Help Prosze o pomoc z FTP na TS-228A

C

Cwirru

Nowy użytkownik
Noobie
Aug 3, 2018
2
0
1
44
QNAP
null
Ethernet
null
Witam. Jestem tu nowy, wiec jak cos zrobie nie tak, to wybaczcie. Mam dwa problemy:

1. Tworze uzytkownika i chce, zeby widzial tylko folder public. Reszte ma wylaczona. Tymczasem jak sie lacze z tego uzytkownika przez FTP, to oprocz public widzi rowniez home. Ale jak wejde w home, to u gory rysuje sie sciezka homes. Jak cos sie tam wkopiuje, to w folderze homes tworzy sie folder z nazwa uzytkownika i tam laduje to, co wkopiowalismy. Odhaczalem wszystkie ptaszki, zaznaczalem deny, nic to nie daje. Zawsze ma to home, jak sie w to wejdzie, to tak naprawde jestemy w homes

2. Nie moge nigdzie znalezc jak udostepnic uzytkownikowi konkretny folder. Chce np \ftp\piotrek i zeby dany uzytkownik mial dostep TYLKO do folderu piotrek. Zaden inny, zadne homes, public, nic. Tylko folder piotrek. Wchodzi na FTP jest w swoim folderze i nic wiecej

I pytanie na koniec, ktore mnie nurtuje, bo mam raid 0 na ext4, ale podpiolem dysk pod win7 i nie widzi danych, cos czytalem, ale trzeba troche sie pobawic, zeby to ogarnac. Co z moimi danymi, jak nie dyski a padnie nas ? Z gory Dziekuje za pomoc

pigers

pigers

Maruda
Help us, GOD!
Jul 26, 2013
14,745
50
2,822
230
www.buymeacoffee.com
QNAP
null
Ethernet
100 GbE
  • ·
  • 100 GbE
  • ·
  • Ten którego QNAP jeszcze nie ma ! Najnowszy na Debianie !
You must log in or register to view this reply.

C

Cwirru

Nowy użytkownik
Noobie
Aug 3, 2018
2
0
1
44
QNAP
null
Ethernet
null

pigers

pigers

Maruda
Help us, GOD!
Jul 26, 2013
14,745
50
2,822
230
www.buymeacoffee.com
QNAP
null
Ethernet
100 GbE
  • ·
  • 100 GbE
  • ·
  • Ten którego QNAP jeszcze nie ma ! Najnowszy na Debianie !

alt

alt

Entry Technician
Q Associate
Apr 15, 2014
59
12
48
QNAP
TS-x53Be
Ethernet
10 Mbps