Ostatnia aktywność Wiadomości Odznaki O sobie
-
-
Gw-Service odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.Taki mam zamiar, już napisałem do chłopaków od drukarek co mi ogarniają czy coś wiedzą na ten temat. Zobaczymy jak się do tego ustosunkują . -
Gw-Service odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.No nie, wolałbym minimum mieć SMBv2 na QNAP. Szkoda, już się ucieszyłem. W takim razie czas siadać do rekonfiguracji Skanów. -
Gw-Service odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.Jeśli dobrze Was Panowie zrozumiałem, to można by zmusić QNAP-a a konkretnie serwer samba na urządzeniu aby dopuszczał przestarzały CIFS ? -
Gw-Service zareagowałLubię to na post Silas Mariusz w dyskusji Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.
Kurde kiełbę robie. Troche duży ten log. 192.168.1.190 - miałeś podać adres IP skanera, nie QNAP'a. Podasz ip skanera? 1781630923 Pytanie czemu wszedzie piszesz ze root folder to Skany w w logach tcpdumpem on sie dobija do uppercase folder SKANY... -
Gw-Service odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.Wiesz co chłopaków mam niezłych od Minolty, muszę z nimi zagadać. Dam znać oczywiście o wynikach. Tam gdzie póki co nie muszę wykonywać update na QNAP-ie nie robię. A tu gdzie poleciały trza zakasać rękawy i działać. Wielkie dzięki wszystkim a... -
Gw-Service odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.@Silas Mariusz "Mosz łeb" jak sie to "godo u nos" Jeśli foldery są "CAPS LOCK' czyli wszystko dużymi, działa skan. Pliki z poprawnego skanu i błędnego skanu dołączone. Jest to na chwilę obecną połowiczne rozwiązanie, bo to i tak powoduje... -
Gw-Service odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.192.168.1.204 - zaraz podjadę tam i zrobię jeszcze raz :) Kto niema w głowie, ma w nogach. -
Gw-Service odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.Siema wykonane, w ostatnim poleceniu, drobny fuck'up-ik ale czytałem uważnie manuala :) Powinno być tak: ./tcpdump -p -s 0 -w getSMB.pcap -i any host 192.168.1.190 [ENTER] Plik macie w załączniku. Ja wracam do tematu za 1h. Muszę dzieciaka... -
Gw-Service odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.Nie, nie pisałeś. A trochę tam posiedzę, bo dwie macierze po 1TB, to trochę zejdzie na odbudowie. Planowo mam tam być na na 16, myślę że jak się nic nie wyspie tak będę i tak myślę do 20, zejdzie. -
Gw-Service odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.@Silas Mariusz po 16 tam będę bo mam wymianę macierzy RAID w serwie windows, wszystko co napisaliście przetestuję. Mały folder zrobiłem na szybko i kazał lasce przeskanować, niestety. Błąd. -
Gw-Service odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.Spokojnie, Ja o Tym wiem. Naprawdę @pecet wierz mi gdyby to tylko o to chodziło :) Zgłosiłem się na forum i do QNAP-a bo już wyczerpałem możliwości wiedzy, tym bardziej że na innym urządzeniu z QTS-em działają te ustawienia jako skan awaryjny... -
Gw-Service odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.Tak zgadza się w Canonach jest troszeczkę inaczej. Konica Minolta ma tak jak jest wpisane, aktualnie mam 12 tych maszyn, różne serwery NAS czy nawet do komputera bezpośrednio. Zawsze muszę ustawiać po adresie. -
Gw-Service odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.Zmieniałem, nic to nie daje. Oczywiście jutro zerknę jeszcze raz, bo dziś niestety trochę się pomieszało i nie mam możliwości. -
Gw-Service odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.Proszę bardzo. -
Gw-Service odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.Niestety nie, w tym modelu się nie da. Powiedź mi na kiedy chcesz dane czy co kolwiek, jak Ci je podesłać ? Ja powiedzmy po godzinie 15:30 jestem wstanie tam fizycznie być. Mam dosyć blisko do tego klienta :) Kwestię adresu z \ teraz... -
Gw-Service odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.Ja Ci mogę za chwilę dać dostęp i do drukarki i do serwera, tylko mnie tam fizycznie niema teraz żeby to przeklikać. -
Gw-Service odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.Wiesz co, jak dobrze pamiętam wprowadzałem z \ i bez i nic to nie dało ale głowy nie położę. Mogę to sprawdzić ale wieczorem tam podjadę :) -
Gw-Service odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.Co masz na myśli @Silas Mariusz. Czekam na odpowiedź z QNAP, chyba że Tobie to przysłali :) Ostanie info jakie mam, to że muszą to przekazać do Centrali i tyle. -
Gw-Service odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.Bardzo chętnie daj, szkoda czasu na szukanie :) Proszę bardzo, jak widać niżej pracują. 1780855197 @SiewcaRyżu Wierz mi że gdyby to było możliwe, pewnie bym to zastosował. Niestety nie mogę podać szczegółów co klient robi, ale skan 300x300... -
Gw-Service odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.@SiewcaRyżu Wiesz co zgodnie z logiem i czasowością zgłoszenia problemu, ACL upadło jako przyczyna, jednak nic mnie nie zdziwi. Drukarki wspierają, poniżej zrzut z PA drukary i serva SMB Próbowałem oczywiście w QNAP-ie wymusić SMB 1.o i w... -
Gw-Service odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.@Silas Mariusz Loguje się normalnie, bez problemu. Na każdego User-a Tworze, wgrywam, usuwam, tworzę "pierdyliard" podfolderów, plików, na każdym z User-ów. Dziś od 14 walczyłem, nie zależnie z jakiego urządzenia wchodzę, czy normalnie przez... -
Gw-Service odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.@orzepka -To logiczne i zawsze daje rozwiązanie. Właśnie koło 14 jadę do klienta i będę kombinował dalej. @Silas Mariusz - Przeklikałem to Co mi podesłałeś i wsio działa. Teraz zaczynam myśleć że może coś z maszynami (drukarkami nie tak) tylko... -
Gw-Service odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.Chciało by się napisać ... Jednak jestem w tym wieku że umiem się powstrzymać, mam tyle doświadczenia [25 lat w branży] że, chyba nie muszę. Poradzę sobie Panowie, szanuję za wiedzę, bo to nie podważalne. Życzę dalszych sukcesów. Jednak mam... -
Gw-Service odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.Ja bo, uważam że jeśli wychodzi official to podstawowe parametry i funkcje powinny działać bez zarzutu. Jeśli NAS i jego oprogramowanie nie są w znacznym stopniu zmodyfikowane, to nie powinno być problemu. Naprawdę Panowie wydawało mi się że to... -
Gw-Service odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.Ale ja z każdego kompa wbijam do folderów, czy Mac, czy Ubuntu, Windows. Tworzę pliki, foldery, podfoldery. Tylko drukarka ma problem. Dziś posprawdzałem wszystkie ustawienia drukarek, na urządzeniach które przed update-m i normalnie działa, czy...
-
-
Ładowanie…
-
Ładowanie…
-
Ładowanie…