Widać że standard DLNA jest różnie wspierany przez producentów.SAMSUNG mówi że wspiera tylko DLNA ze swojej aplikacji ALL SHARE
Bo Twonky jest "dodatkiem' do QNAPa ... provided by third partyQNAP mówi że to wina TWONKY
I koło sie zatacza! Witamy wśród producentów .....TWONKY mówi że to wina FW telewizora.
Nie wierzę, coś musiało się zmienić, prędzej mialeś update fw w TV, po cichu.mi długo działało (ponad rok)... i nagle bez żadnego updateu przestało - a pomocy nie ma.
Tak - tylko pytanie po co taki "standard i dla konsumenta oznacza to niezgodność towaru z umową. I wszyscy mają to w duqie.Widać że standard DLNA jest różnie wspierany przez producentów.SAMSUNG mówi że wspiera tylko DLNA ze swojej aplikacji ALL SHARE
Tym łatwiej powinno być im uporać się z problemem - zwłaszcza że zgłaszany jest szeroko - a tymczasem nie robią zupełnie nic...Bo Twonky jest "dodatkiem' do QNAPa ... provided by third partyQNAP mówi że to wina TWONKY
Chyba sam zacznę produkować małe serweryI koło sie zatacza! Witamy wśród producentów .....TWONKY mówi że to wina FW telewizora.
No właśnie nie. Tv sam się nie aktualizuje - serwer też nie - ruter też nie. dwa tygodnie przerwy i wszystko zdechło :-(Nie wierzę, coś musiało się zmienić, prędzej mialeś update fw w TV, po cichu.mi długo działało (ponad rok)... i nagle bez żadnego updateu przestało - a pomocy nie ma.
Tak - tylko pytanie po co taki "standard i dla konsumenta oznacza to niezgodność towaru z umową. I wszyscy mają to w duqie.
Jak programista z paroma latami doświadczeń - z czystym sumieniem : JESTEŚ W BŁĘDZIE.Tym łatwiej powinno być im uporać się z problemem - zwłaszcza że zgłaszany jest szeroko - a tymczasem nie robią zupełnie nic...
Poczekamy do pierwszego RMA.Chyba sam zacznę produkować małe serwery
Będę uparty - przerabiałem to dziesiątki razy, coś się zmieniło w tym układzie, albo twonky albo TV FW.No właśnie nie. Tv sam się nie aktualizuje - serwer też nie - ruter też nie. dwa tygodnie przerwy i wszystko zdechło
Ten serwer ma 7 lat i nikt już nie oferuje wsparcia dla niego.Mam TS-109PRO. Nie ma rozwiązania.
Ten serwer ma 7 lat i nikt już nie oferuje wsparcia dla niego.Mam TS-109PRO. Nie ma rozwiązania.
Nie - mam ostatni aktualny FW jaki jest dostępny na stronie producenta z numerem 3.3.2 Build0918.Dostałeś 3 miesiące temu nowy firmware dlatego modelu?
Spokojnie nie jestem pieniaczem@mizgal narazie tylko przypominam "Netykieta i zasady" pkt. 4 podpunkt 2
Skoro nie było żadnego oprogramowania i w serwerze nic nie zmieniałeś a Twonky mimo to przestało działać, to dlaczego szukasz rozwiązania na forum z QNAP'em a nie w pozostałych sprzętach?
PS. W Lutym tego roku pojawiło sie nowe Twonky dla tych modeli: Twonky Server 7.2.5.2. Instalowałeś?
[Applied NAS models]
TS-109, TS-209, TS-409, TS-409U series
[Download]
Twonky Server 7.2.5.0 for TS-109/209/409 Series
Chymmm szukamy dziury w całym? a co jest po drodze od serwera nas do TV?
Router / switch? Były tam jakieś zmiany np w oprogramowaniu czy też konfiguracji?
Była na 100% twojego routera UPC i ja bym obstawiał ten sprzęt. W UPC wypychają aktualizacje zdalnie i ty nawet możesz o tym nie wiedzieć. Ja bym wział jakis inny sprzęt i za jego pomocą sprawdził czy dalej masz taka przypadłość bo ten od UPC to najgorsze co może być, pewnie masz Thomsona TWG870UMoja sieć wygląda tak:
SERWER >---< ISP (ruter UPC) >---wifi---< SAMSUNG SMART TV