Recent Content by esselite

1. esselite

Pomoc QuMagie dla wielu użytkowników

Na razie zdalnie coś sprawdzili i eskaluja wyżej.
  2. esselite

Pomoc QuMagie dla wielu użytkowników

Ja otworzyłem ticket w supporcie. Też mam licencje i video station, a mimo to filmy się nie odtwarzają, tylko wywala komunikat. Analizują. Coś jest nie tak. Wysłane z mojego CPH2671 przy użyciu Tapatalka
  3. esselite

Pomoc ts-364-16g zacinające filmy po hdmi

Też sprawdziłem u siebie na Firestick Max po zainstalowaniu Kodi i odtwarzanie z Qnapa SMB idzie bez problemu. Zatem Firestcik sprzętowo tu nie jest przeszkodą tylko aplikacja Emby.
  4. esselite

U mnie na tablecie idzie direct play 145Mbps. 1732280111 Macie odniesienie, tylko trzeba czytać.
  5. esselite

U mnie na emby ruszył go tylko tablet samsunga Galaxy tab s8 na snapdragonie 8 gen1 Firestick max, kręci kółko, tv na androidzie kręci kółko, laptop wywala błąd o nie obsługiwane transmisji. Wszystkie połączone sa po Wifi 5Ghz, ale tylko na tablecie i na laptopie jest ustawienie odtwarzania do...
  6. esselite

Miałem tak, że jeden TV na Web OS ciął film niemiłosiernie odtwarzając w oryginale, bez transkodowania, a kolejny z Google TV juz sobie radził. Firestick Max, ten z 4K sobie radzi bez problemu na emby ze wszystkim, natomiast chromcast Full HD, ten tańszy juz nie.
  7. esselite

Pomoc Home Assistant na VM i dodanie do drugiej sieci

Jezu, zrobiłem ten setup, ale nadal nie jest dokonały. Podsumowując: 1. Podłączyłem drugie gniazdo sieciowe QNAPa pod router LAN2. 2. Na routerze w interface>Devices> br-lan musiałem usunąć lan2, do był w adresacji 50.x 3. Na routerze w interface>Devices musiałem utworzyć nowy bridge...
  8. esselite

Nie no, to rozumiem. Na routerze wydaj esie wszystko OK. Mam tam swoja sieć główną z DHCP, który przypisuje adresy 50.xxx i mam osobna sieć, tzw. dla gości, która przemianowałem na IoT i tam DHCP przypisuje adresy 107.xxx. Problemem jest, że Home Assistant nie gada z ta siecią IoT i urządzenia...
  9. esselite

tak to robiłem, ale nie ogarnąłem. Adresy IP ustawiane w VLAN, były zastępowane tymi które nadawał virtual switch i nic nie działało. VM z HA nie była widoczna w żadnej z sieci, ani w sieci głównej ani tej dedykowanej IoT. Próbowałem różnych opcji konfiguracji Virtual Switcha, ze statycznym IP...
  10. esselite

No nie działa, nawet jak przypisałem osobne karty sieciowe do VM i w HA ustawiłem statyczne IP na te karty sieciowe, a nawet ustawiłem statyczne adresy IP na VLANy. Trudno , będę szukał możliwości podłączenia drugiego adaptera QNAPa do portu LAN routera.
  11. esselite

tak właśnie myślałem, ale adapter sieciowy tej VM z HA może być podpięty tylko do jednego Virtual Switcha. Jak podpinam do drugiego, to mi znika z pierwszego. ehh. Dodałem teraz karte sieciowa do tej VM z HA i każdej przypisałem osobny switch, który jest przypięty do swojego VLANa, ale Home...
  12. esselite

Mam router Flint 2, z tym , że wszystkie gniazda już zajęte i nie mam gdzie wpiąć drugiego LAN z QNAPa.
  13. esselite

Zagadnienie może być dla Was dosyć proste, a ja próbowałem coś zdziałać z mizernym skutkiem, więc podpytam. Posiadam obecnie jedną sieć 192.168.1.xxx i wszystkie moje urządzenia działają w tej jednej sieci. Wydzieliłem osobną sieć 192.168.2.xxx dla urządzeń tzw. IoT i chciałbym żeby te...
  14. esselite

Pomoc Home Assistant w Container Station

Ha w contenerze, brak supervisora. Nie idz ta droga. Zròb maszyne wirtualna I zainstaluj pelny obraz HA Wysłane z mojego SM-X700 przy użyciu Tapatalka
  15. esselite

Pomoc Bluetooth? Gdzie znaję konfigurację po podpięciu dongle BT?

Sorry, ze odkopię ten stary wątek, ale jak to ma zadziałać? Wkładam dongla w dowolny port USB i ma mi się pojawić w urządzeniach zewnętrznych? Próbowałem z dwoma urządzeniami spoza listy kompatybilnych i nic. A dostać gdzieś urządzenie z tej listy to chyba z innego kontynentu używanych trzeba...