Rozwiązany rTorrent - Określony czas wysyłania torrenta

Dyskusja w 'Stacja pobierania i QGet' rozpoczęta przez użytkownika _Floyd, 12 Marzec 2018.

Ładowanie...
Tagi:
  1. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    992
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    21:46
    Oceny:
    +77 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Czy można ustawić rTorrent tak ze udostępnia plik 48 godzin po jego całkowitym pobraniu?

    Jeśli tak poproszę o instrukcje jak mam to zrobić.
     
  2. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 056
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    21:46
    Oceny:
    +1 117 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    najprościej domyślnej grupie ustawić seedowanie na 48h a potem off
     
  3. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    992
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    21:46
    Oceny:
    +77 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Zrobisz PrnScr gdzie to się ustawia?
     
  4. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 056
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    21:46
    Oceny:
    +1 117 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    upload_2018-3-12_18-57-45.

    ja używam transmission :p
    a to akurat z pamieci znam :)

    no i trzeba pamiętać zeby domyślną grupą ratio była wyznaczona.

    PS: nie wiem czy po restartcie rtorrena ustawienia szlag nie trafi (kochany build Silas'a :p).
     
  5. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 559
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    21:46
    Oceny:
    +1 464 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Nie trafi. Kochany build Silas'a ;)

    Ustawienia, które są dostępne są zawsze zapamiętywane :)
    upload_2018-3-12_19-14-22.

    Kochany build Silas'a ;)
     
  6. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    992
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    21:46
    Oceny:
    +77 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Trochę nie czaje =P.
     
  7. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 559
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    21:46
    Oceny:
    +1 464 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Wpisz min, max 250% i time -1 oraz wybierz akcje Zatrzymaj aby seedować aż zostanie osiągnięte ratio 2.5.
    Wpisz min. 1000000, max 0 i time 48 (h) oraz wybierz akcje Zatrzymaj, aby seedować tylko 48h.
    Oczywiście torrent przypisz do tej grupy ratio.
    The rutorrent Ratio Groups Tutorial
     
  8. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    992
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    21:46
    Oceny:
    +77 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Dziękuję, ustawiłem tak:
    upload_2018-3-13_8-11-55.
    A czy można dodać grupę 1 do wszystkich danych dodawanych automatycznie z #radar?
    --- Połączono posty, 14 Marzec 2018, Data oryginalnego postu: 13 Marzec 2018 ---
    Gdy ustawiam Radio dla całej grupy #radar otrzymuje komunikat:
    upload_2018-3-14_17-34-9.
    --- Połączono posty, 14 Marzec 2018 ---
    Mimo komunikatu jest ustawione chyba dobrze:
    upload_2018-3-14_17-40-57.

    Zaczekam 48h i zobaczymy.
     
  9. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 056
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    21:46
    Oceny:
    +1 117 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    hash w nazwie ?
     
  10. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    992
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    21:46
    Oceny:
    +77 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    A ni wiem czemu tak to napisałem, jest bez #, tak jak na PrnScr.
     
  11. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 559
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    21:46
    Oceny:
    +1 464 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Próbowałem te same ustawienia i nie mam Parse error. Może to losowa kwestia?
    Można byłoby włączyć logowanie xmlrpc ale nie wiem czy jest sens. Spróbuj na innym zadaniu ustawić to ratio. Być może chodziło o konkretny torrent, którego nazwa jest nietypowa?
     
  12. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    992
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    21:46
    Oceny:
    +77 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Czarna magia.

    Ustawiłem że w standardzie ma być radio 48, zobaczymy przy następnym pliku co z tego będzie.
    --- Połączono posty, 15 Marzec 2018, Data oryginalnego postu: 15 Marzec 2018 ---
    @Silas Mariusz@Silas Mariusz dziś zadziałało bez problemu.

    Powiedz mi proszę czy można ustawić żeby w standardzie był ustawiony mój radio, bym nie musiał tego za każdym razem klikać ręcznie. np. pobrany plik udostępniaj 48h i już.
    --- Połączono posty, 15 Marzec 2018 ---
    Chyba póki co dodaje i ustawione są na 48h.