-
Przy piwie Logitech Harmony czy coś innego?
Witam, Szukam pilota do obsługi: TV Kino domowe QNAP TS-251 (HD Station) Dekoder Polsat PS3 (opcjonalnie) Myślę o Harmony 350 lub 650 Da radę? (spodziewam się, że problemy to raczej z dekoderem - resztę powinien udźwignąć). Będę wdzięczny za wrażenia z użytkowania obu modeli lub innych o...- Cain
- Temat
- Odpowiedzi: 21
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Kawa i papierosy LTE a QNAP
Pisząc, ze działa na T-mobile mialem na myśli i wyraźnie to napisałem, ze działa aplikacja qfile. To znaczy ze z systemu iOS /Android w sieci t-mobile mogę podlaczyc die do mojego qnapka który używa LTE z Plusa (nie mam obecnie innego ISP). Umowę zawarlem miesiąc po opublikowaniu nowego...- Cain
- Post #4
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
RAM 1GB SOD 1.35V PC3-12800 CL11 (QNAP TS-251)
RAM z QNAPa TS-251 zakupionego 28-02-2015. Od razu robiłem upgrade do 4GB, więc kość praktycznie nie użyta. Producent Apacer. Cena 50 pln + wysyłka. -
Kawa i papierosy LTE a QNAP
Witam, Niedawno założyłem taki wątek: Pomoc - QFile for Windows Phone 8 Wczoraj, próbując zbadać temat głębiej odkryłem, że przyczyną tych problemów (i wielu, wiel innych z którymi mam do czynienia) jest fakt, że korzystam z sieci LTE (PLUS). Postanowiłem podzielić się moimi (sp)ostrzeżeniami...- Cain
- Temat
- qfile windows
- Odpowiedzi: 11
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja QFile for Windows Phone 8
Jak już wspomniałem: A żeby rozwiać wszelkie wątpliwości chcąc dostać się z WAN adres próbuję podawać zarówno jako IP jak i *****.myqnapcloud.com Niestety nie działa to tylko na Windows Phone. Dlatego ciekaw jestem czy ktoś używa WP 8.1 z powodzeniem - tak najłatwiej będzie mi to zweryfikować.- Cain
- Post #3
- Forum: Urządzenia mobilne i Narzędzia użytkowe
-
Dyskusja QFile for Windows Phone 8
Witam, Posiadam TS-251. Na smartfonie LUMIA 635 Windows Phone 8.1 zainstalowałem Qfile (sieć PLUS). Będąc w LAN po wi-fi bez problemu mogę się połączyć z NAS. Niestety poza LAN przez 3G dostaję wciąż "Check your connection settings". Myślałem, że może sieć, więc próbowałem z innego smartfona...- Cain
- Temat
- qfile ts-251 windows
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Urządzenia mobilne i Narzędzia użytkowe
-
QNAP TS-809 Pro
Nie zrozum mnie źle, ale cena poniższego NAS QNAP TS-809 Pro 2x2TB+2x1TB (4939300095) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. to bardziej zbliżona do faktycznej wartości tego urządzenia imho. Mimo wszystko życzę, aby Twoja dekrementacja nie skonczyła się na 1111 -
NAS for Home
No ja się właśnie ocknąłem z 2-dniowej śpiączki po tym ciosie :D Obawiam się, że tu nawet elfy nie pomogą... ;-)- Cain
- Post #13
-
NAS for Home
Niechaj Ci sumy kontrolne zawsze zgodne będą! ;-)- Cain
- Post #8
-
NAS for Home
Nie zrozumcie mnie źle proszę, bo nie mam na celu podważania Waszych kompetencji - ale sam wiem, że TS-251 będzie lepszy. Tylko dlaczego taki drogi :'( Wiem, wiem - jak dobre to tanie nie będzie... Ale reasumując: załóżmy, że elfy Świętego Mikołaja podrzucą coś do skarobnki, żona nie wyrzuci...- Cain
- Post #6
-
NAS for Home
Cenna uwaga, której nie dostrzegłem. Dzięki! - Rozumiem, że HDMI tylko przy TS-251 Co do ceny - niestety budżet 1.5K obejmuje też dyski :(No ładnie - jednym zdaniem kusisz człowieka do podniesienia budżetu o 50% ;-) Qrcze ale faktycznie TS-251 byłby chyba tym czego szukam... Mimo wszystko będę...- Cain
- Post #3
-
NAS for Home
Witam, Planuję zakup serwerka do domu. Raczej proste rzeczy - backup (zdjęcia, filmy). Z nadzieją na DLNA po LAN (kino, TV). Z tego co wiem to na WLAN nie ma co liczyć :-( Może serwer FTP. Docelowo zabawa/nauka funkcjonalności. Chciałbym aby pracował w RAID 1. Problemem jest budżet (powiedzmy...- Cain
- Temat
- Odpowiedzi: 24
-
Hejka
Witam, Planuję zakup domowego NAS'a. Póki co na etapie "poczekam, popatrzę, zrozumiem więcej..." I mam nadzieję szybko włączyć się do akcji ;-) Pozdrawiam użytkowników. Cain- Cain
- Temat
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Witaj nieznajomy!