-
Dyskusja Błedy S.M.A.R.T na jednym z dysków
To dysk CMR i zdaje się to ja popełniłem błąd - oba dyski są w wersji PRO, ale różnią się w takich aspektach: Ten po prawej to stary, a po lewej drugi który podobno nadali.- Gravis
- Post #10
- Forum: Hydepark (Off-topic)
-
Teraz by pasowalo jakos "dobić" ten drugi, żeby też poszedł na podmianę 😅 jakieś pomysły?;)) SMR co masz na myśli?- Gravis
- Post #8
-
Hm wygląda na to, że w ramach wymiany dostanę Ironwolf model PRO. Nie powinno być problemów z RAID 1 prawda? A może powinienem ich skontaktować i poprosić o wymianę drugiego, żeby to miało ręce i nogi?- Gravis
- Post #6
-
@SiewcaRyżu tak jeszcze podpytam - czy licencja na "DA Drive Analyser" jest warta tych 5 dolarów rocznie za dysk? Czy jednak wystarczy po prostu śledzić skany SMART?- Gravis
- Post #4
-
Tak kupione były jednocześnie. Ok, to etykiete już mam pozostaje zapakować i odesłać. Dzięki za szybką odpowiedź.- Gravis
- Post #3
-
Hej, Pierwszy dysk zgłosił dwa problemy: W obu występuje wartość 8. Mój nas to TS-453D w środku dwa Iron Wolfy jeszcze na gwarancji. Jak rozumiem najlepiej od razu wyjąc ten dysk i odesłać na gwarancję w takim przypadku a następnie podmienić i odbudować RAIDa 1?- Gravis
- Temat
- Odpowiedzi: 9
-
Pomoc Virtualstation - problem
Pewnie czekać na poprawkę. Ja w między czasie zgłosiłem w helpdesku ten problem. Tobie też sugeruje to zrobić.- Gravis
- Post #6
- Forum: Wirtualizacja: Virtualization Station i zewn.
-
Tak, przed chwilą instalowałem, także musi być jakiś bug.- Gravis
- Post #4
-
Mam dokładnie ten sam problem u siebie.- Gravis
- Post #2
-
Dyskusja Pamięć podręczna SSD
Tylko chyba ustawianie tego na 60% troche , zeby nie mowic bardzo ogranicza miejsce na dysk i czy to ma sens? x) ustawię to na poziom 30%..- Gravis
- Post #16
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Pamięć podręczna SSD
Nie do końca wiem jak odczytać te wyniki. Czy może ktoś rzucić okiem? Zdaje się 30% jest najlepsze w stosunku IOPS / GB ?- Gravis
- Post #14
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Instruktaż/Tutorial Telewizja PLEX tuner openpli
Możesz troszkę jaśniej co gdzie zainstalować?- Gravis
- Post #22
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Dyskusja DeadBolt a zdalny dostęp OpenVPN & Qbelt (używać czy wstrzymać się i czekać)
Gdzie te bzdury wyczytałeś? Weź normalnie skonfiguruj qufirewalla, nie udostępniaj nasa na świat tylko po VPN i śpij spokojnie..- Gravis
- Post #2
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Recenzja DeadBolt - kolejny malware
Radzę sobie bez tak radykalnych środków, ale to Twój sprzęt i robisz co chcesz :P- Gravis
- Post #20
- Forum: Kącik użytkownika: Opinie, komentarze i testy
-
Recenzja DeadBolt - kolejny malware
W tym mailu o ktorym pisze jest wzmianka o "fixie". Na Twoim miejscu sprawdzilbym czy mam zasubskrybowane maile od Qnapa.- Gravis
- Post #18
- Forum: Kącik użytkownika: Opinie, komentarze i testy