Recent Content by danplus

1. danplus

Pomoc Reinstalacja - zabezpieczenie dokerów

Bardzo Ci dziękuję - jeżeli tak się zachowa, to resztę już sobie ogarnę.
  2. danplus

Rozumiem i dziękuję za podpowiedź - z tym sobie akurat poradzę. Po prostu muszę to "fizycznie" sprawdzić, dlatego bardziej mnie interesuje odpowiedź na pytanie, czy awaryjnie mogę wrócić do "starych" dysków, gdyby po reinstlaacji coś jednak nie działało .
  3. danplus

Witam, potrzebuję porady. Muszę przeinstalować NASa (postawić go od zera). Mam jednak na nim kilka dość ważnych dokerów i muszę mieć pewność, że uda się je przenieść funkcjami import/export. Chciałbym wykonać poniższą procedurę - pytanie, czy to możliwe i bezpieczne dla danych. Mianowicie...
  4. danplus

Pomoc Filestation/q-sync - nie mogę wgrać pliku exe.

Dla potomności. NAS ma zainstalowany certyfikat i cała komunikacja leci po SSL. Dodatkowo mam skierowane sub-domeny na adres gdzie stoi NAS. Natomiast przez nginx sub domeny są kierowane na odpowiednie usługi NAS (dockery). W efekcie czego jestem w stanie się dostać spoza domu np. na stronę...
  5. danplus

Nie jest to kwestia przeglądarki (różne przeglądarki, czyszczona pamięć), zresztą usługa qsync zachowuje się tak samo, nie potrafi synchronizować tego pliku. Plik exe to mój program, świeżo kompilowany, więc nie ma mowy, że jest w nim jakiś wirus/szkodnik. Zresztą ani Windows Defender czy Eset...
  6. danplus

Mam następującą sytuację. Jeden z folderów synchronizowany przez q-sync a w nim aplikacja typu exe. Nie potrafię zmusić programu, aby poprawnie ten plik synchronizował. W czasie sprawdzania okazało się, że ten sam plik nie jestem w stanie nawet wgrać do dowolnego folderu NASa przez FileStation...
  7. danplus

Pomoc Container Station - awaria wszystkich dockerów

Pomoc techniczna - niestety nic nie pomogła, już po prostu odechciało mi się korespondencji i wysyłania logów. Zrobiłem jeden duży błąd (człowiek się na nich sporo uczy), straciłem folder Container i generalnie musiałem wszystko od nowa postawić ale nie udało się niczego zrobić na aktualnej...
  8. danplus

Pomoc Container Station - awaria wszystkich dockerów

Witam wszystkich, przypadek, jak nigdy, brakło prądu. Po powrocie zasilania Qnap wstał jak zawsze, grzecznie zapytał, czy może sprawdzić volumeny czy nie zawierają błędów, skan OK wszystko niby wróciło do normy. Niestety po tym zaniku napięcia, żadne z 4 kontenerów nie jest w stanie się...
  9. danplus

Pomoc QVPN Service - ustawienia stałego IP dla klienta serwera

Nie - niestety nie znalazłem, żadnego działającego rozwiązania.
  10. danplus

Pomoc QVPN Service - ustawienia stałego IP dla klienta serwera

Witam i proszę o pomoc, bo nie bardzo potrafię sobie z tym poradzić. Otóż w serwerze VPN w pliku konfiguracyjnym miałem ustawione dla poszczególnych klientów stałe IP - coś w tym stylu Od chwili instalacji nowego firmware, serwer jakby ignorował ten zapis. Po spięciu VPNem użytkownik dan ma...
  11. danplus

Pomoc autorun.sh nie wykonuje się - 212p

Bardzo dziękuję za podpowiedź - wszystko zadziałało :D
  12. danplus

Pomoc autorun.sh nie wykonuje się - 212p

Witam, stałem się szczęśliwym posiadaczem modelu 212p. Działa rewelacyjnie, poza jedną przypadłością. Ustawiłem serwer VPN, który przydziela użytkownikom po podłączeniu kolejne IP z puli. Bardzo zależało mi, aby każdy użytkownik po złączeniu VPNa miał zawsze taki sam IP. W związku z czym...