Podążaj za instrukcjami w poniższym filmie, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę jako aplikację internetową na ekranie głównym swojego urządzenia.
Informacja: Ta funkcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Hejka,
Padł mi ostatnio qnap nie odpala się do końca - jedyne miga/świeci czerwona dioda.
Nie chce wstać nawet bez dysku. Pacjent TS-251
Czy znacie/ możecie polecić jakiś serwis qnapów? Najlepiej w Łodzi, ale jeśli nie ma to wyślę go w świat
Dzięki to rozwiązało problem.
@SiewcaRyżu
Czemu? tzn rozumiem jakie zagrożenie stwarza wystawienie qnapa na świat ale tu nie miałem innej możliwości. Mogę coś jeszce poprawić?
podbijam razem z progresem.
Postawilem pfsense na wirtualnej maszynie, wszystko hula super. Teraz pytanie jak zabezpieczyć qnapa?
Poniewaz do portu 1 mam wpięty teraz prosto wan od dostawcy i qnap zgłasza się po zew IP. Do tego mam wirtualnego switcha ktory przekazuje wan do pfsense i tam...
Witam
Mam TS-251 4gb ram z dwiema kartami eth
Potrzebuję na szybko ( a budżet wiadomka ) połączyć się po VPN z inna lokacja.
Problem w tym ze nie mogę tego połączenia zrobić na routerze bo jest do bani.
Qnap VPN`na ogarnia ale pytanie czy mogę podpiąć do niego kamery i wystawić je na drugą...
tu cała wiadomość: "
Poziom istotności Data Godzina Użytkownicy Źródło IP Aplikacja Kategoria Zawartość
Ostrzeżenie 2022/03/03 01:00:06 System 127.0.0.1 Storage & Snapshots Snapshot [Storage & Snapshots] Failed to create snapshot. Volume: Records...
a czy mogę jakoś nadać prawdziwe prawa administratora dla mojego użytkownika, tak by konto administrator było dalej wyłączone? Czy niestety jedyna opcja to zacząć używać konta admina :P
Witam
Mimo wyłączonych migawek co jakiś czas dostaje error jak w temacie. Czy gdzieś jeszcze trzeba to wyłączyć?
Mam off w (Pamięć masowa i migawki ) nie mam tam zadań backupu
Hej
Pod qnap mam podłączony po usb Arduino (esp32) normalnie na linux po wpisaniu
ls /dev/tty*
Wyświetlają się urządzenia USB i jednym z nich jest arduino - u mnie czy podepne usb czy nie jest tyle samo urządzeń. Czy jest jakiś inny sposób na sprawdzenie jaki nr portu jest przydzielony do...
jeśli mowisz prawdę :p a nie mam powodu nie wierzyć to chyba wdrożę fixa analogowo cyfrowego :D ktoś jeszcze ma ten problem to mogę przygotować specjalne urządzenie :)
serio ? nie ma komendy na reset usb? pewnie pomogło by zdjęcie napięcia :( bo po podpięciu wtyczki jeszcze raz działa :P - jak nie to zaraz przerobie kabelek :P
Witam
Podłączyłem UPS Green cell UPS02 do QNAPA - ładnie został wykryty, nawet działało sterowanie. Niestety po reboocie nie widzi go usb. Czy można jakoś temu zaradzić?
Czy niestety nie jest kompatybilny i nic z tym nie zrobię?
qlink.to/nazwa ten adres dziala ale nazwa.myqnapcloud.com juz nie
nie mam tam windowsa pod ta lokalizacja tylko nas - bede tam za 15 minut celem podpiecia go pod upsa wiec sprawdze :) ale no adres sie zgadza w ustawieniach qnapa
1645538449
komenda ktora podales w cmd zwraca mi wew ip ktore...