Recent Content by adamdon

1. A

Pomoc Widzieć komputery z sieci Lan z poziomu File Station

Witam po przerwie. Tak mam, ale nijak nie mogę połączyć się z komputerami w sieci lokalnej. Nie wiem co robię źle, ale widocznie cos robię nie tak, bo za chiny ludowe nie mogę sobie tych połączeń skonfigurować.
  2. A

Pomoc Brak połaczenia na ftp po aktualizacji

Witam, akurat nie na tych portach/zakresach. Ale jak sie okazuje, ręczne nastawy potrafią rozwiązać nie jeden problem. Problem z portami rozwiązany. Dziękuję za zasugerowanie. Problem rozwiązany. Dziękuję i pozdrawiam załogę.
  3. A

No niestety, choć bym chciał, to nic się nie zmienia. Po za tym, tak dane są prawidłowe, to jest drugi mój NAS Qnap.Ni eloguje sie ani na kompy w sieci LAN ani na drugiego Qnapa. W związku z moim pytanie mam jeszcze ciekawe zagadnienie. Nie mogę w swoim serwerku Qnap TVS-463 w aplikacji File...
  4. A

Widać, że Panowie z pomocy też nie bardzo są na bieżąco. U mnie zadziałało przekierowanie i otwarcie portów z zakresów 12020. Ciekawe czemu ma służyć blokowanie w systemie Qnap tych portów? Jakoś nie widzę wyraźnego powodu. Dla mnie jest spora ciekawostka.
  5. A

Tak, wszystko sie odświeżyło. Ftp lokalnie działa. Ftp który mam na routerze też działa, tylko żaden z moich Qnapów nie pozwala zalogować sie przez I-net. Przekierowania są prawidłowe, i nie sprawdź sobie, tylko proszę o odp co zmieniło się w ustawieniach systemu Qnap, ze nie pozwala mi sie z...
  6. A

Nie bardzo wiem co z tym Remote jest nie tak, ale łączy się z lokalnymi komputerami.
  7. A

Witam tak, działa lokalnie, pozostałe usługi dyndns działają.
  8. A

Wersja oprogramowania Firmware: 4.4.1 Build 20191025 Model serwera: QNAP TVS-463 Nie mogę połączyć Qnapa z komputerami w sieci lan z poziomu Qnapa. Chciałbym widzieć komputery z poziomu FileStation. Jak to zrobić?
  9. A

Wersja oprogramowania Firmware: 4.4.1Build 20101025 Model serwera: QNAP TVS-463 Witam, po dzisiejszej aktualizacji systemu na wskazany wyżej, straciłem możliwość łączenia się na serwer ftp poprzez dyndns. Co mogło sie zmienić po aktualizacji systemu?
  10. A

Pomoc Mapowanie dysku z poziomu QTS

Stary, bo nowszego nie ma dla tego sprzętu. Na TVS463 mam nowszy firmware więc pewnie byłoby problemu z tym klientem SMB o którym piszesz. Ale ja szukam rozwiazania dla TS239.
  11. A

Witam, widzę, że humor dopisuje. Ale to dobrze ;). Nie pisałem ze do systemu XP. Sprawa dotyczy 3ch systemów 7/8/10 wszystkie 64bit. Jak sądzę, nie jest to kwestia systemu operacyjnego na pc-tach a odpowiednich ustawień w QTS. We wszystkich systemach poradziłem sobie z mapowaniem i...
  12. A

Witam załogę, mam taką zagowzdkę. Zależy mi na zmapowaniu dysków z komputerów w sieci lokalnej ale z poziomu urządzenia Qnap. Czyli krótko mówiąc, chcę mieć dostęp do komputerów i ich dysków od strony QTS. Jak to zrobić? Próbowałem poprzez zwykle "Utwórz zdalne połączenie", ale to nie działa...
  13. A

Qnap TVS-463 Płyta z kontrolerem SATA

Karta z kontrolerem i gniazdami SATA jest dołaczana do płyty głównej. Spróbuje dać do przelutowania nowego gniazda. Dzieki za link. Gdyby jednak coś komuś sie rzuciło na oko, proszę o info. [Nieprawidłowy link obrazu]:https://drive.google.com/open?id=1jGa7SA7fIbdn3arQdmcpIzTmQcuGTp8h
  14. A

Qnap TVS-463 Płyta z kontrolerem SATA

Witam, mam Qnap TVS-463 w uszkodzoną płytą z kontrolerem SATA. Uszkodzony jest slot SATA w trzecie kieszeni i urządzenie nie widzi dysku (ewidentny brak zasilania). Jeśli bywają uszkodzone tego typy NASy, kupiłbym taką plytkę sprawną. Ktoś może wie gdzie można takie rzeczy namierzyć...
  15. A

Pomoc Otoczenie sieciowe widziane z poziomu Qnap

Zrobione, do zamknięcia. Pozdrawiam i dziękuję. Dziękuję Administratorowi.