- panie mechanik ma dwa auta, jedno mi odpala jak przyłożę kluczyk do stacyjki ,a drugie jak przekręcę! co się dzieje ?
nie działa - i tyle , za mało informacji >.> Szklana kula ma dzisiaj awarię
nie działa - i tyle , za mało informacji >.> Szklana kula ma dzisiaj awarię
Siec składa się z 40-tu paru komputerów. Adresy IP przypisane statycznie.
Usterka powstała powiedzmy miesiąc, dwa temu, najprawdopodobniej po jakiejś aktualizacji systemu Windows.
Podczas mapowania po nazwie QNAP'a pojawia się komunikat.
Wystąpił błąd systemu 53.
Nie można odnaleźć ścieżki sieciowej.
Mapowanie po adresie IP przebiega poprawnie.
Usterka powstała powiedzmy miesiąc, dwa temu, najprawdopodobniej po jakiejś aktualizacji systemu Windows.
Podczas mapowania po nazwie QNAP'a pojawia się komunikat.
Wystąpił błąd systemu 53.
Nie można odnaleźć ścieżki sieciowej.
Mapowanie po adresie IP przebiega poprawnie.
M
Mało_ważny_l00ser
Guest
Wystąpił błąd systemu 53 - Szukaj w Google
Przeruchaj sie przez tematy z googla i jak dalej nie bedzie dzialac to cos sie pokombinuje. Ale winny jest raczej windows.
Sprawdz czy jestes w stanie spingowac NASA przez cmd po nazwie.
Przeruchaj sie przez tematy z googla i jak dalej nie bedzie dzialac to cos sie pokombinuje. Ale winny jest raczej windows.
Sprawdz czy jestes w stanie spingowac NASA przez cmd po nazwie.
W sieci są urządzenia wielofunkcyjne stare SMB v1 oraz nowe SMB v2 i skanują do folderów użytkowników po nazwie Qnap’a bez problemów.
Jeżeli chodzi o komputery to wszędzie wpisałem adresy IP w skrypty mapujące i wszystko działa, ale chciałbym wiedzieć co jest nie tak.
Polecenia ipconfig /flushdns było zrobione.
Polecenie nslookup QNAP – Unknow can’t find nasts451: Non-existent domain
Na komputerach ping z nazwą hosta działa.
Protokół IPv6 – na komputerach wyłączony.
Dla testów na niedziałających komputerach uruchomiłem DHCP – nie przyniosło to efektów.
Na komputerach klient SMBv1 zainstalowany.
Jeżeli chodzi o komputery to wszędzie wpisałem adresy IP w skrypty mapujące i wszystko działa, ale chciałbym wiedzieć co jest nie tak.
Polecenia ipconfig /flushdns było zrobione.
Polecenie nslookup QNAP – Unknow can’t find nasts451: Non-existent domain
Na komputerach ping z nazwą hosta działa.
Protokół IPv6 – na komputerach wyłączony.
Dla testów na niedziałających komputerach uruchomiłem DHCP – nie przyniosło to efektów.
Na komputerach klient SMBv1 zainstalowany.
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 732
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 732
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 732
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
M
Mało_ważny_l00ser
Guest
Ale karwa, na 40 urzadzeniach dziala, na jednym 1, a wy szukacie problemu sieciowego ^^
Zbootuj windows to go, linuxa z pendriva i sprawdz, jak bedzie dzialac to masz problem z windowsem.
Zbootuj windows to go, linuxa z pendriva i sprawdz, jak bedzie dzialac to masz problem z windowsem.
Problem wystąpił na paru komputerach a nie na jednym.
Dla zabicia czasu w następnym tygodniu uruchomię WINS’a i zobaczę co się zmieniło.
Na komputerach Windows 10 zainstalowany maksymalnie w 3 wersjach (kompilacjach, najnowsza 2004), nie pamiętam z którą działało mapowanie a z którą były problemy.
Dla zabicia czasu w następnym tygodniu uruchomię WINS’a i zobaczę co się zmieniło.
Na komputerach Windows 10 zainstalowany maksymalnie w 3 wersjach (kompilacjach, najnowsza 2004), nie pamiętam z którą działało mapowanie a z którą były problemy.
I na czym stanęło? Mam ten sam problem.Problem wystąpił na paru komputerach a nie na jednym.