-
Już wkrótce wszystkie funkcje systemu FIBARO...
nie che robic reklamy, ale ja do swojego systemu kupiłem ten stick Adapter Z-Wave Z-Stick Gen5 ZW090 Z-Wave działa z uzradzeniami różnych producentow. Używam z DSM (Domoticz) ale fajnie będzie się przesiasc na QNAPa z fibaro i przetestowac.- eSbek
- Post #6
- Forum: Aktualności z branży i informacje prasowe
-
[Public Beta] QTS 4.3.2 Build 1202 | x86
nie wiem czy ktos jest jeszcze zainteresowany QTransmission, usunalem nie dzialajace 2.92.1 i recznie zainstalowalem 2.92.0 (z repo Qnapclub Store: QTransmission), działa.- eSbek
- Post #147
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja TV Station w TS-253 PRO Jaki tuner kupić?
a co sie stało z D. TV Station? Odinstalowałem bo nie chciało działac a tu nie ma juz tego w sklepie... Moze jakis TV Headend ktoś poleci?- eSbek
- Post #22
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Dyskusja Jaki system wirtualny MS zabiera najmniej zasobów?
potrzebuje tylko do uruchomienia jednego programiku, zadnych danych w tej windzie, tylko polaczenie netowe na zewnatrz.- eSbek
- Post #3
- Forum: Wirtualizacja: Virtualization Station i zewn.
-
Dyskusja Jaki system wirtualny MS zabiera najmniej zasobów?
Z innej beczki, jaki system wirtualny MS zabiera najmniej zasobów? Kiedys chodzi po sieci image WinXP mini ale nie moge do testów znaleźć odpowiednika dla 8.1 lub 10. Jakieś sugestie?- eSbek
- Temat
- virtualization station
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Wirtualizacja: Virtualization Station i zewn.
-
Pomoc [TS-453 Pro] Problem z wybudzaniem ze stanu SLEEP za pomocą WOL (Wake On Lan)
NAS zresetowany recznie. Wykrycie UPS i ostatnie logi: Generalnie to nie wiem, czego oczekiwac po zaniku napiecia, w helpie nic nie ma (a moze nie umiem znalezc?). Czy NAS powinien się sam włączyć czy też muszę mu zapodać Wake on LAN (co i tak nie działa bo probowalem wielokrotnie). Po...- eSbek
- Post #10
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Pomoc [TS-453 Pro] Problem z wybudzaniem ze stanu SLEEP za pomocą WOL (Wake On Lan)
sorry za zwłokę, ale chciałem wrzucić screena no i niestety serwer znowu zawieszony a ja na wyjeździe za granicą. Serwer wykrywał UPS na każdym oprogramowaniu od chwili zakupu (ponad pół roku z okładem) jednak z powodów j.w. nie podam szczegółów. Co do zachowania to mialem tak na każdym FW...- eSbek
- Post #8
-
a czy to może być podobny problem, gdy stracę zasilanie i przez USB NAS zostanie o tym poinformowany, to po automatycznym uśpieniu musze NASa restartowac (długie przytrzymanie przycisku zasilania). Czy NAS nie powinien się sam wzbudzić po powrocie zasilania. UPS APC BR1500GI, model polecany...- eSbek
- Post #5
-
Dyskusja Digital TV Station na TS-670 i QTS4.1.2 - fail to insert cx2341x.ko
Błąd od razu wyskakuje przy starcie Digital TV Station nawet bez karty tv. Spróbuje może wrócić do 4.1.1 i przeinstalowac TV Station, bo chodziło na 4.1.2 po aktualizacji z wcześniej instalowaną apką. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka UPDATE: odinstalowałem TV Station...- eSbek
- Post #3
-
Dyskusja Digital TV Station na TS-670 i QTS4.1.2 - fail to insert cx2341x.ko
Po instalacji QTS 4.1.2 i reinstalacji Digital TV Station, ta ostatnia aplikacja po jej restarcie wywala mi "Fail to insert cx2341x.ko". (Reinstalowalem bo wczesniej wykasowalem sobie przypadkowo jeden plik z multiplexami). Po tym komunikacie QNAP nie widzi tunera. Reinstalacja, restarty QNAPA...- eSbek
- Temat
- ts-670
- Odpowiedzi: 2
-
Dyskusja Digital TV Station + Generic DVBT USB Stick
sprawdz w logach TVHeadend (na dole strony trzeba rozwinac okno strzalka po prawej) Adres http://QNAP_IP:9981/extjs.html- eSbek
- Post #2
-
Artykuł HybridDesk Station 2.0.0
Pawle, chciałbym sie podpiąc pod temat. Mam problem z HDMI, nie zawsze po wlaczeniu TV mam obraz z HD Station (pomaga wyjecie na chwile kableka HDMI z NASa).- eSbek
- Post #2
- Forum: HD Station, Kodi i wyjście HDMI
-
Dyskusja UPS do TS670
ok SiewcaRyżu dzięki!- eSbek
- Post #7
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
Dyskusja UPS do TS670
Kolego co do lenistwa, to lepiej nie odpowiadac jak ma sie komus cos zarzucac, zamiast pomoc. Ta tabelke widzialem i mam watpliwosci co do CyberPower w zwiazku z tym ze przy modelu przeze mnie wymienionym jest notatka. Oczekiwalem odpowiedzi od kogos kto ma UPS i potwierdzi dzialanie zanim...- eSbek
- Post #4
-
Dyskusja UPS do TS670
Chciałbym kupić UPS do TS670 PRO, najlepiej CyberPower CP1300EPFCLCD lub ostatecznie (bo droższy) APC BR1500GI. Jak z kompatybilnością z NASem przez USB? Pozdrawiam- eSbek
- Temat
- ups
- Odpowiedzi: 9