Cześć,
Drodzy koledzy, skończył mi się promocyjny hosting i domena w nazwa.pl
Przedłużyłem teraz samą domenę z certyfikatem SSL natomiast hosting chcę zrealizować na własnym Qnap (pomijam już wszystkie parametry)
Generalnie wiem jak się za to zabrać, ale wole poradzić się jeszcze.
Do sedna...
W panelu klienta nazwa.pl dokonałem konfiguracji a mianowicie przekierowania domeny na mój adres zew qnap czyli xxxxx.myqnapcloud.com (mam neostrade)
W wielu wątkach na forum czytałem jeszcze że trzeba zmienić parametr A w ustawieniach DNS - nie wiem za bardzo o co kaman i czy to konieczne.
Od strony Qnapa....
Serwer WWW uruchomiony, nie wiem czy uruchamiać virtualnego hosta, skoro zrobiłem przekierowanie domeny na adres qnapa.
Aktualnie musze czekać do 24h aż nastąpią zmiany.
Strona zrobiona w WordPresie i zaimportowana już w katalogu Web.
Lokalnie wpisując adres serwera strona działa ( 192.xx.xx.xx/WordPress)
Jakieś podpowiedzi i sugestie?
Wersja oprogramowania Firmware: najnowszy
Model serwera: QNAP TVS-471
Drodzy koledzy, skończył mi się promocyjny hosting i domena w nazwa.pl
Przedłużyłem teraz samą domenę z certyfikatem SSL natomiast hosting chcę zrealizować na własnym Qnap (pomijam już wszystkie parametry)
Generalnie wiem jak się za to zabrać, ale wole poradzić się jeszcze.
Do sedna...
W panelu klienta nazwa.pl dokonałem konfiguracji a mianowicie przekierowania domeny na mój adres zew qnap czyli xxxxx.myqnapcloud.com (mam neostrade)
W wielu wątkach na forum czytałem jeszcze że trzeba zmienić parametr A w ustawieniach DNS - nie wiem za bardzo o co kaman i czy to konieczne.
Od strony Qnapa....
Serwer WWW uruchomiony, nie wiem czy uruchamiać virtualnego hosta, skoro zrobiłem przekierowanie domeny na adres qnapa.
Aktualnie musze czekać do 24h aż nastąpią zmiany.
Strona zrobiona w WordPresie i zaimportowana już w katalogu Web.
Lokalnie wpisując adres serwera strona działa ( 192.xx.xx.xx/WordPress)
Jakieś podpowiedzi i sugestie?
Wersja oprogramowania Firmware: najnowszy
Model serwera: QNAP TVS-471