline

    Ruda Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    12 Wrzesień 2008
    Wiadomości:
    17
    Miejscowość:
    Gdańsk
    Local Time:
    18:54
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-219P
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-219P 1 GbE
    Witam,
    sciagnalem wersje na mojego Qnapa (409), rozpakowalem, rozpoczalem instalacje i dochodzi do 36% i se zatrzymuje.
    odczekalem pol godziny - nic.
    Refresh strony powoduje ponowne "proceeding" do 36 i znowu staje.

    Po restarcie sprzetu - to samo.

    Jakies pomysly jak dodac to recznie, albo moze jak to obejsc ?

    pzdr.
    t
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 033
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:54
    Oceny:
    +1 340 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    rtorrent na 409 dziala nieporpawnie -sciaga uszkodzone torrenty
     
  3. Ruda
    Offline

    Ruda Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    12 Wrzesień 2008
    Wiadomości:
    17
    Miejscowość:
    Gdańsk
    Local Time:
    18:54
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-219P
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-219P 1 GbE
    A powstanie stabilna wersja na 409 ??
    A moze jest jakas alternatywa dla firmowego torrenta ?
     
  4. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 033
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:54
    Oceny:
    +1 340 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Raczej nie powstanie stabilna wersja.
    Alternatywa? Wbudowany klient :)
     
  5. _WILU_
    Offline

    _WILU_ Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    22 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    16:54
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    A w czym tkwi problem że instalacja w ogóle się zatrzymuje ? pytam ponieważ ja mam problem z instalacją slimserver na ts 109II dochodzi do 60% i się zatrzymuje, zostawiłem nawet na całą noc i nic <sciana> to samo, próbowałem z innego laptopa i to samo, po kablu i po wifi i zawsze zatrzymuje się na 60%
     
  6. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 033
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:54
    Oceny:
    +1 340 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    odpal instalacje z konsoli
    # sh nazwa_paczki.qpkg
     
  7. _WILU_
    Offline

    _WILU_ Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    22 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    16:54
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Był bym wdzięczny za bardziej szczegółowe wyjaśnienie loguje się do QNAPA poprzez PuTTY i tam mam wpisać tę komendę ? jeśli tak to wyskakuje mi komunikat >> No such file or directory << rozumiem że trzeba mu wklepać ścieżkę ?

    Z linuxem nie miałem absolutnie żadnej styczności a QNAPA nabyłem pod Squeezeboxa i teraz odkrywam jak bardzo QNAP mnie przerasta :| jeśli są gdzieś opisane podstawy jakiś link pod ręką to również bardzo chętnie poczytam tia
     
  8. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 033
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:54
    Oceny:
    +1 340 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    ok
    a wiec QNAP Cie nie przerasta ...
    ustalmy dwie rzeczy

    1) QNAP bazuje na linuxie i dzieki temu mamy duzy wachlarz mozliwosci moddingu oprogramowania
    2) Polacy to specyficzny narod i dla wiekszosci z nas zakup sprzetu w sklepie czesto nie zaspokaja naszej potrzeby konsumenckiej. Aby dopełnić tego musimy cos jeszcze zrobic z tym produktem - powiedzmy przygotowac go pod siebie...

    Oczywiscie ten drugi punkt to troche taki zart ... ale nie dokonca.

    Okazuje sie ze QNAP pomimo zamknietych swoich mozliwosci zmusza uzytkownikow, albo i lepiej nakazuje im kombinowac. Nie wiem czy mialem okazje pisac to na forum tutaj czy nie... ale to chyba za czasow komuny Polacy nauczyli sie kombinowac - chyba byli zmuszeni do tego zeby omijac system ktory nie dawal im za wiele mozliwosci. Dzisiaj kiedy komuny juz nie ma a system "niby" sie poprawil (oczywiscie oprócz skarbówki) to i tak nam Polakom zostalo kombinowanie. Ja... dziekuje z calego serca ze mam te umiejetnosci chociaz nie wiele pamietam za czasow komuny ... wlasciwie wtedy sie urodzilem wiec skad moge wiedziec...

    Ale powiedzmy sobie wprost... Kupujemy sobie cos... na chwile nas to zaspokaja a pozniej chcemy wiecej... I to wogole nie jest zle...
    Wedlug mnie to wlasnie dlatego Polacy potrafia duzo chociaz zadko potrafimy to pokazac bo zwykle jestesmy jednak skromni...

    Wracajac do problemu...
    1) Wgraj paczke z rtorrentem do udzialu Public do glownego
    2) z konsoli PuTTY wpisz:
    # cd /share/Public
    # sh nazwa_paczki.qpkg

    -- gdzie pod nazwa_paczki.qpkg wklejasz nazwe pliku ktory wgrales do udzialu Public
    to uruchomi reczna instalacje paczki...

    Pamietaj ze moze wyskoczyc jakis error. Badz tak mily i napisz jaki to error...

    Pozdrawiam
     
  9. _WILU_
    Offline

    _WILU_ Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    22 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    16:54
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    No i jest error :>

    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    Error: Unsupported SqueezeCenter version (none-unknow).
    Installing on TS-109 / 2.0.1 0324T / armv5tejl / 2.6.12.6-arm1
    Installing from /share/Public/temp.s3gHEO/ssots/ssods-3.15-armv5tejl.pat.
    Installing to /share/HDA_DATA/SSODS.
    WARNING: /share/HDA_DATA/SSODS already exists. Installing anyway.
    mkdir: Cannot create directory `/share/HDA_DATA/SSODS/inst_tmp': File

    Installation failed unexpectedly.

    rev = $Revision: 1.5 $
    cmd = install
    pwd = /mnt/HDA_ROOT/update_pkg/tmp
    srcdir = /share/Public/temp.s3gHEO/ssots
    model = TS-109
    version = 2.0.1
    build = 0324T
    arch = armv5tejl
    linux = 2.6.12.6-arm1
    ssodspat = /share/Public/temp.s3gHEO/ssots/ssods-3.15-armv5tejl.pat
    datadir = /share/HDA_DATA
    dneed = 256000
    dfree = 211106828
    ssodsdir = /share/HDA_DATA/SSODS
    ----------------------------------------------------------------------------------------
     
  10. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 033
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:54
    Oceny:
    +1 340 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    to wkoncu instalujesz rtorrenta czy ssots?
     

Poleć tę stronę