Rozwiązany rTorrent - Określony czas wysyłania torrenta

Dyskusja w 'Stacja pobierania i QGet' rozpoczęta przez użytkownika _Floyd, 12 Marzec 2018.

Ładowanie...
Tagi:
  1. _Floyd
    Offline

    _Floyd Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    862
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    04:36
    Oceny:
    +63 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Czy można ustawić rTorrent tak ze udostępnia plik 48 godzin po jego całkowitym pobraniu?

    Jeśli tak poproszę o instrukcje jak mam to zrobić.
     
  2. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 797
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    04:36
    Oceny:
    +1 087 / 29 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    najprościej domyślnej grupie ustawić seedowanie na 48h a potem off
     
  3. _Floyd
    Offline

    _Floyd Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    862
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    04:36
    Oceny:
    +63 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Zrobisz PrnScr gdzie to się ustawia?
     
  4. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 797
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    04:36
    Oceny:
    +1 087 / 29 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    upload_2018-3-12_18-57-45.

    ja używam transmission :p
    a to akurat z pamieci znam :)

    no i trzeba pamiętać zeby domyślną grupą ratio była wyznaczona.

    PS: nie wiem czy po restartcie rtorrena ustawienia szlag nie trafi (kochany build Silas'a :p).
     
  5. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 369
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    04:36
    Oceny:
    +1 421 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Nie trafi. Kochany build Silas'a ;)

    Ustawienia, które są dostępne są zawsze zapamiętywane :)
    upload_2018-3-12_19-14-22.

    Kochany build Silas'a ;)
     
  6. _Floyd
    Offline

    _Floyd Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    862
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    04:36
    Oceny:
    +63 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Trochę nie czaje =P.
     
  7. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 369
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    04:36
    Oceny:
    +1 421 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Wpisz min, max 250% i time -1 oraz wybierz akcje Zatrzymaj aby seedować aż zostanie osiągnięte ratio 2.5.
    Wpisz min. 1000000, max 0 i time 48 (h) oraz wybierz akcje Zatrzymaj, aby seedować tylko 48h.
    Oczywiście torrent przypisz do tej grupy ratio.
    The rutorrent Ratio Groups Tutorial
     
  8. _Floyd
    Offline

    _Floyd Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    862
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    04:36
    Oceny:
    +63 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Dziękuję, ustawiłem tak:
    upload_2018-3-13_8-11-55.
    A czy można dodać grupę 1 do wszystkich danych dodawanych automatycznie z #radar?
    --- Połączono posty, 14 Marzec 2018, Data oryginalnego postu: 13 Marzec 2018 ---
    Gdy ustawiam Radio dla całej grupy #radar otrzymuje komunikat:
    upload_2018-3-14_17-34-9.
    --- Połączono posty, 14 Marzec 2018 ---
    Mimo komunikatu jest ustawione chyba dobrze:
    upload_2018-3-14_17-40-57.

    Zaczekam 48h i zobaczymy.
     
  9. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 797
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    04:36
    Oceny:
    +1 087 / 29 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    hash w nazwie ?
     
  10. _Floyd
    Offline

    _Floyd Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    862
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    04:36
    Oceny:
    +63 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    A ni wiem czemu tak to napisałem, jest bez #, tak jak na PrnScr.
     
  11. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 369
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    04:36
    Oceny:
    +1 421 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Próbowałem te same ustawienia i nie mam Parse error. Może to losowa kwestia?
    Można byłoby włączyć logowanie xmlrpc ale nie wiem czy jest sens. Spróbuj na innym zadaniu ustawić to ratio. Być może chodziło o konkretny torrent, którego nazwa jest nietypowa?
     
  12. _Floyd
    Offline

    _Floyd Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    862
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    04:36
    Oceny:
    +63 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Czarna magia.

    Ustawiłem że w standardzie ma być radio 48, zobaczymy przy następnym pliku co z tego będzie.
    --- Połączono posty, 15 Marzec 2018, Data oryginalnego postu: 15 Marzec 2018 ---
    @Silas Mariusz@Silas Mariusz dziś zadziałało bez problemu.

    Powiedz mi proszę czy można ustawić żeby w standardzie był ustawiony mój radio, bym nie musiał tego za każdym razem klikać ręcznie. np. pobrany plik udostępniaj 48h i już.
    --- Połączono posty, 15 Marzec 2018 ---
    Chyba póki co dodaje i ustawione są na 48h.
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.