-
Dyskusja Działało i przestało serwer www
było wszystko, nadal bez zmian- Gregor
- Post #9
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
i tak i tak. Najgorsze, że nawet wpisując moje stałe IP, które zawsze przekierowywało na jakąś stronę testową teraz wywala time out- Gregor
- Post #7
-
Mam stałe, bo płacę jako osobną usługę. Poza tym wszystkie strony typu what is my IP czy wyżej wspomniany Open Port tool automatycznie pokazują moje stałe IP- Gregor
- Post #5
-
Dla żadnej nie działa. Time out Jakby coś w mikrotiku się skichało, ale nic od wczoraj nie zmieniałem To tak wygląda jakby moje stałe ip nie wskazywało na mój ruter- Gregor
- Post #3
-
Wczoraj działało i dzisiaj już nie :( www, ftp, ssh po sieci lokalnej działa ale z zewnątrz wywala time out na poczatku obstawiałem jakieś problemy z DNS, ale to nie to mam stałe publiczne IP nie ruszałem ustawień rutera (mikrotik) mam przekierowanie portu np 80 (było wcześniej bo dzialało)...- Gregor
- Temat
- ftp ssh
- Odpowiedzi: 9
-
Dyskusja Hikvision nie wyszukuje kamer ip po ustawieniach fabrycznych
Spróbuj bezpośrednio w przeglądarce po adresie 192.168.1.64 Poza tym nie uruchamiaj na raz kilku kamer na fabrycznych ustawieniach, bo będziesz miał konflikt adresów no i najważniejsze: czy jesteś pewny, że kamery masz podłączone do tej samej sieci co NVR czy komputer? :) EDIT: Jeżeli masz...- Gregor
- Post #3
- Forum: Monitoring NVR: QVR Pro, QVR Elite, Surveillance
-
Dyskusja Ustawienia MikroTik
Idę jak burza :) Naumiałem się jak guzikiem mode robić on/off ledów na routerze :) @SiewcaRyżu dlaczego blokujesz tylko ruskich? Gdzie indziej nie ma niebezpieczeństwa? Zerkałem sobie na rózne black listy w necie i najwieksze maja po 150tys adresów Jest sens to wszystko pakować do MT?- Gregor
- Post #15
-
Dzięki za odpowiedź. Przede wszystkim mówimy tu o "systemie", który działał nieprzerwanie kilkanaście lat :) Jedyna zmienna jaka się pojawiła to router MT. Wcześniej używałem Cisco i on pewno za mnie domyślnie odwalał całą robotę, teraz jest inaczej. Jedyne reguły jakie miałem w...- Gregor
- Post #13
-
Dzięki już to robiłem. Aktualnie walczę, ale bez rezultatu z problemem stron http i https. Strony zaczynające się od https:// wczytują się bez problemu natomiast http:// przekierowują na moją stronę www na qnapie Odpowiedzialne jest za to przekierowanie portu 80 na qnapa chain=dstnat...- Gregor
- Post #11
-
no właśnie to wcześniej zrobiłem tym zapisem :) chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=192.168.1.1 to-ports=80 protocol=tcp in-interface=bridge dst-port=8100 log=yes log-prefix="" ? 1662397132 Tak też zrobiłem- Gregor
- Post #9
-
Byłem przyzwyczajony do poprzedniego routera, że wbijałem się do niego adresem 192.168.1.1, a tutaj po wcześniejszym przekierowaniu portu 80 na qnapa nie mogłem się do niego dostać. Ta reguła mi to umożliwiała z zastosowaniem portu 8100 Teraz po poście @Silas Mariusz wywaliłem to i w...- Gregor
- Post #6
-
Niestety nie używam windowsa :( Nie znalazłem wersji WinBoxa na Maca :(- Gregor
- Post #3
-
W nawiązaniu do tego wątku Pomoc - Wybór rutera do światłowodu Pozbyłem się internetu od orange, funboxów itp. Mam stałe IP i światło od lokalnego dostawcy. Za sugestiami forum (nie będę wytykał palcami ;) ) zakupiłem router MikroTik ac3 i się zaczęło ;) Nie jestem sieciowcem, wiem, że gdzieś...- Gregor
- Temat
- bridge interface port forwarding prefix
- Odpowiedzi: 16
-
Dyskusja Wybór rutera do światłowodu
Pewno mogli dać światło do szafy no ale nie dali ;) Światło jest w pomieszczeniu które ma około 80m2 i w zasadzie tylko tam potrzebuję wifi (na ten moment) Cała reszta ma iść po kablach ze strychu po LAN No i teraz muszę połaczyć miejsce gdzie mam światłowód (parter) ze strychem gdzie jest...- Gregor
- Post #14
-
Dyskusja Wybór rutera do światłowodu
Instalacje już porobione. W pokojach po 2 a czasem i 6 gniazd RJ (jestem fanem kabli, wifi to do lapka na kanapie) Z mojej pajęczyny (zdjęcie powyżej) gdzie będzie wisiał ruter (którego właśnie szukam) idą 2xLAN na strych gdzie będzie szafa (już kupiona) 18U Z każdego pokoju przewody LAN 2 lub...- Gregor
- Post #11