Czy ktoś wie czy jest jakiś sposób aby podpiąć tytułowego UPSa pod TS-453A tak aby przy zaniku prądu NAS automatycznie wyłączał się po kilku minutach ? Niestety UPS nie posiada gniazda USB a jedynie RS-232....
pewnie przez adapter - który raczej w Q nie bedzie działa z braku wsparcia dla sterownika ..
taniej kupic UPSa innego ...
powerwalker z USB działa na Q pomimo "nie bycia" na oficjalnej liście wsparcia - tanio i dobrze![]()
mam dokładnie taki
w Q widać go jako :
![]()
a podtrzymuje mi godzinę NASa i router.
"nie bycia" na oficjalnej liście wsparcia
"nie bycia" na oficjalnej liście wsparcia
A co z tym "Estimated Protection Time" ?
widzę że przegapiłes linię:
A co z tym "Estimated Protection Time" ?widzę że przegapiłes linię:
A to złącze USB co masz na tylnej scianie tego upsa to nie jest czasami do współpracy właśnie z innymi urządzeniami ? Ja mam APC 1500 i takie złącze działa mi z qnapem@SiewcaRyżu A jak z głośnością tego UPS ? W sensie jest cichy czy wydaje jakieś wysokie dźwięki itp ? Miałem kiedyś jednego UPS a przy którym niestety nie dało się usiedzieć :/
mój model nie piszczy - piszczenie = usterkaA jak z głośnością tego UPS ?
Chyba że jakiś inny UPS trochę lepszy i trochę droższy ?
Nie będzie.może tragedii nie będzie![]()
he ? to normalny shutdown NAS"Wyłącz serwer po braku zasilania" to zwykłe wyłączenie serwera. Średnio zdrowe dla zawartości dysków.
nie, do końca prawda - to powrocie prądu jest robiony restart NAS"System przejdzie w tryb automatycznej ochrony..." to zatrzymanie wszystkich usług, odmontowanie woluminów w celu ochrony danych i przejście w tryb stand-by. Dodatkowym plus to to, że po powrocie zasilania całość wstanie szybciej.