-
Archiwum Brak dostępu do folderu /home
Cześć Od kilku dni po wgraniu tej poprawki mam powtarzające się błędy z uprawnieniami w dostępie do folderów. Każdy użytkownika ma mapowany folder /home, ale ma problem z zapisem i otwieraniem plików. Po zmianie mapowania na /homes/login widzi pliki ale każdy plik jest tylko do odczytu...- bednar
- Temat
- uprawnienia windows 7
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja Brak sieci na wirtualnych maszynach
Cześć Po aktualizacji firmware do najnowszej wersji moje wirtualne maszyny nie komunikują się z moją siecią. Takie mam ustawienie Virtual Switcha. Każda próba zmiany ustawień Virtual Switch 1 kończy się niby poprawnie ale żadne zmiany się nie dokonują. Gdy kasuje otrzymuje taki błąd...- bednar
- Temat
- brak virtual machine virtual switch virtualization station
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Wirtualizacja: Virtualization Station i zewn.
-
Dyskusja Modyfikacja wolumenu ze statycznego na obsługujący migawki.
Witam Wszystkich. Bardzo dawno temu konfigurowałem swojego QNAP-a. Niestety ustawiłem cały rozmiar dysków jako wolumin statyczny. Niestety w takiej konfiguracji nie mogę wykonywać migawek. Jak mogę zmienić ustawienia swojego QNAP aby w pełni korzystać z dobrodziejstw migawek? Wersja...- bednar
- Temat
- konfiguracja systemu migawki wolumen
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Kamery i Licencja do TS-453Pro
Dopiero teraz miałem chwilę na zrzuty. Dzień Noc Tak kupiłem w sklepie z linka. Nie wiem jak jest z tą gwarancją. Nie zastanawiałem się w chwili obecnej walczę z kablami na zewnątrz do montażu. Wydaje mi się, że jeśli jest na stornie w opisie 36 miesięcy to tyle jest. Jak się dowiem...- bednar
- Post #13
- Forum: Monitoring NVR: QVR Pro, QVR Elite, Surveillance
-
Witam Kamerki dotarły. Kupiłem 4 szt Hikvision DS-2CD2042WD-I F4 i switcha D-Link DES-1008P PoE. Pierwsze wrażenie Małe urządzenie ale bardzo dobrze wykonane. Metalowa obudowa z uchwytem z możliwością regulacji. Trochę mnie tylko zdziwiło, że przewody są trochę za mało zabezpieczone jak na...- bednar
- Post #8
-
Możesz udostępnić obraz z kamery? Ciekaw jestem jaka to jakość. Znalazłem na youtube filmy z jakości i zdecydowałem się na: Hikvision DS-2CD2042WD-I F4 Chce te 4 kamery zasilić D-Link DES-1008P PoE myślicie że sprzęt wydoła? Kamery mają do 5 W max, a switcha można obciążyć do 45 W.- bednar
- Post #4
-
Witam Potrzebuję 2 kamery zewnętrzne i 2 wewnętrzne. Domyślam się że muszę dokupić 2 licencje do serwera. Taniej niż na tych stronach licencji nie kupię: QNAP - licencja na 1 kamerę (kanał) dla usługi Surveillance Station • www.kamery-ip.com LIC-CAM-NAS-1CH Camera License Pack 1 -...- bednar
- Temat
- camera hikvision kamery ts-453pro
- Odpowiedzi: 12
-
Pomoc Brak możliwości wyboru interfejsu dedykowanego
OK zmienię. Witam Zgłosiłem sprawę na http://helpdesk.qnap.com/ jednak brak odpowiedzi. Wydawało mi się, że rozwiązałem problem poprzez usunięcie VM i dodanie w AppCenter na no kilka dni działało i jest było ok. Jednak po jakiś problemach nie wiem jakich zmienia się "Domyślna brama" z Eth1 na...- bednar
- Post #5
-
tak mogę ale nic to nie zmienia. [~] # ifconfig eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:08:9B:E8:0C:DC inet addr:192.168.2.70 Bcast:192.168.2.255 Mask:255.255.255.0 inet6 addr: fe80::208:9bff:fee8:cdc/64 Scope:Link UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500...- bednar
- Post #3
-
Wchodząc w "Virtualization Station" i "Ustawienia sieciowe - dedykowany interfejs" mam: Jak wybieram Eth4 jako dedykowany jeden to nie mam aktywnych przycisków "Zastosuj". Co skutkuje komunikatem w VM, że dedykowany 1(brak interfejsu). Port Eth4 nie jest w trybie "Port trunking".- bednar
- Temat
- virtualization station
- Odpowiedzi: 4
-
Pomoc Problem z siecią na drugiej maszynie
Ok spróbuję i dam znać. Rzeczywiście problem rozwiązany. Jednak mam drugi problem. Wchodząc w "Virtualization Station" i "Ustawienia sieciowe - dedykowany interfejs" mam: Jak wybieram Eth4 jako dedykowany jeden to nie mam aktywnych przycisków "Zastosuj". Co skutkuje komunikatem w VM, że...- bednar
- Post #21
-
Skąd Qnap będzie wiedział czy ruch kierować z portu 2223 do virt.1 czy virt.2. Nie będzie konfilktu skoro obie te maszyny używają 2223?- bednar
- Post #19
-
Ponieważ na tej pierwszej maszynie jest XP z zainstalowanym serwerem eset w wersji 5. A na drugiej ma być dedykowany obraz eset w wersji 6. Oba te serwery używają tych samych portów do połączeń dla klientów i konfiguracji.- bednar
- Post #17
-
Mam dwie maszyny 1 XP, 2 serwer eset z obrazu. Mam 3 kable podłączone do qnap eth1 qnap, eth4 virtual XP jako dedykowany 1, eth3 virtual eset jako dedykowany 2- bednar
- Post #15
-
Jak podłącze do tej nowej maszyny już z istniejącej maszyny interfejs jest ok bez błędów.- bednar
- Post #13