Rozwiązany Problemy ze zmianą rozdzielczości w HD Station 4.0.3

Discussion in 'HybridDesk Station (XBMC, ...) (HD_Station)' started by kll_33, Jul 16, 2019.

Loading...
Tags:
  1. kll_33
    Offline

    kll_33 Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Mar 20, 2019
    Messages:
    5
    Local Time:
    11:56 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Witam.
    Mam problem ze zmianą rozdzielczości w HD Statnion 4.0.3 tzn. w aplikacji HD Station w sekcji ustawienia -> wyświetlanie mam do wyboru wszystkie rozdzielczości. Po zaznaczeniu jakiejkolwiek rozdzielczości aplikacja nie przełącza się na zaznaczoną rozdzielczość. To samo jest jak próbuję zmienić rozdzielczość z interfejsu www.
    Ten sam problem miałem z wersją 4.0.2. Też za żadne skarby świata nie mogłem zmienić rozdzielczości.

    O dziwo w wersji 4.0.1 wszystko chodzi dobrze.

    Czy mieliście/macie podobny problem z wersjami 4.0.3/4.0.2 ? Nie chce znowu zmieniać na wersję 4.0.1

    Z góry dziękuję za pomoc.

    Wersja oprogramowania Firmware: 4.4.1.0998 Build 20190715
    Model serwera: QNAP TS-253 Pro
     

    Attached Files:

  2. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,504
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    11:56 PM
    Ratings:
    +150 / 5 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Wyłącz to:
    upload_2019-7-16_20-43-21.

    Będzie działać w HDStation.
     
  3. kll_33
    Offline

    kll_33 Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Mar 20, 2019
    Messages:
    5
    Local Time:
    11:56 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Niestety ale nie działa cały czas nie mogę zmienić rozdzielczości.
     
  4. pigers
    Online

    pigers [PowerUser] - nie wiem i nie znam się Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    9,355
    Local Time:
    11:56 PM
    Ratings:
    +1,381 / 36 / -15
    Followers:
    5
    QNAP:
    TS-453 PRO
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-453 PRO 1 GbE
    inny port HDMI w TV ? najlepiej ten PC ?
     
  5. kll_33
    Offline

    kll_33 Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Mar 20, 2019
    Messages:
    5
    Local Time:
    11:56 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Sprawdzałem na wszystkich portach w TV - niestety to samo.
    Dziwi mnie jednak to, że na wersji 4.0.1 wszystko śmiga jak należy a od wersji 4.0.2 jest problem.
     
  6. Mouera
    Offline

    Mouera Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Aug 1, 2017
    Messages:
    5
    Local Time:
    11:56 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51+
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x51+ 802.11ac
    Mam niestety to samo - Sygnał idzie przez amplituner Yamahy. Wersja 4.0.1 działa OK, 4.0.3 lipa - i na dodatek rwie strasznie obraz - po raz kolejny dali ciała...
     
  7. Grippen
    Offline

    Grippen Passing Basics Beginner

    Joined:
    Jan 18, 2017
    Messages:
    12
    Local Time:
    11:56 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53B
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53B 1 GbE
    qnap w kwestii hd station (jak i wielu innych) to daje dupy a nie ciała.
     
  8. pigers
    Online

    pigers [PowerUser] - nie wiem i nie znam się Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    9,355
    Local Time:
    11:56 PM
    Ratings:
    +1,381 / 36 / -15
    Followers:
    5
    QNAP:
    TS-453 PRO
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-453 PRO 1 GbE
    też mi odkrycie .. czekamy na nowe kodi, poprawione biblioteki ssl , wget z działającym sslem i mogę tak dłuższą chwilę
     
  9. kll_33
    Offline

    kll_33 Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Mar 20, 2019
    Messages:
    5
    Local Time:
    11:56 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Z wersją HD station 4.0.5 to samo. Co oni spierniczyli od wersji 4.0.1 ?
     
  10. Yakuza_PL
    Offline

    Yakuza_PL Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Nov 8, 2014
    Messages:
    6
    Local Time:
    11:56 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-210
    Ethernet:
    802.11b
    TS-210 802.11b
    a tak przy okazji, na jaka chciales przestawić rozdzielczosc? Domyslnie jak wiadomo jest 1920x1080 (60). Jaka jest optymalna przy podlaczeniu pod HDMI pod TV?
     
  11. kll_33
    Offline

    kll_33 Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Mar 20, 2019
    Messages:
    5
    Local Time:
    11:56 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Cały czas próbowałem ustawić 1920x1080 (60). na wersji 4.0.1 chodzi wszystko dobrze. Wersje powyżej 4.0.1 są skopane. Nie da rady ustawić 1920x1080 (60). Cały czas wraca do 800x600.
    Także na tę chwilę nie aktualizuje i siedzę na HD Station 4.0.1 i jest wszystko ok.
    --- Połączono posty, Mar 26, 2020 at 9:54 AM, Data oryginalnego postu: Mar 20, 2020 ---
    Właśnie zrobiłem update HD Station do wersji 4.0.7 i już wszystko działa poprawnie. W końcu naprawili. Temat do zamknięcia.
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1