Recent Content by Gravis

1. Gravis

Pomoc Błedy S.M.A.R.T na jednym z dysków

To dysk CMR i zdaje się to ja popełniłem błąd - oba dyski są w wersji PRO, ale różnią się w takich aspektach: Ten po prawej to stary, a po lewej drugi który podobno nadali.
  2. Gravis

Teraz by pasowalo jakos "dobić" ten drugi, żeby też poszedł na podmianę 😅 jakieś pomysły?;)) SMR co masz na myśli?
  3. Gravis

Hm wygląda na to, że w ramach wymiany dostanę Ironwolf model PRO. Nie powinno być problemów z RAID 1 prawda? A może powinienem ich skontaktować i poprosić o wymianę drugiego, żeby to miało ręce i nogi?
  4. Gravis

@SiewcaRyżu tak jeszcze podpytam - czy licencja na "DA Drive Analyser" jest warta tych 5 dolarów rocznie za dysk? Czy jednak wystarczy po prostu śledzić skany SMART?
  5. Gravis

Tak kupione były jednocześnie. Ok, to etykiete już mam pozostaje zapakować i odesłać. Dzięki za szybką odpowiedź.
  6. Gravis

Hej, Pierwszy dysk zgłosił dwa problemy: W obu występuje wartość 8. Mój nas to TS-453D w środku dwa Iron Wolfy jeszcze na gwarancji. Jak rozumiem najlepiej od razu wyjąc ten dysk i odesłać na gwarancję w takim przypadku a następnie podmienić i odbudować RAIDa 1?
  7. Gravis

Pomoc Virtualstation - problem

Pewnie czekać na poprawkę. Ja w między czasie zgłosiłem w helpdesku ten problem. Tobie też sugeruje to zrobić.
  8. Gravis

Tak, przed chwilą instalowałem, także musi być jakiś bug.
  9. Gravis

Mam dokładnie ten sam problem u siebie.
  10. Gravis

Pomoc Pamięć podręczna SSD

Tylko chyba ustawianie tego na 60% troche , zeby nie mowic bardzo ogranicza miejsce na dysk i czy to ma sens? x) ustawię to na poziom 30%..
  11. Gravis

Pomoc Pamięć podręczna SSD

Nie do końca wiem jak odczytać te wyniki. Czy może ktoś rzucić okiem? Zdaje się 30% jest najlepsze w stosunku IOPS / GB ?
  12. Gravis

Instruktaż/Tutorial Telewizja PLEX tuner openpli

Możesz troszkę jaśniej co gdzie zainstalować?
  13. Gravis

Pomoc DeadBolt a zdalny dostęp OpenVPN & Qbelt (używać czy wstrzymać się i czekać)

Gdzie te bzdury wyczytałeś? Weź normalnie skonfiguruj qufirewalla, nie udostępniaj nasa na świat tylko po VPN i śpij spokojnie..
  14. Gravis

Recenzja DeadBolt - kolejny malware

Radzę sobie bez tak radykalnych środków, ale to Twój sprzęt i robisz co chcesz :P
  15. Gravis

Recenzja DeadBolt - kolejny malware

W tym mailu o ktorym pisze jest wzmianka o "fixie". Na Twoim miejscu sprawdzilbym czy mam zasubskrybowane maile od Qnapa.