Recent Content by Gface

1. Gface

Pomoc Pamięć ram Goodram 2 x 4 GB (GR1600S364L11/4G)

Dzień dobry, Przyszła koperta z GOODRAM 4GB (GR1600S364L11/4G) - Pamięć RAM - Opinie i ceny na Ceneo.pl tańszych nie znalazłem a trzeba wspierać polskie produkty. Po podłączeniu pamięci Ts-251A nie wstał, co pomogło ? zamiana pamięci slotami:) a już myślałem, że będę musiał gonić kuriera. 8 GB...
  2. Gface

Pomoc Prywatny monitoring -> prawo w Polsce

No właśnie zastanawiam się nad taką tabliczką Znak Obiekt monitorowany 10,5 x 29,7 cm - Znaki sygnalizacyjne - Znaki sygnalizacyjne - Odzież ochronna i BHP - Narzędzia i artykuły Kamera trochę przed bramą łapie mi drogę publiczną i nie wiem czy jest taki obowiązek oznakowania ?
  3. Gface

Pomoc Prywatny monitoring -> prawo w Polsce

Dzień dobry, Chciałbym zacząć taki temat, który mógłby okazać się pomocny dla osób zakładających monitoring w domu. Sam jestem nowym użytkownikiem takiego systemu w domu, dlatego też zastanawia mnie sprawa prawna. Na google wyszukuje nam sporo haseł: "czy monitoring w domu jest legalny ?"...
  4. Gface

Pomoc Podstawowe podstawy

Witam ! Panowie zaczynam amatorską zabawę. Jak to widzicie w moim przypadku? Czyli sprzęt: ts_251a Dyski: jeden 2tb, drugi na usb 1Tb. Przenaczenie: 2 kamerki podłączone, śmigaja aż miło (Od Merx'a) Oraz zgrywanie fotek, to na początek. Później multimedia. Nie wiem czy dobrze to...
  5. Gface

Pomoc Format c: ?

Dzięki za odpowiedź. Wszystko jasno napisane, tylko człowiek sie boi to cacko zepsuć.
  6. Gface

Pomoc Format c: ?

Witam, Czy musze formatować dysk na którym wcześniej był zainstalowany q 128A czy po podłączeniu do nowego sprzetu q 251a będzie on taki dobry i zrobi to za mnie ? Pozdr
  7. Gface

Pomoc Tagi: Kamera IP full HD Surveillance Station

Potwierdzam kamera działa, konfiguracja kilka minut. Jednak przy rozpakowaniu 2 pudełka z kamerą zauważyłem pęknięta szybkę, ciekawe co na to jutro powie mój sprzedawca...czy mi takiego bubla chciał wcisnąć świadomiehmmm Kamera działa, jak zainstalowałem to tak myślę co taka ostrość kijowa...
  8. Gface

Pomoc Rozczarowanie Qnap-128A

Proszę nie zamykać tematu. Wczoraj odezwał się do mnie serwis, który testował reklamowany qnap 128A (podobno działa bez zarzutów). Po podaniu linku do zapoznania z tematem na forum zaproponowali mi wymianę na inny model (na co też liczyłem, choć początkowo chciałem zwrot pieniędzy). Propozycje...
  9. Gface

Qnap TS-251 A

Cześć, Tak sobie przeglądałem internety i jakby kogoś zainteresowała taka cena promocyjna ? Serwer plików QNAP TS-251A-4G 2-Bay,SATA 6Gbps, Intel Celeron N3060Core 1.6GHz, 2.48GHz, 4GB DDR3L (2x2GB), 2xGbE LAN, USB 3.0x3, HDMI Serwer QNAP TS-251A-4GB (TS251A4GB) - Opinie i ceny na Ceneo.pl...
  10. Gface

Kupiłem w sklepie stacjonarnym nowe z nowym dyskiem. Zastanawiam czy tego nie oddać, bo już od samego początku napsuło mi krwi... Zastanawiam się czy mi uznają taką reklamacje i zwrócą ciężko zarobione pieniądze ;) Tak jak kolega Goro33 napisał, podejrzewam, że to wina procka, za dużo chyba tych...
  11. Gface

jeszcze raz przeskanowałem ten dysk. wszystko działa tak jak należy, nie zawiesza się.B-)
  12. Gface

Nie pomyślałem o tym, nowy dysk, jak wrócę do domu to zrobię format i sprawdzę go jakimś darmowym narzędziem. Wróciłem z pracy uruchomiłem ponownie nasa Dysk pracuje, 3 min. i zobaczył go qfinder pro 6.4.2 Próba zalogowania zakończona sukcesem Logowanie do QTS poprawne (w tle uruchamiały się...
  13. Gface

Witam Wczoraj wreszcie odebrałem swojego "wymarzonego" nasa.;) Rozpakowanie, podłączenie dysku, działanie zgodnie z instrukcją. Instalacja oprogramowania Qfinder Pro. Z tego co pamiętam pierwsze co zrobiłem to jakaś aktualizacja oprogramowania była, doszła do 95 % i się zatrzymała (komunikat o...
  14. Gface

Pomoc Bramka SMS

Witam wszystkich ! Napiszę prosto co potrzebuję, bramka sms otwierana z przeglądarki internetowej. czyli użytkownik wpisuje np. 192.168.0.200 login i hasło. oczywiście modem posiadam, wpięty w konsole telefoniczną, istnieje możliwość wysłania sms z konsoli jednak jest to bardzo utrudnione...
  15. Gface

Pomoc Tagi: Kamera IP full HD Surveillance Station

Chciałbym ją zamontować w najwyższym punkcie pod dachem, zobaczymy jak wyjdzie montaż, do bramki wejściowej mam tylko 10m, jak znajdę chwilę czasu to wrzucę wam jakieś zdjęcia itp... Kamera posiada funkcje Audio G711, na gogle nie znalazłem odpowiedzi. Czyli nagrywa też głos ???