-
Pomoc Magnet link rTorrent PRO nie działa
Zgadza się ale czemu QVPN wtenczas wariuje i rozłącza VPN zamiast wznowić połączenie z nowym adresem IP ( przy konfiguracji było zaznaczone aby wznawiał połączenia ) tym bardziej ze jest zaznaczone aby używał VPN jako bramy domyślnej dla całego serwera QNAP… Ciekawe czy np na S ynology tez tak...- candidate
- Post #23
- Forum: Rtorrent 15
-
Jeśli ktoś jest zainteresowany to mały update: - testowo zmieniłem VPN na SurfShark i tutaj nie ma żadnych problemów z linkami magnet czy znalezieniem seed/peer - niestety nie wiedzieć czemu QNAP po paru godzinach pracy rozłącza VPN i rTorrent wskakuje automatycznie standardowe IP dostawcy...- candidate
- Post #20
-
Ok rozumiem . No nic będę kombinował z tym co mam …- candidate
- Post #19
-
Tak według WindScribe wszystkie ich serwery pozwalają na torrent z wyjątkiem kilku krajów . Ewentualnie inny sprawdzony VPN pod torrent polecasz ? Taki który dobrze współpracuje z rTorrernt ?- candidate
- Post #17
-
Niestety problem szybko powrócił - znowu to samo . Jak tylko wyłącze VPN na Qnap wszystko śmiga , żadne porty nie są blokowane itp itd torrenty wszystkie śmigają . VPN mam od WindScribe ( Open VPN )jeśli to ma jakieś znaczenie- candidate
- Post #15
-
Jest ustawiony harmonogram - raz na tydzień sam się restartuje ;)- candidate
- Post #13
-
Ciężko powiedzieć Router to Asus RT- AC87U - będę monitorował sytuacje ;)- candidate
- Post #11
-
Nie kumam już tego rTorrenta - samo zaczęło działać a nic jeszcze nie zdążyłem zmienić LOL.... No nic póki działa nie dotykam a jeśli znowu pojawi się problem to zastosuje się do powyższych wskazówek i dam znać.- candidate
- Post #9
-
Ok dzięki dam znać czy coś pomoże chociaż resetu ustawień sieciowych qnap wolałbym uniknąć ale może chodzi o przekierowanie DHT bi na routerze miałem tylko port torrent przekierowany. Rozumiem ze przekierowanie robię na IP qnap a nie bramy domyślnej ( głównego routera ) ?- candidate
- Post #7
-
Dziękuje za sprawdzenie - bardziej zmierzałem w kierunku iż problem leży po mojej stronie gdzieś w konfiguracji np rTorrent / router tylko nie wiek od czego by tu zacząć ?- candidate
- Post #5
-
Przykładowo do testu...- candidate
- Post #3
-
Czy ktoś zna rozwiązanie na niedziałające Magnet Links w rTorrent PRO ? Ostatnio przestały mi kompletnie działać ( po aktualizacji do najnowszej wersji ) a wcześniej raz działały a raz nie - generalnie po dodaniu w rTorrent PRO linku magnet stoi na pozyskiwaniu "meta" ( czyli np...- candidate
- Temat
- działa jeśli magnet rtorrent torrent
- Odpowiedzi: 24
-
Dyskusja rTorrent PRO VPN zamknięty port
Aha no to jeśli tak ma być to spoko - dzięki za info :)- candidate
- Post #3
-
Dyskusja rTorrent PRO VPN zamknięty port
Czy to jest normalne iż jak tylko przełączę ustawienia rTorrent z default gateway na VPN to mam info iż port jest zamknięty ? Na default wszystko jest ok. Porty przekierowane.- candidate
- Temat
- default rtorrent vpn
- Odpowiedzi: 3
-
Dyskusja rtorrent release 0.9.8-B1234 x86 64 problem
Mam ten sam błąd niestety - ...wersja firmware QNAP 4.5.3.1697 . TS-453A- candidate
- Post #6