Recent Content by _Floyd

1. _Floyd

Pomoc ownCloud

To go zastopuj, edycja i zmień. Jak nie to czas przejść na Portainer.
  2. _Floyd

Pomoc ownCloud

Za darmo w docker. Gotowej instrukcji nie dam, ale wzorować się można na: Link: https://www.youtube.com/watch?v=dUAGE6yCsr0 No i oczywiście jeśli Twój Q ma docker.
  3. _Floyd

Pomoc ownCloud

Może NextCloud?
  4. _Floyd

Pomoc ts-364-16g zacinające filmy po hdmi

Moim zdaniem to co mówisz nie może być prawdą. A jeśli jest to nie wina sprzętu a użytkownika.
  5. _Floyd

Pomoc ts-364-16g zacinające filmy po hdmi

Ogólnie zasada jest taka. NAS ma dawać dane Player ma je otwierać. NAS ma nawet CPU o 2% nie zwiększyć. To odtwarzacz ma robić robotę. Ważne jest aby odtwarzanie było bezpośrednie. Zakup premium w przypadku Emby i Plexa daje dodatkową funkcjonalność w postaci sprzętowej "Serwer multimediów Plex...
  6. _Floyd

Pomoc Plex - nie widzi biblioteki zdalnej

Włącz to: Dodaj port do Routera i bedzie działać. Plex ma tryb awaryjny i przez jego serwery idzie sygnał.
  7. _Floyd

Pomoc Plex - nie widzi biblioteki zdalnej

Co masz w tym miejscu?
  8. _Floyd

Recenzja QNAP TVS-H674t. To potwór a nie NAS

A ja mogę tylko podziękować Qnapowi. Dzięki chęci jego zakupu i ceny, zrobiłem sam serwer na NOD 804 =].
  9. _Floyd

Pomoc Filmy o tych samych tytułach jak rozdzielić

Nie trzeba tak robić. Plex ma opcję rozdziel, pojawia się dwa filmy o tym samym tytule i jednemu z nich wystarczy poprawić przyporządkowanie.
  10. _Floyd

Pomoc Bardzo cichy HDD 6 lub 8TB do nas w listopadzie 2024

@ozyryssg głośność to trochę jak z gustami trochę. Są dyski SSD które są pod NAS i serwery i mają dużo wiekszą zywotność. Tutaj wszystko zależy o kości pamięci. Niestety tutaj mowa o nieograniczonym moim zdaniem budżecie. Co do Dysków HDD ja osobiście mam teraz 9 sztuk 20BG Exos i nie zamienił...
  11. _Floyd

Pomoc RAID 1 na trzech dyskach w TS-351.

Według kalkulatora konkurencyjnej firmy jest to możliwe. Dal mnie raid to nie zabezpieczenie, bo mogą pójść od razu 3 dyski. Ale masz racje jest to całkiem dobre zabezpieczenie.
  12. _Floyd

Pomoc Wolne przesyłanie plików do udziałow sieciowych

Co to znaczy wolno? Może masz włączone szyfrowanie dysków.
  13. _Floyd

Pomoc RAID 1 na trzech dyskach w TS-351.

Chwalą się ze można odpalić raid 5 wiec i raid 1 też by był. Osobiście zrobiłbym raid 0 albo 5 a najważniejsze wrzucał gdzie indziej poza NAS. Ale to u mnie.
  14. _Floyd

Instruktaż/Tutorial Unlimited Cloud Drive for Plex/Kodi/Emby content with QNAP

@rachffus jedyne rozwiazanie teraz to GDrive dla korporacji, tam pozostały stare limity Cena jak patrzę to około 40E miesięcznie na "uczciwych stronach".