Pomoc QuMagie i H.265

m@k

Entry Technician
Q Associate
6 Maj 2009
37
5
8
Kraków
QNAP
TS-x64
Ethernet
1 GbE
Hej,

Zacznę od tego, że mam pełną wersję CAYIN i QuMagie ładnie odtwarza filmiki z iPhona kodowane H.265, ale jest jedno "ale". Nie odtwarza ich przy dostępie share-linkiem

Przykład. Otwieram album http://192.168.xxx.yyy:8080/qumagie/album/MMS1Y3

i w nim mogę odtwarzać filmiki.

Dla albumu tworzę share link: http://192.168.xxx.yyy:8080/qumagie/sl/MMS1Y3

i w nim widzę zdjęcia, mogę odtwarzać MP4 (!), ale dla MOV z iPhona mam efekt:

1740496984000.png

Wiem, przy użyciu CAYIN mogę konwertować MOV na MP4, ale chciałbym tego uniknąć, no i przecież MOVy ładnie się odtwarzają, jak zaglądam nie poprzez share-linka.
Share-linki przydałby mi się by móc udostępniać albumy znajomym i rodzinie.
Jakiś pomysł?

Pozdrawiam
m@k

i nie otwiera ci tam plików MOV ? właśnie u siebie odpalam mp4, mov i nie ma problemów

Właśnie mi działają ładnie MOVy i MP4 zarówno w Chrome, jaki i w aplikacji na telefonie.
Jedynie nie działają mi MOVy, gdy dostaję się do nich po share-linku, czy tak, jak chciałbym udostępnić znajomym.
MP4 działają mi po share-linku.

faktycznie, mam to samo... pokombinuje pozniej, bo plik w albumie widzi ale jak by kodekow nie bylo
Połączono posty:

Czytam że transkodowanie nie działa za pośrednictwem łączy udostępniania... Qumagie>ustawienia>różne

faktycznie, mam to samo... pokombinuje pozniej, bo plik w albumie widzi ale jak by kodekow nie bylo
Połączono posty:

Czytam że transkodowanie nie działa za pośrednictwem łączy udostępniania... Qumagie>ustawienia>różne
Faktycznie! No i to jest odpowiedź na moje pytanie. Szkoda, że negatywna.
Na razie jedyne rozwiązanie, to muszę samemu transkodować filmiki, aby móc je udostępnić wraz albumem.

• Lubię to
Reakcje: PiotrX77
Faktycznie! No i to jest odpowiedź na moje pytanie. Szkoda, że negatywna.
Na razie jedyne rozwiązanie, to muszę samemu transkodować filmiki, aby móc je udostępnić wraz albumem.
Proponuję napisać do supportu, ja ostatnio ich cisnę i jedną rzecz już wprowadzili, nie wiem czy zbiegła się w czasie ale jest. :)
mam jueżcze kilka zgłoszonych i liczę że coś dodadzą.
opisz problem, zapodaj jaki system że nie dziaają te linki, załącz zrzuty ekranu, nagrywanie ekranu jeśli jest opcja tak żeby widzieli problem. większe filmy wysyłałem im z linkiem na YT. Szybko odpisują
napisz że problem jest i na tel i na kompie... ot tak bogato opisz ;) link niżej

QNAP Account Center

Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:

1. menu
  2. transkodowanie