Nawet jak znajdziesz to nic ci to nie da bo twoje łącze jest przypisane do tego sprzętu i żaden inny nie zadziała. Co do sprzętu za tym od upc to stawianie routera za routerem nie jest najszczęśliwszym rozwiązaniem i może ci przysporzyć trochę problemów w kwestii konfiguracyjnej. Najprościej by było podłączyć w celach testowych TV bezpośrednio do QNAP-a po skrętce bez urządzeń pomiędzy i wtedy byś miał jasność ale nie wiem czy twój TV ma złącze ethernetoweNie znajdę innego sprzętu z podłączeniem kabla antenowego tv
Nawet jak znajdziesz to nic ci to nie da bo twoje łącze jest przypisane do tego sprzętu i żaden inny nie zadziała. Co do sprzętu za tym od upc to stawianie routera za routerem nie jest najszczęśliwszym rozwiązaniem i może ci przysporzyć trochę problemów w kwestii konfiguracyjnej. Najprościej by było podłączyć w celach testowych TV bezpośrednio do QNAP-a po skrętce bez urządzeń pomiędzy i wtedy byś miał jasność ale nie wiem czy twój TV ma złącze ethernetoweNie znajdę innego sprzętu z podłączeniem kabla antenowego tv
Na dzień dobry włączyć w QNAP-ie serwer DHCP i nie wiem czy przypadkiem nie będziesz potrzebował crossowanego kabla ethernetowego, ale zanim zaczniesz tą zabawę to w ustawieniach swojego routera w sekcji WIFI zwróć uwagę na taką opcję: WMM Pover Save i jeżeli jest włączona to ja wyłącz i zobacz co się będzie działo
No właśnie nie gubi - wszystko ma tak jak miał - pokazuje tylko że "urządzenie odłączono" - i TWONKY znika z listy SOURCE. Sytuację ratuje wejście w USTAWIENIA SIECIOWE - i sprawdzenie ich - tak jakby skonfigurowanie od zera (ale on wszystko widzi od razu). Po tym TWONKY wraca na listę i można z niego korzystać przez kolejne 30 min...jak to ustawienia sieci w TV trzeba odświeżać?? to co gubi adres ip itd.?
No to pozostaje ci tylko bezpośrednie spięcie tych urządzeń. Ale to o czym piszesz czyli że rozłącza się po 30 min wygląda tak jakby działał jakiś mechanizm oszczędzania energii, bo gdyby to był jakiś błąd programowy któregoś z urządzeń to moim skromnym zdaniem te rozłączenia byłyby bardziej przypadkowe.
Dobra to z innej beczki mówiłeś że sprzety były wyłączone przez dłuższy okres (2 tygodnie jak pamietam) czy to wyłączenie polegało na trzymaniu ich w standby czy odłączyłeś je całkowicie od zasilania?? Bo jeżeli ta druga opcja to bardzo możliwe że wróciły ustawienia fabryczne i jakaś opcja power save o której wyłączeniu zapomniałeś