Udzielamy pomocy QVPN Qbelt

Discussion in 'Udostępnianie plików, folderów i drukarek' started by _Floyd, Jan 31, 2020.

Loading...
Tags:
  1. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,476
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    10:40 PM
    Ratings:
    +149 / 5 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Cześć,

    Uruchomiłem po nowej instalacji QVPN i Qbelt. Niestety po podłączeniu na TEL z QBeltem, nie moge otworzyć żadnej strony WWW. Chciałbym aby przenieść mój ruch w niektórych sytuacjach jak otwarte sieci przez VPN.
    Czy istnieje taka możliwość by po podłączeniu będę mógł oglądać strony www itp?

    Mam komunikat w aplikacji na tel. Ograniczony dostęp: to połaczenie VPN nie mogło nawiązać połączenia z portem WWW.

    Jestem święcie przekonany że przed awarią mojego Qnapa wszystko działało jak należy.
    --- Połączono posty, Feb 2, 2020, Data oryginalnego postu: Jan 31, 2020 ---
    //Edit, mam taki komunikat w aplikacji:
    upload_2020-2-2_11-46-9.
     
  2. gkotyza
    Offline

    gkotyza Passing Basics Beginner

    Joined:
    Sep 17, 2014
    Messages:
    25
    Local Time:
    9:40 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x69 Pro 1 GbE
    mam ten sam problem od wczoraj na telefonie i na kompie rowniez..
     
  3. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,476
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    10:40 PM
    Ratings:
    +149 / 5 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
  4. gkotyza
    Offline

    gkotyza Passing Basics Beginner

    Joined:
    Sep 17, 2014
    Messages:
    25
    Local Time:
    9:40 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x69 Pro 1 GbE
    nie nic nie zmienialem, to jest nowy setup ale ustawienia identyczne jak moj drugi NAS w innej sieci
     
  5. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,476
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    10:40 PM
    Ratings:
    +149 / 5 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    A no właśnie. Z tego co pamiętam to jest to jakiś chceckbox który trzeba zahaczyć. To jakas pierdoła. Za każdym razem zapominam o tym jak instaluje na nowo QTS. miałem to zapisane w HelpDesk, ale HelpDesk się zmienił i nie mam historii swoich problemów.
     
  6. gkotyza
    Offline

    gkotyza Passing Basics Beginner

    Joined:
    Sep 17, 2014
    Messages:
    25
    Local Time:
    9:40 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x69 Pro 1 GbE
    ok, poszukam czy czegos nie pminelem ale uslugi wypublikowane, sieciowe ustawienia sa identyczne..
     
  7. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,476
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    10:40 PM
    Ratings:
    +149 / 5 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Poszukaj proszę. Jestem przekonany ze to jakaś "pierdoła" która jest w miejscu o której nikt nie pamięta. Może Pan Grzegorz mi odpowie i sobie przypomni co z rok temu do mnie pisał.
    --- Połączono posty, Feb 13, 2020, Data oryginalnego postu: Feb 11, 2020 ---
    Dostałem informacje ze to problem z moim dostawca internetu. Niestety to dziadostwo bo jak utworzyłem VPN po OpenVPN to nie ma najmniejszego problemu. Zagadka.
     
  8. Jac1k
    Offline

    Jac1k Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    May 17, 2018
    Messages:
    2
    Local Time:
    10:40 PM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    Hej...Miałem chyba ten sam problem. W QVPN Service2 w Qbelt zmieniłem wtedy port serwera UDP na inny, kliknąłem zastosuj (wydaje mi się, że wywaliło wtedy jakiś błąd), a następnie wpisałem ponownie taki jaki był i wszystko wróciło do normy....Chyba tak to było, jeśli dobrze pamiętam...
     
  9. gkotyza
    Offline

    gkotyza Passing Basics Beginner

    Joined:
    Sep 17, 2014
    Messages:
    25
    Local Time:
    9:40 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x69 Pro 1 GbE
    dobra sytuacja ogarnieta, port ktory wpisywalem to byl port QBELTA a mial byc port NASweb, jednakze dziala to tylko na domyslnym, kobinuje zeby to pozmieniac. Wykrywanie ustawien automatycznych jest wylaczone bo bralo inny port sobie skad mimo ze port NASweb byl wpisany..
     
  10. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,476
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    10:40 PM
    Ratings:
    +149 / 5 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Wyjaśnisz co gdzie dokładnie zmieniłeś?
     
  11. gkotyza
    Offline

    gkotyza Passing Basics Beginner

    Joined:
    Sep 17, 2014
    Messages:
    25
    Local Time:
    9:40 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x69 Pro 1 GbE
    w ustawieniach QVPN musialem zrobic to tak - VPN na domyslnych a port 559 to port NASweb
    upload_2020-2-16_22-18-16.
     
  12. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,476
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    10:40 PM
    Ratings:
    +149 / 5 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    A co to jest NASweb?
     
  13. gkotyza
    Offline

    gkotyza Passing Basics Beginner

    Joined:
    Sep 17, 2014
    Messages:
    25
    Local Time:
    9:40 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x69 Pro 1 GbE
    to jest port na ktorym zarzadzasz interfejsem NASa - port na ktory sie laczysz do OS'a przez www
     
  14. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,476
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    10:40 PM
    Ratings:
    +149 / 5 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Dobra faktycznie działa. Tylko że miało to pobierać automatycznie.
     
  15. gkotyza
    Offline

    gkotyza Passing Basics Beginner

    Joined:
    Sep 17, 2014
    Messages:
    25
    Local Time:
    9:40 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x69 Pro 1 GbE
    zgadza sie ze mialo ale nie pobiera przy automatycznym, jakis bug musi byc w aplikacjach ze pomimo wyswietlenia tego portu to i tak nie wylapuje tego