Rozwiązany Remote GUI dla rTorrent

Discussion in 'Stacja pobierania i QGet' started by wojtekdu, Nov 20, 2017.

Loading...
  1. wojtekdu
    Offline

    wojtekdu Systems Admin... Q's Expert

    Joined:
    Mar 6, 2015
    Messages:
    298
    Location:
    Lisów
    Local Time:
    12:54 AM
    Ratings:
    +34 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    Czy rTorrent posiada jakiś interfejs zdalny odpalany z poziomu Windows?

    Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.4 Build 20171103
    Model serwera: QNAP TS-251
     
  2. pigers
    Online

    pigers [PowerUser] - nie wiem i nie znam się Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    9,355
    Local Time:
    12:54 AM
    Ratings:
    +1,381 / 36 / -15
    Followers:
    5
    QNAP:
    TS-453 PRO
    Ethernet:
    1 GbE
  3. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    7,815
    Local Time:
    12:54 AM
    Ratings:
    +1,669 / 34 / -7
    Followers:
    32
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x77 1 GbE
    Ale nie ma potrzeby posiadania GUI dla rTorrent. Ideą jest używanie katalogu watch i resztą niech zajmuje sie serwer. GUI jest dostępne przez Weba i to absolutnie wystarcza.
     
  4. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,504
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    12:54 AM
    Ratings:
    +150 / 5 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Jest wygodny na komórce Transdrone.

    Na Windowsie Mapujemy katalogi Watch. Ściągamy plik do danego katalogu, reszta się dzieje sama.
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  5. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    7,815
    Local Time:
    12:54 AM
    Ratings:
    +1,669 / 34 / -7
    Followers:
    32
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x77 1 GbE
    Dokładnie. Trzeba zmienić przyzwyczajenia. Po to kupiliśmy serwer, aby to on zajmował się naszymi sprawami.
     
  6. wojtekdu
    Offline

    wojtekdu Systems Admin... Q's Expert

    Joined:
    Mar 6, 2015
    Messages:
    298
    Location:
    Lisów
    Local Time:
    12:54 AM
    Ratings:
    +34 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    Nadal nie do końca rozumiem. Mam zainstalowanego rtorrenta na NAS. Chciałbym z pracy połączyć się z nim, dodać do kolejki jakieś torrenty, sprawdzić stan. Jakiego adresu mam użyć, żeby to zrobić. Z poziomu myQNAPcloud próbowałem uruchomić rtorrenta na NAS bez skutku. Coś pewnie sp.... Pomóżcie.
     
  7. dexter
    Offline

    dexter Systems Admin... Q's Expert

    Joined:
    Nov 7, 2012
    Messages:
    208
    Location:
    Siedlce
    Local Time:
    12:54 AM
    Ratings:
    +29 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    rtorrent dostępny jest standardowo na porcie 6009. Jeśli chcesz mieć do niego dostęp zdalnie to musisz przekierować porty na routerze.
     
  8. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,504
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    12:54 AM
    Ratings:
    +150 / 5 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    A nie można po prostu wejść do QTS? I odpalić aplikację?
     
  9. dexter
    Offline

    dexter Systems Admin... Q's Expert

    Joined:
    Nov 7, 2012
    Messages:
    208
    Location:
    Siedlce
    Local Time:
    12:54 AM
    Ratings:
    +29 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Nie bardzo bo połączenie i tak następuje na port 6009. Nawet komunikat o haśle pokazuje adres z portem 6009
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  10. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    7,815
    Local Time:
    12:54 AM
    Ratings:
    +1,669 / 34 / -7
    Followers:
    32
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x77 1 GbE
    No to wystarczy przekierować port 6009. Lub jeśli jest na routerze UPnP to włączyć w ustawieniach rtorrenta przekierowanie UPnP.
     
  11. dexter
    Offline

    dexter Systems Admin... Q's Expert

    Joined:
    Nov 7, 2012
    Messages:
    208
    Location:
    Siedlce
    Local Time:
    12:54 AM
    Ratings:
    +29 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Dokładnie o tym wspomniałem kilka postów wyżej.
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  12. wojtekdu
    Offline

    wojtekdu Systems Admin... Q's Expert

    Joined:
    Mar 6, 2015
    Messages:
    298
    Location:
    Lisów
    Local Time:
    12:54 AM
    Ratings:
    +34 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    I to było to. Dzięki za pomoc. Jest jeszcze jeden mankament. Jak kliknę w ustawienia i wybiorę jakąś opcję. Okno z informacjami pojawia się bardzo nisko i nie można nic zmienić. Zmniejszam wtedy widok przeglądarki, ale jest to nie wygodne. Jest na to jakiś cywilizowany sposób?
     
  13. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    7,815
    Local Time:
    12:54 AM
    Ratings:
    +1,669 / 34 / -7
    Followers:
    32
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x77 1 GbE
    Nie spotkaliśmy się z takim problemem jeszcze. Spróbuj zmienić przeglądarkę.
     
  14. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,504
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    12:54 AM
    Ratings:
    +150 / 5 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    PrnScr?
     
  15. wojtekdu
    Offline

    wojtekdu Systems Admin... Q's Expert

    Joined:
    Mar 6, 2015
    Messages:
    298
    Location:
    Lisów
    Local Time:
    12:54 AM
    Ratings:
    +34 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    Problem z wyświetlaniem pojawia się tylko w rozdzielczości 1920x1080 full HD. Na innych rozdzielczościach jest OK.
    Odnośnie głównego tematu wątku znalazłem rozwiązanie. Wystarczy w wyszukiwarkę wklepać publiczne IP serwera wskazując port 6009 i mamy GUI, oczywiście działając poza siecią wewnętrzną. W moim przypadku 195.43.66.xxx:6009/ui/ należy zalogować się loginem i hasłem NAS i gotowe.
     
    • Wygrany! Wygrany! x 1
  16. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,504
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    12:54 AM
    Ratings:
    +150 / 5 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac