S

siara

Guest
Witaj
Chciałem opisać taką sytuacje.
Stworzyłem na kanapie 3 katalogi do których chcę dawać dostęp RO znajomym aby sobie mogli ściągnąć zawartość. Do wersjo 3.8 wszystko było OK.
Teraz mam wersję oprogramowania 4.02.
Problem: Po zalogowaniu oprócz "File station" pojawił się katalog Qsync (na szczęście ten od konfiguracji (przegląd, urządzenia, dziennik zdarzeń itd) a nie z zawartością). Dodatkowo jak już wejdę w "File station" to w menu po lewej stronie mam:
1. widoczny katalog "home" (pusty)
2. udostępniony katalog "Trans" (ten mój właściwy)

Stan docelowy. Chciałbym aby było elegancko czyli: 1. po zalogowaniu pokazywał się wyłącznie folder "File station" bez Qsync; 2 pozostał katalog "Trans" (katalog "home" zniknął)
Dziękuję za pomoc.
 
Ustawienia uprawnien->Foldery wspoldzielone -> udostepniany folder
i we wlasciwosciach "ukryj udzial sieciowy"
No i oczywiscie dla kazdego usera ustaw uprawniena aplikacji oraz ustawienia udzialu sieciowego
mozesz sie jeszcze pobawic z agregacja folderow
 
  • Lubię to
Reakcje: Silas Mariusz
Jeśli otrzymałeś poprawną odpowiedź na swoje pytanie, oznacz ją jako prawidłowe rozwiązanie za pomocą ikony znajdującej się obok wiadomości.

Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:

  1. agregacja folderów
  2. *