J
jck
Passing Basics 58
- Przeglądał temat TS-431 - drastyczny spadek wydajności po awarii RAID-5 i wymianie dysków
Ostatnia aktywność Wiadomości Odznaki O sobie
-
-
Jjck odpowiedział w temacie Dyskusja TS-431 - drastyczny spadek wydajności po awarii RAID-5 i wymianie dysków.Aktualizacja stanu: Nie zrobiłem nadal zalecanego iperf'a - nie mam po prostu na to czasu, a poza tym mam teraz stan, którego nie rozumiem - z kategorii "działa, ale nie wiadomo, dlaczego...": Po kilku dniach męczenia się z rzeczonym transferem...
-
Jjck odpowiedział w temacie Dyskusja TS-431 - drastyczny spadek wydajności po awarii RAID-5 i wymianie dysków.Jeszcze nie. Natomiast zauważyłem rzecz dziwną: Dziś rano, jak zacząłem kopiować pliki, to miałem transfer ok 38 MB/s, a w tym momencie widzę 61 MB/s Nie rozumiem tego kawału...
-
Jjck odpowiedział w temacie Dyskusja TS-431 - drastyczny spadek wydajności po awarii RAID-5 i wymianie dysków.Komenda: ethtool eth0 Odpowiedź: Speed: 1000Mb/s Duplex: Full
-
Jjck odpowiedział w temacie Dyskusja TS-431 - drastyczny spadek wydajności po awarii RAID-5 i wymianie dysków.Tak. Serwer ma 11 lat. Dyski są na oficjalnej liście zgodności QNAP dla tego modelu - z adnotacją "As suggested by certain hard disk drive providers..." W logach nie widzę nic niepokojącego. Test: po połączeniu przez SSH kopiowanie wcześniej...
-
-
Ładowanie…
-
Ładowanie…
-
Ładowanie…