Udzielamy pomocy TS-253 upgrade pamięci ram - serwer nie wstaje

Dyskusja w 'Kompatybilność' rozpoczęta przez użytkownika sebii20, 16 Kwiecień 2015.

Ładowanie...
  1. apofis
    Online

    apofis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    15 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    259
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    13:16
    Oceny:
    +52 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Na forum jest lista kompatybilnych pamięci, które zostały już sprawdzone przez użytkowników. Poszukaj. Podpowiem, że temat był zakładany przez kolegę @pigers@pigers
     
  2. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 161
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    13:16
    Oceny:
    +1 131 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
  3. Shamman
    Offline

    Shamman Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    16 Marzec 2015
    Wiadomości:
    20
    Local Time:
    13:16
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    I nie można było tak od razu ;)

    Wysłane z Mi Note LTE 64GB
     
  4. maciejka104
    Offline

    maciejka104 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    10 Sierpień 2014
    Wiadomości:
    47
    Local Time:
    13:16
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-212 1 GbE
    może komuś po upgradzie RAMu w 253 została oryginalna kość?
     
  5. sebii20
    Offline

    sebii20 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    15 Wrzesień 2014
    Wiadomości:
    45
    Local Time:
    13:16
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Tak, mi została oryginalna 2GB
     
  6. maciejka104
    Offline

    maciejka104 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    10 Sierpień 2014
    Wiadomości:
    47
    Local Time:
    13:16
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-212 1 GbE
    podaj maila pls
     
  7. sebii20
    Offline

    sebii20 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    15 Wrzesień 2014
    Wiadomości:
    45
    Local Time:
    13:16
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    sebii20 małpa wp.pl
     
  8. qcek
    Offline

    qcek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    7 Marzec 2017
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    13:16
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Witam Wszystkich, Kupiłem wczoraj troszkę inne urządzenie bo TS-453mini (2GB RAM) i chcę troszkę powiększyć pamięć. Miałem dwie kości, które niestety nie działają (system nie wstaje) PSD34G133381S i AD3S1333W4G9-S. Próbowałem różne konfigurację, ale pozytywnego rezultatu. Została kość 2GB. Pytanie ile można maksymalnie pamięci włożyć i jakie pamięci na 100% działają? :D Dzięki za odp.
     
  9. apofis
    Online

    apofis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    15 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    259
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    13:16
    Oceny:
    +52 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Pamięci działają niskonapięciowe LV czyli 1.35V 1.5V raczej nie zadziałają.

    Poza tym, poszukaj na forum, jest stosowny temat z pamięciami kompatybilnymi z Qnapami.
     
  10. qcek
    Offline

    qcek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    7 Marzec 2017
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    13:16
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    A więcej niż 8GB zadziała? (2x4GB)?
     
  11. apofis
    Online

    apofis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    15 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    259
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    13:16
    Oceny:
    +52 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    2x2 2x4 2x8. 2x8 nie każdemu działają, ale tak jak pisałem wcześniej jest temat i ktoś już wsadzał 2x8 i działa bez problemu.
     
  12. qcek
    Offline

    qcek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    7 Marzec 2017
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    13:16
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    W takim razie, które możesz polecić z czystym sumieniem:

    ADDS1600W4G11-S ADATA 4GB 1600MHz DDR3L CL11 SODIMM, 1.35V ADATA
    CMSO4GX3M1C1600C11 Corsair 4GB 1600Mhz DDR3L CL11 SODIMM 1.35V Corsair
    HX316LS9IB/4 Kingston HyperX 4GB 1600MHz DDR3L CL9 SODIMM 1.35V Impact Black Series Kingston
    A6951103/SNPNWMX1… Moduł pamięci do wybranych systemów DELL - 4GB DDR3-1600 LV SODIMM 1RX8 Non-ECC Dell
    ADDS1600W8G11-S ADATA 8GB 1600MHz DDR3L CL11 SODIMM, 1.35V/1.5V ADATA
    TS8GJMA384H Transcend JetRam 8GB 1600MHz DDR3L SO-DIMM 1.35V for Apple iMac 2013 Transcend
    CMSO8GX3M1C1600C11 Corsair 8GB 1600Mhz DDR3L CL11 SODIMM 1.35V Corsair
    CMSO8GX3M2C1600C11 Corsair 2x4GB 1600Mhz DDR3 CL11 SODIMM 1.35V Corsair
    HX316LS9IB/8 Kingston HyperX 8GB 1600MHz DDR3L CL9 SODIMM 1.35V Impact Black Series Kingston
    HX316LS9IBK2/8 Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz DDR3L CL9 SODIMM 1.35V Impact Black Kingston
    A7022339/SNPN2M64… Moduł pamięci do wybranych systemów DELL - 8GB DDR3-1600 SODIMM Dell
    HX316LS9IBK2/16 Kingston HyperX 2x8GB 1600MHz DDR3L CL9 SODIMM 1.35V Impact Black Kingston
    CMSX16GX3M2B1600C9 Corsair Vengeance 2x8GB 1600MHz DDR3L CL9 SODIMM 1.35V Corsair
     
  13. apofis
    Online

    apofis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    15 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    259
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    13:16
    Oceny:
    +52 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Masz listę sprawdzonych pamięci. Ja mam inne serwery (251 i 471) i mam wsadzone Kingstony. Cała reszta pewnie też by podeszła. Ważne żeby były 1.35V.
     
  14. qcek
    Offline

    qcek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    7 Marzec 2017
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    13:16
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Ostatnie pytanie. Brać w dualu czy osobno kości? Ma to jakieś znaczenie?
     
  15. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 161
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    13:16
    Oceny:
    +1 131 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    dual = szybciej
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1

Użytkownicy znaleźli te stronę szukając słów:

  1. qnap ts-253 wymiana pamięci