-
Dyskusja Zdalny dostęp do plików - przeglądarka
Cześć filmików odpala się ok ale cześć plików uszkodzonych, a jak wchodzę do bezpośredniego folderu to działają pliki. Czy jest na Qnap jakieś inne rozwiązanie? Jeszcze przychodzi mi do głowy serwer FTP ale tam w locie nic nie da się oglądać z tego co pamiętam.- apofis
- Post #5
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Jak przekieruje port 80 na Qnap to wtedy _h5ai działa. Ma to jednak swoje wady, ponieważ nie chce na domyślnym porcie wystawiać serwer na zewnątrz. Kolejna sprawa w folderze WEB mam sporo folderów a chciałbym udostępnić tylko jeden czy dwa foldery i nie wiem tez jak ustawić hasła na te...- apofis
- Post #3
-
Cześć, Potrzebuję udostępnić folder z filmikami. Chciałbym aby pliki były dostępne poza siecią lokalną w taki sposób aby każdy kto wejdzie w linka zobaczy strukturę drzewa i będzie mógł samodzielnie po takie strukturze się poruszać oraz w locie oglądać zawartość zdjęć i filmików a tak mieć...- apofis
- Temat
- zdalny dostęp
- Odpowiedzi: 7
-
Dyskusja Repozytorium Forum Qnap
O dzieki, działa, ale kurczaki, nie ma juz aplikacji WakeOnLan - czy mozecie ja dodać? Na starym repo była.- apofis
- Post #3
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Dyskusja Repozytorium Forum Qnap
Cześć, kiedy na dawnym forum, ktoś podawał repozytorium forum Qnap, żeby można było instalować apki typu WakeOnLan. Właśnie tej apki mi dziś brakuje, ale w repozytorium pustu. czy może zmienił sie adres? Prosze o info- apofis
- Temat
- app center
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Dyskusja Odszyfrowanie całego woluminu (dysku)
A możesz mi wytłumaczyć dlaczego tak się stało? Co zrobić z dyskiem po przeniesieniu danych? Czy nada się do odsprzedaży?- apofis
- Post #5
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Mariusz czy dysk mam zaszyfrowany czy nie? Czy jest możliwość go odszyfrowania?- apofis
- Post #3
-
Cześć, Kilka lat temu zaszyfrowałem dwa dyski z czterech dostępnych. Aktualnie będę wymieniać te dyski na SSD więc muszę je odszyfrować, tylko pytanie jak to zrobić, bo nie widzę takich opcji: hasło oczywiście mam. Chyba, że już sa odszyfrowane, ale nie wydaje mi się.- apofis
- Temat
- pule i woluminy
- Odpowiedzi: 5
-
Dyskusja Upgrade TVS-471 - procesor
Cześć, Informacyjnie, udało mi się wymienić procesor na i5. Działa stabilnie. temperatury niższe niż w G3250.- apofis
- Post #8
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
1) zmieniałeś oryginalne wiatraki na inne? 2) jakiej pasty użyłeś? 3) jakie temperatury w stresie? 4) duży problem z wymianą procka?- apofis
- Post #6
-
Wsadzali i7 ale bardzo sie grzał i zabawa z nierandomowymi coolerami. Wolałbym wsadzić i5 w ostateczności i3 ten dedykowany bo aktualnie mam właśnie G3250- apofis
- Post #4
-
Czy każdy i5 na Socket 1150 - będzie do tergo Qnapa pasował?- apofis
- Post #2
-
Cześć, Noszę sie z zamiarem wykonania upgrade mojego nasa. Posiadam TVS - 471 i chciałbym was zapytać jaki procesor intel core i5 bedzie kompatybilny z moim nasem. Czy ten będzie właściwy: intel Core i5-4590S 3.0 GHz Widziałem posty z upgrade do i7 ale ja chce mieć i5 - proszę o poradę który...- apofis
- Temat
- konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 8
-
Dyskusja Brak danych na dyskach po reinstalacji systemu
Dobra poradziłem sobie - nie zaznaczyłem opcji spróbuj skanować i zamontować foldery- apofis
- Post #2
-
Dyskusja Brak danych na dyskach po reinstalacji systemu
Cześć, Mam taki problem, z którym nie mobie poradzić. Zawsze szło gładko, a teraz.... zacznę od początku. Mam dysk systemowy SSD 250GB + 3 x HDD Ironwolfy (Dane) Chciałem wymienić dysk systemowy na 500GB SSD - zatem do dzieła. Wyciągnąłem dysk nr 4 HDD potem dysk nr 3 i dysk nr 2 ( ułożyłem w...- apofis
- Temat
- brak brak danych hdd ssd
- Odpowiedzi: 1