Jak wrócę z pracy to zbiorę wszystko do kupy, co mam, co zrobiłem porobię zdjęcia i wszystko ładnie udokumentuję aby miało ręce i nogi.
Ps. Qts 4.1 oraz HD stadion ściągnąłem z forum i ładnie zainstalowałem. Nie wiem czy to coś zmienia ale póki co mieszkam w Anglii i tu też kupiłem serwer, wersje europejska. W oryginalnym pudełku miałem kabel zasilający taki jak mamy w Polsce, sprzedawca dodał osobno kabel angielski. Ale jak już wspomniałem wszystko opiszę po powrocie z pracy. PozdrawiamTak jak obiecałem postaram się zebrać wszystko do kupy.
Na początku było kupno potem przesyłka i odebranie. Oto dowody.
Odpaliłem Qnapa i wyskoczyło pare problemów:
1. myQnapcloud ale za Waszą pomocą udało się je rozwiązać co nie zmienia faktu, że znowu mi się coś posypało ale to za sprawą routera i to już osobny temat.
2. Odtwarzanie filmów a mianowicie "wcinanie" dalej idąc opuszczane klatki filmów
drop. Poleciliście mi zaistalowanie Qts 4.1.0, nie ma problemu zainstalowałem.
Następnie zainstalowałem HD Station oraz XBMC które ściągnąłem przez forum...
Problem z filmami nadal taki sam.
Trochę się pomęczyłem i zwiększyłem priorytet XBMC z - 2 na -20
Zmieniłem w XBMC HDMI audio pass trough oraz sprawdziłem czy jest włączona akceleracja
Nie pomogło więc powyłączałem prawie wszystko co niepotrzebne i za pomocą htop sprawdziłem jak z obciążeniem systemu
podczas oglądania filmu:
Zdjęcie w tym samym czasie z filmu a na nim widoczne "dropy"
I jak już wspomniał Kolega
@Tokk
Miło słyszeć, że komuś to działa jak powinno. Mogę tylko pozazdrościć.
Żeby nie było pokusiłem się nawet na ponowną instalację Qts łącznie z formatowaniem dysków czyli przywracanie ustawień fabrycznych, zainstalowałem ponownie HD Station, XBMC, zwiększyłem priorytet itd itp. Sprawdziłem dyski, test prędkości itd itp.
Jak "wcinało" tak dalej "wcina". Czekam z niecierpliwością na nowszą wersję XBMC