Pomoc Wirtualna maszyna a hibernacja

dziadek-NET

Network Architect
Q's Professional
2 Styczeń 2016
514
21
18
41
QNAP
TS-x51
Ethernet
null
Witam
Może jestem w błędzie i hibernacja działa ale wydaje mi się że serwer cały czas działa i nie usypia się w nocy jak nikt z niego nie korzysta.
Dodam że uruchomiłem maszynę wirtualną z win xp.
Może dlatego cały czas działa, jeśli tak czy jest jakaś opcja do ustawienia harmonogramu wyłączania i wznowienia maszyny wirtualnej ?

a po co go usypiać ?
te 10W rocznie kosztuje śmieszne pieniądze ... ponadto zwróc uwagę na dyski ... jakie masz ? NASowe przeznaczone do ciągłej pracy czy zwykłe desktopowe ? Bo jak masz NASowe to zaczynasz wyrabiać sobie zabójczy nawyk./

hmm ok

Podejrzewam że nas standardowo ma włączoną hibernację skoro tak to producent powinien poinformować:
* włączyć hibernację ale ta funkcja może spowodować większe prawdopodobieństwo uszkodzenia dysku
* nie uruchamiaj hibernacji dysków wówczas jest mniejsze prawdopodobieństwo uszkodzenia dysków

Podejrzewam że nas standardowo ma włączoną hibernację skoro tak to producent powinien poinformować:
* włączyć hibernację ale ta funkcja może spowodować większe prawdopodobieństwo uszkodzenia dysku
* nie uruchamiaj hibernacji dysków wówczas jest mniejsze prawdopodobieństwo uszkodzenia dysków

a od kiedy producent opon mówi że hamowanie niszczy opony ?

Dodam swoje dwa grosze ...
• po pierwsze, nie popieram tej ideologii, bo nie jest prawdziwa, co prawda dawien dawno, jak OS vista był nowy, był tam bug udupiający dyski w takiej sytuacji, ale to inna sprawa,
• po drugie, rozumując analogicznie przy każdym przejściu dla pieszych (oznaczonym) powinna być tabliczka informacyjna o treści "przejście w tym miejscu przez ulicę grozi śmiercią bądź kalectwem" ... itd itp