ok
a wiec QNAP Cie nie przerasta ...
ustalmy dwie rzeczy
1) QNAP bazuje na linuxie i dzieki temu mamy duzy wachlarz mozliwosci moddingu oprogramowania
2) Polacy to specyficzny narod i dla wiekszosci z
nas zakup sprzetu w sklepie czesto nie zaspokaja naszej potrzeby konsumenckiej. Aby dopełnić tego musimy cos jeszcze zrobic z tym produktem - powiedzmy przygotowac go pod siebie...
Oczywiscie ten drugi punkt to troche taki zart ... ale nie dokonca.
Okazuje sie ze QNAP pomimo zamknietych swoich mozliwosci zmusza uzytkownikow, albo i lepiej nakazuje im kombinowac. Nie wiem czy mialem okazje pisac to na forum tutaj czy nie... ale to chyba za czasow komuny Polacy nauczyli sie kombinowac - chyba byli zmuszeni do tego zeby omijac system ktory nie dawal im za wiele mozliwosci. Dzisiaj kiedy komuny juz nie ma a system "niby" sie poprawil (oczywiscie oprócz skarbówki) to i tak nam Polakom zostalo kombinowanie. Ja... dziekuje z calego serca ze mam te umiejetnosci chociaz nie wiele pamietam za czasow komuny ... wlasciwie wtedy sie urodzilem wiec skad moge wiedziec...
Ale powiedzmy sobie wprost... Kupujemy sobie cos... na chwile nas to zaspokaja a pozniej chcemy wiecej... I to wogole nie jest zle...
Wedlug mnie to wlasnie dlatego Polacy potrafia duzo chociaz zadko potrafimy to pokazac bo zwykle jestesmy jednak skromni...
Wracajac do problemu...
1) Wgraj paczke z rtorrentem do udzialu Public do glownego
2) z konsoli
PuTTY wpisz:
# cd /share/Public
# sh nazwa_paczki.
qpkg
-- gdzie pod nazwa_paczki.qpkg wklejasz nazwe pliku ktory wgrales do udzialu Public
to uruchomi reczna instalacje paczki...
Pamietaj ze moze wyskoczyc jakis error. Badz tak mily i napisz jaki to error...
Pozdrawiam