Stałego IP nie mam, więc to co pokazuje What Is My IP? - Shows your real public IP address - IPv4 - IPv6 raczej jest adresem mojego ISP.
Prawdopodobnie trzeba by skonfigurować jakiś VPN na NAS i w W10, tylko nie bardzo mam pojęcie od czego zacząć.
Prawdopodobnie trzeba by skonfigurować jakiś VPN na NAS i w W10, tylko nie bardzo mam pojęcie od czego zacząć.
No cóż, podłubałem trochę i ..... skorzystałem po prostu z myqnapcloud i osiągnąłem to co chciałem, tzn. mogę udostępniać zasoby innym osobom na zewnątrz 
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 732
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
Nikt nie zasugerował lepszego rozwiązaniaskoro lubisz jak Twoje dane lecą przez serwery producenta , czemu nie
PS: prędkość nie powala ?
Prędkości jeszcze nie miałem możliwości sprawdzić.
Nie mam publicznego adresu, więc DynDNS chyba nie zadziała?
Zgadza się.Nie mam publicznego adresu, więc DynDNS chyba nie zadziała?
DynDNS jest właśnie dla ludzi nie mających publicznego IP aby z zewnątrz było można się zalogować na urządzenia w sieci.
Poradziłeś sobie przez myqnapcloud i jest to najprostsze rozwiązanie tego problemu.
Poradziłeś sobie przez myqnapcloud i jest to najprostsze rozwiązanie tego problemu.
Kolega P PabloPCK - twierdzi że tak - ja że nie .. wystarczy przeczytac opis usługiCzy aby na pewno DynDNS zadziała przy prywatnym IP?
Dynamic DNS Means Anytime, Anywhere Network Access
Jeśli nie masz dostepu do urzadzenia które dostaje publiczny IP, którym "komunikujesz się" w sieci, by zrobić tam DMZ albo forwarding portów to nie zadziała.Czy aby na pewno DynDNS zadziała przy prywatnym IP?
A w Twoim wypadku w trybie router tak jest. Nie kombinuj
skoro lubisz jak Twoje dane lecą przez serwery producenta , czemu nie
PS: prędkość nie powala ?
Rzeczywiście, miałeś rację.... prędkość jest tragiczna, na poziomie hmmmmm.... 1-2 Mb/s :s
Małe pliczki ok, ale film - nie ma szans, więc wycofuję się z pomysłu myqnapcloud
Ostatecznie, w nagłych potrzebach zostaje Google drive 15 GB z pełną prędkością
Dzięki wszystkim za podzielenie się swoją wiedzą
Jak chcesz udostępnić tylko kilka plików to zawsze możesz skorzystać z portali typu megawrzuta.pl