Czy ktoś wie czy jest jakiś sposób aby podpiąć tytułowego UPSa pod TS-453A tak aby przy zaniku prądu NAS automatycznie wyłączał się po kilku minutach ? Niestety UPS nie posiada gniazda USB a jedynie RS-232....
Może i normalny, ale ja po takim często otrzymywałem informację o nieprawidłowym wyłączeniu NAS.to normalny shutdown NAS
Nie mierzyłem z zegarkiem na ręku, to raczej subiektywne odczucie. Po zwykłym shutdown mój NAS wstaje bardzo długo. Po "wygaszeniu" wydawało mi się, że jest szybciej.nie, do końca prawda
ale mam z nim chyba jakiś problem, podpiąłem go pod mojego QNAP kabelkiem załączonym w zestawie do wolnego portu USB z tyłu obudowy, ale urządzenie go nie wykryło, czy potrzebuję jakieś stery do tego dociągnąć?
mój TS-653B bez problemu rozpoznał urządzenie jako INNO TECH. No i gitara.
dlatego dałem screenaBędziesz musiał ustawić wyłączenia "na oko".
Sprawdziłem sobie, że 40 minut to spokojnie wytrzyma, choć pewnie i więcej też dałby radę, dlatego nie przejmuję się brakiem pełnej zgodności, grunt, że po pół godziny się wyłączy bez szkody dla danych i sprzętu. Co prawda muszę jeszcze przećwiczyć sprawę z wysyłaniem emaili przez QFindera, bo nie wiem czy mi QNAP zakomunikuje, że mnie odcięło od prądu.Będziesz musiał ustawić wyłączenia "na oko".
Jak Ci neta odetnie z braku prądu to sobie guzik wyśleszmuszę jeszcze przećwiczyć sprawę z wysyłaniem emaili przez QFindera
Ruter też jest podpięty do tego samego UPSa, zdąży wysłaćJak Ci neta odetnie z braku prądu to sobie guzik wyśleszmuszę jeszcze przećwiczyć sprawę z wysyłaniem emaili przez QFindera
Sparowane, super sprawa, dziękiTylko trzeba sparować.