Recent Content by bpx03

1. bpx03

TVS-471 VS TS-453BT3 vs TVS-473, który wybrać?

Faktycznie może to być całkiem fajne rozwiązanie które można wypróbować bo wiele nie kosztuje :) Ciekawe tylko czy uda się to zmusić do pracy w Kodi z Qnapem. 471 z 16GB ram zamówiony, niestety z i3 na pokładzie i będzie trzeba upgrade zrobić bo jakoś nie wierzę w moc tego procka.. :)
  2. bpx03

Zawsze coś kosztem czegoś niestety. Pozostaje sterowanie telefonem lub... myszką :) Jeżeli to jedyna wada tego modelu a ma więcej zalet w porównaniu do innych modeli to chyba pozostaje zostać przy nim i za dużo nie kombinować.
  3. bpx03

Dzięki apofis! Znacie jakieś sklepy poza alegro / ceneo gdzie można to dostać w dobrej cenie?
  4. bpx03

Witam Serdecznie, Jako iż święta zbliżają się wielkimi krokami a żona ciągle dopytuje się co bym chciał dostać to postawnowiłem że czas na zmianę NAS ze starego 269L. Modele które rzuciły mi się w oko to 471, 453bt3 oraz tvs-473. Nie chciałbym popełnić jakiegoś głupiego błędu przy wyborze...
  5. bpx03

Pomoc HELP - NVR ip 4 i 8 ip 16 ip - biale ryzowe pudelka.

A co takiego potrzebuje żeby naprawiać sprzęt po zabawie tymi pinami? :) Jakiś ogólny tutorial by się przydał..
  6. bpx03

Kawa i papierosy TVS-471-i3

Masz rację balagaan! Jest to zdecydowanie o wiele lepsze rozwiązanie! Dałeś mi teraz do myślenia tylko z tym następcą bo jak znam życie to pojawi sie na dniach po zakupie :-) edit: 470 i 471 wychodziło na początku roku więc może dobrym rozwiązaiem będzie poczekać chociaż do końca stycznia i...
  7. bpx03

Dzięki za przeniesienie posta! Coraz bardziej sie na niego kuszę... Zastanawiam się czy jest cień szansy że w standardowym zestawie tylko jeden slot ram będzie zajęty. Jest szansa liczyć na coś takiego czy raczej będzie 2x2GB?
  8. bpx03

a co myślicie Panowie o TVS-471-i3 na początek jako upgrade wysłużonego 269L? Jak będzie za mało to w tym modelu raczej procesor sie wymieni bez problemu, prawda?
  9. bpx03

Pomoc Problem z dyskami, wolumentami i raidami

269L z qts 4.2. Jakoś to tak "dziwnie" wygląda..
  10. bpx03

Pomoc Problem z dyskami, wolumentami i raidami

Witam Serdecznie, Próbowałem dodać dysk i coś namieszałem... Chciałem dodać nowy dysk oraz zwiększyć ilość dostępnego miejsca. Dokupiłem dysk i próbowałem go dodać, jednak z tego co widzę stał się on częścią RAID 1 :( Czy można odłączyć go jakoś od tego Raid-a i wykorzystać tak aby dodał mi...
  11. bpx03

Kamery IP ala EPCAM 1.3 i 2.0mpix tubowe oraz kopułowe - 50 PLN netto

A jednak kamerka zadziałała więc chyba wszystko jest ok :) Kamerka ostro śnieży w przeciwieństwie do zrzutów które widziałem na forum. Chyba trzeba spróbować inny firmware :) Obecny to 3518C + IMX238 (4.1.39.5) SW version: 4.1.0.22
  12. bpx03

A proszę Cię bardzo ;)
  13. bpx03

Ja wrzuciłem 2015_02 i niby wszystko ok... Niby bo jeszcze żadnej kamery w nim nie odpaliłem ;)
  14. bpx03

Nie miałem jeszcze czasu pobawić się z kamerkami aby zadziałały, ale do prądu jest podłączony i jeszcze działa ;D
  15. bpx03

Było widać bez zdejmowania radiatora. Na płytce było napisane 3521 więc poszedł upgrade bez najmniejszego problemu. Póki co nie udało mi się kamerki zobaczyć w nim ale dzisiaj może się uda :)