Rozwiązany upgrade qts ze starszej wersji do najnowszej - zasady

Dyskusja w 'Kompatybilność' rozpoczęta przez użytkownika szejkindudi, 7 Wrzesień 2017.

Ładowanie...
Tagi:
  1. szejkindudi
    Offline

    szejkindudi Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    20 Październik 2015
    Wiadomości:
    8
    Local Time:
    12:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-410
    Ethernet:
    802.11g
    TS-410 802.11g
    Cześć, pytanie brzmi czy można od razu uaktualnić z wersji poniżej do najnowszej wersji systemu 4.3.3 czy trzeba zachowac jakąś kolejność "głównych wersji"?
    Aktualnie nie ma żadnych dodatkowych aplikacji, oprócz uruchomionych usług systemowych i np radius. Uruchomiony RAID1. Backup ustawień/danych to na pewno.

    Wersja oprogramowania Firmware: 4.2.0 Build 20160311
    Model serwera: QNAP TS-251+
     
  2. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 610
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    12:36
    Oceny:
    +1 012 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    z 4.2.0 do 4.3.x ? luzik - zrób po prostu update
    oczywiście kopia ustawień NAS/backup przed updatem to norma
     
  3. nucreo
    Offline

    nucreo Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Listopad 2015
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    12:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    802.11n
    TS-212 802.11n
    Witam mam problem po upgrade najnowszej wersji sypie mi cały czas jakimiś błędami procek pracuje na 100% mało co wentylator nie wyleci ;) i non stop wyskakują błędy po resecie jest spokój i wszystko gra przez 7-8h to samo i tak w kółko od miesiąca :-( co może być tego przyczyną ? qnap ts 212p
     

    Załączone pliki:

  4. szejkindudi
    Offline

    szejkindudi Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    20 Październik 2015
    Wiadomości:
    8
    Local Time:
    12:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-410
    Ethernet:
    802.11g
    TS-410 802.11g
    Z której wersji uaktualniałeś?
     
  5. nucreo
    Offline

    nucreo Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Listopad 2015
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    12:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    802.11n
    TS-212 802.11n
    instalowałem wszystko na bierząco aktualizacje obecnie mam wersję jak na zdjęciu ( i znowu coś mu nie pasuje i sypie błędami dysk jak by się kręcił na maksymalnych obrotach z wentylatorem a reset był ze 3h temu )
    --- Połączono posty, 8 Wrzesień 2017, Data oryginalnego postu: 8 Wrzesień 2017 ---
    wiesz zdaję sobie sprawę że ten qnap jest niskich lotów i może soft jest już za ciężki :) obudowę mogę zmienić na inną pytanie tylko czy mogę wyciągnąć dyski ( bez raid ) i odpalić je w nowej obudowie bez kombinacji ? :)
    --- Połączono posty, 8 Wrzesień 2017 ---
    aaa i za każdym razem jak robię restart to mam przywitanie systemu tak jak po nowej aktualizacji i wraca interface do ustawień fabrycznych czyli resetuje mi ustawienia pulpitu itd .....
     

    Załączone pliki:

  6. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 610
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    12:36
    Oceny:
    +1 012 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    pisz do helpdesk.qnap.com

    poza tym - z takimi rzeczami TRZEBA otworzyć nowy temat.
     
  7. nucreo
    Offline

    nucreo Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Listopad 2015
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    12:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    802.11n
    TS-212 802.11n
    przepraszam i dziękuję za informację !!!
     

Poleć tę stronę