Podążaj za instrukcjami w poniższym filmie, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę jako aplikację internetową na ekranie głównym swojego urządzenia.
Informacja: Ta funkcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Chciałbym kupić UPS do TS670 PRO, najlepiej CyberPower CP1300EPFCLCD lub ostatecznie (bo droższy) APC BR1500GI. Jak z kompatybilnością z NASem przez USB?
Kolego co do lenistwa, to lepiej nie odpowiadac jak ma sie komus cos zarzucac, zamiast pomoc. Ta tabelke widzialem i mam watpliwosci co do CyberPower w zwiazku z tym ze przy modelu przeze mnie wymienionym jest notatka.
Oczekiwalem odpowiedzi od kogos kto ma UPS i potwierdzi dzialanie zanim wyrzuce pieniadze w bloto.
Kolego co do lenistwa, to lepiej nie odpowiadac jak ma sie komus cos zarzucac, zamiast pomoc. Ta tabelke widzialem i mam watpliwosci co do CyberPower w zwiazku z tym ze przy modelu przeze mnie wymienionym jest notatka.
Dziala, dziala - wlasnie mecze NUTa ;p - przez przypadek wyedytowalem nie te pliki conf co trzeba ... i wylaczajac sie (NAS) nie pociagnal 2 kolejnych maszyn,
ale jestem na dobrej drodze
To może coś na mojego dziada się znajdzie ? Mam takie coś:
Jak go zmusić do współpracy z Qnapem ? Na dzień dzisiejszy objawy:
- UPS znika, co za tym idzie znika też i NAS - wyłącza się
- UPS nie znika ale zmienia model na YEC i wywala status na nieprawidłowy
- Każdorazowe wpięcie czytnika FTDI do Qnapa wywołuje również w/w objawy włącznie z zamknieciem systemu po wypięciu czytnika
- Dzisiaj NAS wyłączył się po podłączeniu w Virtualization Station maszynie wirtualnej urządzenia USB (Pinnacle TV) - uznał to jako odłączenie UPSa
PS
Wiem, że nie ma tego modelu na liście wspieranych modeli ale działał ze wszystkim dotychczasowymi odbiorcami (nawet z S ), więc mam nadzieję, że uda się i qnapa do tego zmusić.
OK, znalazłem jedno z rozwiązań na forum.qnap.com. Należy dodać do autorun.sh coś takiego:
Tylko gdzie u mnie jest to coś "autorun.sh". Wiki Qnapa opisuje edytowanie tego pliku to na archaicznych modelach w lokalizacji która u mnie nie istnieje mount -t ext2 /dev/sdx6 /tmp/config
i wklej sobie to co chcesz ...
jak zapiszesz to najszybciej jest uruchomić ponownie QNAPa bo akurat nie mam pod ręką jak odpalić to z palca.
Twoja paczka "autoruns" powinna pokazać się po restarcie w app center ... Silas pewnie mnie poprawi w paru rzeczach